Χαρά Καίσαρη και Μαριάννα Σμπώκου: Η μόδα συναντά τη γεύση για καλό σκοπό

Χαρά Καίσαρη και Μαριάννα Σμπώκου: Η μόδα συναντά τη γεύση για καλό σκοπό

Οι οικοδέσποινες του fashion & gourmet δείπνου «Taste the Fashion In the Blue» υποδέχονται τους καλεσμένους τους τη Δευτέρα 19 Μαΐου στο Hilton, με σκοπό τη στήριξη του έργου της ΕΛΕΠΑΠ. Το φιλανθρωπικό event διοργανώνεται για τρίτη χρονιά

Χαρά Καίσαρη και Μαριάννα Σμπώκου: Η μόδα συναντά τη γεύση για καλό σκοπό
Δύο γυναίκες πετυχημένες στο χώρο τους, η Χαρά Καίσαρη και η Μαριάννα Σμπώκου, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις και την εξειδίκευσή τους σε μία φιλανθρωπική δράση. Η γνωριμία τους μετράει αρκετά χρόνια, από την εποχή που δούλευαν μαζί σε μεγάλη εταιρεία δημοσίων σχέσεων. Έπειτα οι επαγγελματικοί τους δρόμοι χώρισαν, όμως η προσωπική τους σχέση έγινε πιο ισχυρή με το πέρασμα του χρόνου, αφού η Μαριάννα είναι η πνευματική μητέρα της κόρης της Χαράς.

Ήταν το 2011, όταν οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να συνεργαστούν ξανά επαγγελματικά μέσα από τη φιλανθρωπική διοργάνωση «Taste the Fashion In the Blue». Πώς ξεκίνησε η ιδέα; «Ξεκίνησε κάπως ανορθόδοξα. Μέσα από μια κοινή μας φίλη, γιατρό, έτυχε να γνωρίσουμε τα παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού στην αρχαία Κόρινθο και αμέσως σκεφτήκαμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα συγκεκριμένα παιδιά μέσα από την ιδιότητά μας» εξηγεί η Χαρά. «Θέλαμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Ωστόσο, ψάχναμε ένα concept, το οποίο θα ήταν ελκυστικό για τον κόσμο που θα έρθει. Έτσι, δημιουργήθηκε το πάντρεμα της μόδας με την γκουρμέ κουζίνα» προσθέτει η Μαριάννα.





Πώς ακριβώς γίνεται αυτό το πάντρεμα η μόδα; «Όταν έχεις διάθεση και φαντασία, μπορείς να παντρέψεις πολλά διαφορετικά πράγματα» λέει η Μαριάννα, ενώ η Χαρά υποστηρίζει πως «τόσο η μόδα όσο και η γκουρμέ κουζίνα έχουν υψηλή αισθητική και τις εκτιμούν ιδιαίτερα οι άνθρωποι που είναι απαιτητικοί στο τι ζητάνε. Είναι ένας συνδυασμός που τέρπει όλες τις αισθήσεις. Μάλιστα το κάθε πιάτο είναι εμπνευσμένο από τα στοιχεία της συλλογής που θα παρουσιαστεί στη διοργάνωση». Έτσι, τρεις διακεκριμένοι σεφ, o Χριστόφορος Πέσκιας, ο Στέλιος Παρλιάρος και o Κώστας Αθανασίου (σεφ του Hilton, όπου θα φιλοξενηθεί το φετινό «Taste the Fashion In the Blue») εμπνέονται για το μενού από τις τάσεις που θα παρουσιάσουν στο fashion show οι οίκοι Etro, Lanvin και Roberto Cavalli.



Η σχέση τους με τη μόδα και τη μαγειρική περνά μέσα από το προσωπικό τους φίλτρο. «Αγαπώ πολύ τη μόδα, αλλά δεν την ακολουθώ πιστά. Προτιμώ να την προσαρμόζω στα δικά μου δεδομένα, σε ό,τι μου πηγαίνει και με εκφράζει. Όσο για τη μαγειρική, την απολαμβάνω και αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου» εξηγεί η Μαριάννα. «Θαυμάζω πολύ τη μόδα αισθητικά, την παρακολουθώ από μικρή, αλλά αν με δεις στην καθημερινότητά μου, δεν μου φαίνεται καθόλου. Η μαγειρική μού αρέσει τρομερά και επειδή έχω δύο παιδιά, μαγειρεύω συνέχεια» λέει η Χαρά και η Μαριάννα γελώντας συμπληρώνει: «Είναι εξαιρετική μαγείρισσα. Φτιάχνει παραδοσιακά πιάτα, αλλά δίνει μια πινελιά γκουρμεδιάς, οπότε τα παιδιά της νομίζουν ότι τρώνε ένα κλασικό φαγητό».

Κάθε χρόνο ένα μέρος των εσόδων πηγαίνει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Φέτος, μέρος των εισόδων θα διατεθεί στην ΕΛΕΠΑΠ. «Το συγκεκριμένο σωματείο έχει μεγάλες ανάγκες, διότι φιλοξενεί παιδιά με κινητικές και αναπτυξιακές παθήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Μιλήσαμε με τους υπεύθυνους και με τα χρήματα που θα συγκεντρώσουμε αποφασίσαμε να φτιαχτεί στο κέντρο της Αθήνας μια ειδικά προσαρμοσμένη παιδική χαρά, για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά. Όμως, για τα συγκεκριμένα παιδιά δεν είναι μόνο παιχνίδι, καθώς η κινησιολογία βοηθάει απόλυτα την κατάστασή τους» λέει η Χαρά.



Αναρωτιέμαι αν η Χαρά, λόγω της μητρότητας, είναι πιο ευαισθητοποιημένη στα θέματα των παιδιών και αν ίσως κάποιο περιστατικό την «ταρακούνησε» σε ό,τι αφορά την προσφορά σε ιδρύματα που αφορούν παιδιά. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι έχω μεγαλύτερες ευαισθησίες από τη Μαριάννα, η οποία δεν έχει γίνει μητέρα ακόμη. Σίγουρα έχω μια επιπλέον ανησυχία, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως και πριν γίνω μητέρα είχα τις ίδιες ανησυχίες και σκεφτόμουν πώς θα μπορούσα να βοηθήσω απροστάτευτα παιδιά» εξομολογείται.
Από την άλλη, η Μαριάννα, έχοντας εμπειρία στη φιλοξενία και το hoteling, έχει σκεφτεί πως θα μπορούσε κάποια στιγμή να μεταφερθεί το event και σε άλλες γωνιές της Ελλάδας; «Φυσικά, είναι πολύ ωραίο σαν ιδέα και στην περιφέρεια υπάρχουν αρκετά σωματεία που χρειάζονται υποστήριξη, αλλά είναι λίγο δύσκολο να παραστεί τόσος κόσμος και να οργανωθεί όλο αυτό. Πραγματικά είναι μια ανθρωποκεντρική προσπάθεια, καθώς στηριζόμαστε στους πολύ καλούς συντελεστές, οι οποίοι είναι συνήθως στην Αθήνα. Φυσικά δεν αποκλείουμε τίποτα. Εξάλλου τώρα η διοργάνωση έχει πάρει την τελική της μορφή – τα πρώτα χρόνια και εμείς το ψάχναμε» υποστηρίζει. «Όταν ξεκινήσαμε, δεν ξέραμε πού θα μας οδηγήσει. Αλλά βλέποντας την εξέλιξη, δεν θα λέγαμε “όχι” σε μια καλή ιδέα που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα επόμενο βήμα» προσθέτει η Χαρά με χαμόγελο αισιοδοξίας.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης