Βασιλική Βλάχου: Μια σεναριογράφος κατακτά το Λονδίνο

Βασιλική Βλάχου: Μια σεναριογράφος κατακτά το Λονδίνο

Οταν πήρε την απόφαση να αναζητήσει την τύχη της στη Γηραιά Αλβιώνα μετρούσε μόνο κάποιες συμμετοχές σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Με την πρώτη της ταινία μικρού μήκους να κατακτά εντυπώσεις και βραβεία, η Βασιλική Βλάχου έχει κάθε λόγο να χαίρεται με την εξέλιξη της καριέρας της

Βασιλική Βλάχου: Μια σεναριογράφος κατακτά το Λονδίνο
Το Εθνικό Θέατρο της βρετανικής πρωτεύουσας αποτελούσε πάντα για εκείνη ένα μεγάλο όνειρο ζωής. Ετσι, μετά τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Ο Αστυνόμος Μπέκας», «Γοργόνες», «Αληθινοί έρωτες» και «Ιστορίες μυστηρίου» μετοικεί στο Λονδίνο. «Αυτό το ταξίδι ήταν για εμένα ένα μεγάλο στοίχημα ζωής. Ηξερα ότι αν πετύχαινα έξω θα μπορούσα να πετύχω παντού. Χωρίς λοιπόν να το πολυσκεφτώ ανακοίνωσα σε συγγενείς και φίλους την απόφασή μου: η μόνιμη βάση μου θα είναι στο εξής η Μεγάλη Βρετανία».

Για τη νεαρή ηθοποιό οι δυσκολίες δεν αποτέλεσαν ποτέ τροχοπέδη στα όνειρά της. Κόρη καθηγητών (ο πατέρας χημικός και η μητέρα της καθηγήτρια Γαλλικών), αντιστέκεται από παιδί ακόμη στις πιέσεις των γονιών για πανεπιστημιακή καριέρα, σπουδάζοντας Θεατρολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα  υποκριτικής στο Θέατρο Τέχνης. «Αρχικά όλοι νόμιζαν ότι η τέχνη αποτελούσε για εμένα μια νεανική τρέλα.

Κλείσιμο
Την εποχή όπου φοιτούσα στη σχολή του Κάρολου Κουν έβαζαν στοίχημα για το πόσο γρήγορα θα βαριόμουν. Οι δικοί μου πείστηκαν ότι μπήκα στον χώρο αυτό για να μείνω μόλις με είδαν να συμμετέχω σε σημαντικές τηλεοπτικές δουλειές και να πρωταγωνιστώ στην ‘‘Ιφιγένεια εν Αυλίδι’’, μια παράσταση που έφερε την υπογραφή του Σωτήρη Χατζάκη. Ετσι άρχισαν να εξοικειώνονται με την ιδέα ότι θα γινόμουν ηθοποιός».
«Οταν έφτασα στο Λονδίνο δεν γνώριζα κανέναν, δεν είχα άκρες σε καλλιτεχνικά κυκλώματα και αρνιόμουν να πάρω χρήματα από τους γονείς μου. Μπροστά σε μια τέτοια πραγματικότητα συνειδητοποίησα ότι όφειλα να ξεκινήσω από την αρχή προκειμένου να εξασφαλίσω τα προς το ζην. Εκανα, λοιπόν, ό,τι δουλειά υπήρχε και δεν υπήρχε»
Οταν η Βασιλική Βλάχου βρέθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα ήταν μια άγνωστη μεταξύ αγνώστων: «Δεν γνώριζα κανέναν, δεν είχα άκρες σε καλλιτεχνικά κυκλώματα και αρνιόμουν να πάρω χρήματα από τους γονείς μου. Μπροστά σε μια τέτοια πραγματικότητα συνειδητοποίησα ότι όφειλα να ξεκινήσω από την αρχή προκειμένου να εξασφαλίσω τα προς το ζην. Εκανα, λοιπόν, ό,τι δουλειά υπήρχε και δεν υπήρχε. Εργάστηκα ως σερβιτόρα σε εστιατόρια και μπαρ, ως ταξιθέτρια σε θέατρο και έκανα διαφημιστικά για αθλητικά προϊόντα».  

Το ντεμπούτο στα κινηματογραφικά σενάρια


Την Ελληνίδα ηθοποιό που δηλώνει πλέον ερωτευμένη με τη Γηραιά Αλβιώνα δεν την έλκουν τα περίφημα μιούζικαλ της βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά η μεγάλη οθόνη: «Οσον αφορά στα μιούζικαλ, πηγαίνω να τα δω, αλλά σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους δεν ονειρεύομαι να παίξω σ’ αυτά. Τα τελευταία χρόνια με έλκει περισσότερο ο κινηματογράφος παρά το θέατρο». Κάπως έτσι ξεκίνησε να γράφει το πρώτο της σενάριο για μικρού μήκους ταινία: «Ουσιαστικά, ήθελα να δείξω τη δουλειά μου για να βρω ατζέντη, κάτι που στη Μεγάλη Βρετανία είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι κάτι που ξεκίνησα για πρακτική θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία».

Μάλιστα η ταινία της με τίτλο «Two Persons Max» έλαβε μέρος σε κινηματογραφικά φεστιβάλ του Λος Αντζελες και της Νέας Υόρκης σαρώνοντας καλές κριτικές και βραβεία: «Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που εξελίσσεται μέσα στο κλειστοφοβικό περιβάλλον ενός ασανσέρ παραπέμποντας στο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Διαρκεί εννιάμισι λεπτά, γυρίστηκε στα στούντιο όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του Τζέιμς Μποντ και πρωταγωνιστώ εγώ και η Βρετανίδα Τζέσικα Τζέιν Κλέμεντ, γνώριμη στο κοινό της Αγγλίας από τη συμμετοχή της στο βρετανικό ‘‘Βig Brother’’. Αφού κάνει τον γύρο μερικών ακόμη φεστιβάλ θα την ανεβάσω στο YouΤube προκειμένου να τη δει όλος ο κόσμος».

Αυτή την εποχή η νεαρή καλλιτέχνις εργάζεται σε μια εταιρεία catering και γράφει το σενάριο της πρώτης της μεγάλου μήκους ταινίας. «Εχω ενθουσιαστεί με το νέο μου project», λέει και συνεχίζει: «Πρόκειται για ένα ερωτικό θρίλερ με ιδιαίτερα ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ευαίσθητη προσέγγιση, μπόλικη δόση χιούμορ και συνεχείς ανατροπές. Ηδη κάποιοι παραγωγοί είναι έτοιμοι να τη χρηματοδοτήσουν».

Στον ελεύθερο χρόνο της φοράει τη φόρμα της και τρέχει στους δρόμους του Βόρειου Λονδίνου όπου κατοικεί ή χαλαρώνει πίνοντας ποτό στο Σόχο: «Επίσης, γράφω σενάρια συμβάλλοντας στα demo νέων ηθοποιών. Είναι ωραίο να κάνεις εξάσκηση και ταυτόχρονα να πληρώνεσαι στο Λονδίνο όπου η ζωή είναι πανάκριβη. Ακόμη, συμμετέχω σε καστ τηλεοπτικών σίριαλ. Πριν από λίγο καιρό συμμετείχα σε ένα που αφορούσε μία από τις πιο γνωστές δουλειές του BBC».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης