Κωνσταντίνα Κλαψινού: Ηρθε η ώρα της «Δικαίωσης»

Κωνσταντίνα Κλαψινού: Ηρθε η ώρα της «Δικαίωσης»

Είναι Κρητικιά, αποφασιστική και όμορφη. Τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε από την τηλεοπτική σειρά του MEGA «Δικαίωση». Στην πραγματική ζωή ήθελε να γίνει δημοσιογράφος, ευτυχώς όμως την κέρδισε η ηθοποιία

Κωνσταντίνα Κλαψινού: Ηρθε η ώρα της «Δικαίωσης»
Την Κωνσταντίνα Κλαψινού τη γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο της άμεμπτης και δίκαιης δικηγορίνας Μυρτώς Βαρνέζη στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Δικαίωση». Ποια είναι όμως η καλλονή Κρητικιά με το γοητευτικό χαμόγελο όταν τα φώτα του πλατό σβήνουν; Πώς αντιμετωπίζει την ξαφνική της αναγνωρισιμότητα, τι τη φοβίζει και πότε αποφασίζει να απομακρύνει ανθρώπους από τη ζωή της; 

Ο Πετρές είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός με έξι-εφτά σπίτια, 11 χλμ. έξω από το Ρέθυμνο. Εκεί μεγάλωσε η Κωνσταντίνα Κλαψινού μαζί με τις δύο αδελφές της και όλους τους συγγενείς της στα διπλανά σπίτια μέχρι τα 18 της όταν έφυγε ως φοιτήτρια πια για την Πάτρα. «Αρχικά η πρώτη μου επιλογή ήταν η δημοσιογραφία, όμως δεν πέρασα», εξομολογείται με χαμόγελο.

Κλείσιμο
«Πέρασα στη δεύτερη επιλογή μου και γράφτηκα με σκοπό να δώσω κατατακτήριες αργότερα για τη δημοσιογραφία ή την ψυχική υγεία που ήθελα. Μπήκε όμως στη μέση το θέατρο.

Ξεκίνησε με κάποιες παραστάσεις που παρακολούθησα στην Πάτρα, όπου σπούδαζα κοινωνική λειτουργός. Σιγά-σιγά άρχισα να ζηλεύω τους ηθοποιούς στη σκηνή. Ετσι, όταν τελείωσα, ήρθα στην Αθήνα για να ψάξω για δουλειά. Εκανα την πρακτική μου σε ένα κέντρο ψυχικής υγιεινής στον Πειραιά και παράλληλα αποφάσισα να πάω σε μια δραματική σχολή ώστε να μάθω περισσότερα για το θέατρο και να ασχοληθώ ερασιτεχνικά. Αρχισα όμως να δουλεύω από το πρώτο έτος ως ηθοποιός. Ευτυχώς, οι γονείς μου είναι υποστηρικτικοί. Τους αρκεί να τους ενημερώνεις. Το μόνο που μου ζήτησαν ήταν να πάρω το πτυχίο μου. Το πήρα ακριβώς στον χρόνο μου και με καλό βαθμό. Οπότε μου είπαν: ‘‘Από δω και πέρα κάνε ό,τι καταλαβαίνεις’’. Αν αύριο τους έλεγα ότι αλλάζω πάλι και πάω να σπουδάσω Νομική, πάλι με τον ίδιο τρόπο θα το αντιμετώπιζαν», εξηγεί.



Ως Μυρτώ Βαρνέζη στο σίριαλ του MEGA «Δικαίωση»

Θα μπορούσε όμως να το κάνει; Να αλλάξει πάλι ρότα στη ζωή της; «Ναι, δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό», απαντά και συνεχίζει: «Βαριέμαι πολύ εύκολα και δεν μένω κολλημένη ούτε σε καταστάσεις, ούτε σε ανθρώπους. Ειδικά όταν βλέπω ότι ένας άνθρωπος δεν μου κάνει καλό -άντρας ή γυναίκα- απομακρύνομαι».


Κλειστός χαρακτήρας

Δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός ποτέ, ούτε θεωρούσε ότι η υποκριτική είναι ένα κανονικό επάγγελμα. Λόγω του κλειστού χαρακτήρα της, μάλιστα, πολλοί έχουν -όπως η ίδια αποκαλύπτει- εκπλαγεί κατά καιρούς με την επιλογή της. «Η έκθεση όμως είναι ένα μέρος μόνο της δουλειάς, που αν του δώσεις πολλή αξία χάνεις λίγο τον στόχο», διευκρινίζει. «Υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί τους οποίους δεν γνωρίζει καθόλου ο κόσμος και οι οποίοι κάνουν εξαιρετικές δουλειές στο θέατρο». Και τους μαθαίνουν από μια διαφήμιση, συμπληρώνω. Γελάει αμήχανα και παραδέχεται ότι δυστυχώς είναι κάτι που συμβαίνει. Θα το τολμούσε όμως; «Οχι, δεν θα έκανα διαφήμιση για να με γνωρίσει ο κόσμος», απαντά κοφτά και συμπληρώνει: «Θα το έκανα αν ήταν πάρα πολύ καλά τα λεφτά, σε σημείο που να είναι σκάνδαλο να πω όχι, και αν θεωρούσα ότι το προϊόν και το σενάριο ανταποκρίνονται στα αισθητικά μου κριτήρια. Δεν το κατακρίνω, αλλά θεωρώ ότι η δουλειά μου είναι άλλη και νιώθω ευτυχής που μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να καταφύγω σε αυτή τη λύση είτε από οικονομική άποψη, είτε για να προωθήσω τον εαυτό μου και να με γνωρίσει ο κόσμος». Αλλωστε γι’ αυτό φρόντισαν η «Δικαίωση» του MEGA και ο ρόλος της ως Μυρτώς Βαρνέζη. «Περίμενα ότι η αναγνωρισιμότητά μου θα αυξανόταν. Ολοι όσοι παίζουμε στο σίριαλ το ξέραμε. Και για έναν ηθοποιό αυτό δεν είναι κακό. Πρόκειται για ένα κανάλι μεγάλο, το οποίο προωθεί τις σειρές του σε περιοδικά και εκπομπές. Επίσης, ο σκηνοθέτης είναι επίσης πολύ καταξιωμένος και προβάλλεται και prime time. Το περίεργο θα ήταν να μη γίνουμε γνωστοί», παραδέχεται. «Και είναι καλό βεβαίως γιατί εξαργυρώνουμε αυτή την αναγνωρισιμότητα αλλού. Στο θέατρο και στις επόμενες δουλειές. Η απότομη διασημότητα, αν μπορώ να το θέσω έτσι, δεν με τρόμαξε επειδή είναι και η ηλικία μου τέτοια. Αν μου συνέβαινε στα 20 ή στα 22, δεν είμαι σίγουρη πώς θα το αντιμετώπιζα. Αλλά πλέον είμαι πιο συνειδητοποιημένη. Το ξέρεις ότι θα κάνεις μια δουλειά η οποία θα δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες που όταν θα περπατάς στον δρόμο θα σε αναγνωρίζουν και θα χτυπάει το τηλέφωνό σου συνέχεια, ακόμα και για περίεργα πράγματα. Εμένα πρώτη φορά φέτος χτύπησε το τηλέφωνό μου και από άτομα τα οποία δεν γνωρίζω και όχι για θέματα που αφορούν κάποια πρόταση για δουλειά. Συνειδητοποίησα ότι έχουν το τηλέφωνό μου άτομα που δεν χρειάζεται να το έχουν και δεν έχω ιδέα πού το βρήκαν. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται υπερβολικό, αλλά όταν ακόμα και τα κολακευτικά σχόλια ξεπερνούν κάποια όρια, αντί για χαρά προκαλούν φόβο. Αυτό είναι το αρνητικό κομμάτι αλλά και ο λόγος για τον οποίο απενεργοποίησα τον λογαριασμό μου στο Facebook. Δυστυχώς, είχαν ξεφύγει τα πράγματα και δεν είχα κάποιον άλλον τρόπο να αντιδράσω. Θεωρώ ότι δεν προκαλώ, αλλά η έκθεση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τεράστια γιατί πολλαπλασιάζεται ακαριαία σε sites, περιοδικά, εκπομπές. Βέβαια δεν παραπονιέμαι διότι αν καθόμουν μόνη στο σπίτι στα αζήτητα, θα είχα άλλα προβλήματα. Οπότε προσπαθώ να το διακωμωδώ και να προσέχω», δηλώνει ψύχραιμα. 

Μου περιγράφει το ασφυκτικό πρόγραμμα των γυρισμάτων κάθε μέρα και η συζήτηση πάει στον «ιδρυματισμό» που πολλές φορές βιώνουν οι ηθοποιοί και στις... περίεργες παρενέργειές του. «Ναι, οι σχέσεις μεταξύ ηθοποιών και ειδικότερα συμπρωταγωνιστών δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό», σπεύδει να διευκρινίσει. «Δεν μου έχει τύχει -τουλάχιστον μέχρι στιγμής-, αλλά το καταλαβαίνω απόλυτα. Τόσες ώρες στη δουλειά έρχεσαι σε επαφή μόνο με κάποια άτομα και δεν υπάρχει τίποτε άλλο στη ζωή σου. Είναι σαν να μπαίνεις σε ένα ριάλιτι. Διαφορετικοί άνθρωποι οι οποίοι σε φυσιολογικές συνθήκες μπορεί να μην έδιναν σημασία ο ένας στον άλλον, με το που θα βρεθούν έγκλειστοι σε ένα σπίτι μπορεί να έρθουν πάρα πολύ κοντά. Πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι τον τελευταίο μήνα δεν είχα έρθει σε επαφή με κανέναν άλλον πέρα από τους ηθοποιούς και τα συνεργεία της σειράς, αφού ήμουν τόσο κουρασμένη που μετά τη δουλειά πήγαινα κατευθείαν σπίτι για ύπνο. Ετσι -άσχετα αν δεν μου ’χει συμβεί- δεν θα με παραξένευε αν ερωτευόμουν κάποιον από το team της σειράς. Πόσο μάλλον όταν είσαι σε θίασο που πηγαίνει και περιοδείες». Η επόμενη ερώτησή μου ήταν αναμενόμενη. «Πώς μπορείς να φιλάς κάποιον τον οποίο μόλις γνώρισες στο πλατό;».

«Πρέπει να ομολογήσω ότι συμβαίνει συνέχεια, διότι δεν γνωρίζω πάντοτε τα άτομα με τα οποία συνεργάζομαι», απαντά με άνεση. «Είναι μέρος της δουλειάς. Από κάποιο σημείο και μετά είναι πολύ άσχημο αυτό, διότι το φιλί και η σωματική επαφή είναι κάτι πολύ όμορφο και δυστυχώς στη δουλειά αυτή το κάνεις τόσο τεχνητά που ορισμένες φορές πραγματικά τρομάζω με τον εαυτό μου, με το ότι δεν νιώθω καν το άγγιγμα την ώρα της δουλειάς. Φεύγει από το μυαλό το συναίσθημα. Την ώρα αυτή εγώ έχω το μυαλό μου στον σκηνοθέτη και στην κάμερα που τραβάει. Δεν μου αρέσει, γιατί αυτό μπορεί σιγά-σιγά να περάσει και στην πραγματική μου ζωή. Υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Και το φοβάμαι. Σε όσους δεν το κάνουν φαίνεται περίεργο». Οπως -φαντάζομαι- και στον εκάστοτε σύντροφο του ηθοποιού. Ευτυχώς, η Κωνσταντίνα αυτή την περίοδο είναι μόνη. 


Εφτά χρόνια δεσμός

«Είχα την εμπειρία -δεν θα πω τύχη ή ατυχία, διότι οποιαδήποτε εμπειρία είναι πολύτιμη- να έχω, από τα 23 μου μια σχέση η οποία διήρκεσε σχεδόν εφτά χρόνια», αποκαλύπτει και προσθέτει: «Επειδή μέναμε μαζί, νιώθω ότι έχω ζήσει την εμπειρία του γάμου.  Εχω δύο χρόνια που χώρισα και έκτοτε δεν έχω νιώσει την επιθυμία να δεσμευτώ. Ποτέ δεν είδα τον γάμο ως τη φυσική εξέλιξη μιας σχέσης. Είναι πότε θα το νιώσεις και δεν έχει σημασία πόσο καιρό είσαι με κάποιον. Ούτε αν είναι καλή ή κακή σχέση. Μπορεί να μην το νιώσω και ποτέ. Ποιος ξέρει...».

Μιλώντας για τα επαγγελματικά της όνειρα δηλώνει τυχερή διότι τους επόμενους μήνες θα ασχοληθεί για πρώτη φορά και με τον κινηματογράφο. «Βρίσκομαι σε συζητήσεις ακόμα, αλλά αν όλα πάνε καλά, θα γυρίσουμε δύο ταινίες. Η μία μάλιστα θα γυριστεί στο Ρέθυμνο και θα έχω την ευκαιρία να δω λίγο και την οικογένειά μου, που φέτος με έβλεπε μόνο μέσα από τη σειρά. Η δεύτερη είναι δραματική και πρόκειται για τη μεταφορά ενός βιβλίου. Μακάρι να μη στραβώσει τίποτα, γιατί μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα ποτέ δεν ξέρεις! Αν γίνουν όλα αυτά, του χρόνου θα είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά για μένα», καταλήγει και σταυρώνει τα δάχτυλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης