Αρης Πλασκασοβίτης: Ο άνθρωπος πίσω από το επώνυμο-γλωσσοδέτης

Αρης Πλασκασοβίτης: Ο άνθρωπος πίσω από το επώνυμο-γλωσσοδέτης

Ο ταλαντούχος performer έχει βάλει στόχο να κάνει ολόκληρη την Ελλάδα να μάθει το δύσκολο επώνυμό του. Και όπως φαίνεται, είναι σε καλό δρόμο. Πάμε όλοι μαζί: Πλα-σκα-σο-βί-της!

Αρης Πλασκασοβίτης: Ο άνθρωπος πίσω από το επώνυμο-γλωσσοδέτης
Εχει συνεργαστεί με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, τον Κωνσταντίνο Ρήγο, τον Γιάννη Κακλέα, τον Σταμάτη Φασουλή και έχει βρεθεί στο ίδιο stage με την Αννα Βίσση, τη Δέσποινα Βανδή, τη Ζέτα Μακρυπούλια και την Τάμτα. Ηταν ο καμπούρης γελωτοποιός στους «Δαίμονες» και η drag queen Εϊντζελ που έκλεβε την παράσταση στο μιούζικαλ «Rent». Μπορεί επίσης να τον θυμάσαι από τη νεανική σειρά «Steps» ή ως ταλαντούχο μουσικό μέχρι και τα τελευταία live του «Greek Idol», αφού παίζει πιάνο από τα πέντε του και είναι αυτοδίδακτος στην κιθάρα. Το όνομά του είναι Αριστείδης-Ταξιάρχης Πλασκασοβίτης και δίχως αμφιβολία θα ήθελε να είναι ο Ελληνας Μάικλ Τζάκσον, τον οποίο και μιμήθηκε με περισσή επιτυχία στο live του YFSF της περασμένης Κυριακής. Αν έπρεπε να τον χαρακτηρίσω με μία λέξη, θα διάλεγα το «θεoπάλαβος», με την πολύ καλή έννοια! Γεννημένος στην Αθήνα, ο Αρης και ο αδερφός του μεγάλωσαν στην Κέρκυρα, γενέτειρα του δικηγόρου πατέρα τους, από όπου και κληρονόμησαν και το περίεργο επώνυμό τους.

Τα γερμανικά
Κλείσιμο
Η μητέρα τους, από την άλλη, είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στη Γερμανία -από Ελληνες γονείς- και αυτός είναι ο λόγος που τα γερμανικά είναι η δεύτερη μητρική τους γλώσσα. «Ο Μάικλ Τζάκσον», μου λέει ενώ πίνουμε καφέ σε ένα διάλειμμα του τρελού προγράμματός του, «είναι ο λόγος που ασχολήθηκα με το τραγούδι και τον χορό. Θέλω να γράφω τα τραγούδια μου -στίχο και μουσική- και να τα ηχογραφώ. Εχω πολλά τραγούδια μου στον υπολογιστή. Και δεν θέλω να τα δώσω αλλού. Θέλω να τα πω εγώ. Μέχρι και Πλασκάσοβιτς με έχουν πει. Αλλά δεν πτοούμαι. Αν το μάθει ο κόσμος σημαίνει ότι θα έχω καταφέρει κάτι», εξομολογείται.




Από μικρός ξεσήκωνε τη γειτονιά με τις... ιδιωτικές συναυλίες του

«Ανέκαθεν αυτό ήταν το όνειρό μου. Οταν ήμουν μικρός, έπαιρνα τα καλαμάκια, τα έκανα χειλόφωνο και έκανα τον Σάκη Ρουβά σε συναυλία. Εδιωχνα τη μαμά μου, την έστελνα για καφέ, έβαζα τον Εκτορα, τον σκύλο μας, να κάτσει δίπλα σε όλα τα άλλα αρκουδάκια, μαξιλάρια και κουκλάκια που έβρισκα και τα έκανα κοινό για να παρακολουθήσουν τη συναυλία μου. Συνήθως είχα συναυλία σε χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού, του “μεγάλου χορογράφου των μεγάλων επιτυχιών”. Είχα βγάλει playlist με Ρουβά, Βανδή, Βίσση και ξεκινούσε η συναυλία. Ελεγα στo μαξιλάρι και στον σκύλο “Καλησπέρα! Καλωσήρθατε!”. Με άκουγαν και οι γείτονες και η μαμά μου, που ήταν συνήθως στη γειτόνισσα, και γελούσαν. Το έκανα πολλά χρόνια. Βασικά, ακόμα το κάνω. Μόνο που δεν βάζω κοινό. Το κάνω ως πρόβα πλέον και η από κάτω μού χτυπάει με τη σκούπα να σταματήσω τις κορόνες στις 2 το βράδυ. Προχθές μού άφησαν ραβασάκι κάτω από την πόρτα τύπου “γεια σου, είμαστε η Χριστίνα και η Δανάη από κάτω και σε ακούμε. Θέλουμε να σε παρακαλέσουμε να τραγουδάς και λίγο Αντέλ γιατί μας αρέσει”. Ετσι, όταν είπα στους γονείς μου ότι θέλω να γίνω performer, κανείς δεν σοκαρίστηκε», αποκαλύπτει. «Από τα δεκαπέντε μου δεν έτρωγα στο σχολείο και με το χαρτζιλίκι μου, το χιλιάρικο ή πεντακοσάρικο που έπαιρνα τότε, πήγαινα και αγόραζα μπιμπλίκια για το μίνι στούντιο που έφτιαχνα στον υπολογιστή στο δωμάτιό μου», συνεχίζει.



Το μίνι στούντιο που έφτιαξε μόνος του

«Μικρόφωνο, προγράμματα ηχογράφησης, ενισχυτές. Πολλές φορές έλεγα και ψέματα στον μπαμπά ότι θα πάμε εκδρομή και μας ζήτησαν περισσότερα λεφτά για να τα μαζεύω πιο γρήγορα. Εχω στερηθεί πολύ φαγητό. Και καθόμουν στις 2 το βράδυ και ηχογραφούσα covers του Μάικλ Τζάκσον και ούρλιαζε η μαμά μου “Αρηηηη!”. Ετοιμο τον είχα τον Μάικλ από τότε», δηλώνει μεταξύ σοβαρού και αστείου. Και μπορεί να μη διάλεξε τα νομικά, όπως ο αδερφός του, αλλά πέρα από το πτυχίο του από την Κρατική Σχολή Χορού είναι και πτυχιούχος φυσικοθεραπευτής. «Ενώ είχα περάσει στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας στη Λάρισα», μου εξηγεί, «δεν πήγα ποτέ. Εκανα συμφωνία με τους γονείς μου. Τους είπα ότι, άμα θέλουν να σπουδάσω κάτι, να με αφήσουν να πάω στην Αθήνα σε ΙΕΚ και υποσχέθηκα ότι θα πάρω το πτυχίο μου με εννιά ή δέκα. Δέχτηκαν και πήρα τελικά το πτυχίο με εννιά. Τον πρώτο χρόνο ήμουν ταγμένος στα εννιάρια και τα δεκάρια και τον δεύτερο χρόνο πήγα στην οντισιόν για το “Steps”. Είχα ήδη κάνει χορό στην Κέρκυρα, στο λύκειο, και μάλιστα κρυφά από τον πατέρα μου και είχα τις βάσεις. Ετσι ξεκίνησαν όλα. Αργότερα στην Αθήνα ξεκίνησα ουσιαστικά και φωνητική. Η μουσική και το τραγούδι είναι η πιο ωραία γκόμενα αυτή τη στιγμή για μένα», καταλήγει.

Η πρόταση για το Μπρόντγουεϊ

Οταν μιλώντας για τις δουλειές του μαθαίνω ότι αυτός ήταν η εκρηκτική drag queen Εϊντζελ στο μιούζικαλ «Rent», στη δεύτερη και τρίτη σεζόν, τον ρωτάω αν -με δεδομένη την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το νεαρό της ηλικίας του, αφού δεν έχει κλείσει ακόμα τα 25- θα προσπαθούσε να κυνηγήσει το όνειρό του στο εξωτερικό. «Η αλήθεια είναι ότι έχω ήδη μια ανοιχτή πρόταση για το Μπρόντγουεϊ από τον Αντονι Ραπ του “Rent”. Είχε τον ρόλο του Μαρκ πέντε χρόνια στο Μπρόντγουεϊ και επίσης στην ταινία», απαντά. Πώς, πότε, πού; «Οταν ήταν να το ανεβάσουν εδώ, είχε πάει ο Αργύρης Αγγέλου στην Αμερική να το δει. Συνάντησε τυχαία τον Ραπ στο θέατρο και του μίλησε. Επειδή ο Ραπ το έχει δει σε όλες τις χώρες που το έχουν ανεβάσει, ήρθε τη δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα και είδε κι εμάς. Οταν είπε στη σκηνοθέτιδά μας: “Τους θέλω στο Μπρόντγουεϊ”, για την Αντιγόνη Ψυχράμη και μένα, μείναμε άναυδοι.



Με την Αντιγόνη Ψυχράμη που τους έγινε πρόταση να πάνε στο Μπρόντγουεϊ για το «Rent»

Ακόμα μιλάω μαζί του και μου λέει: “Αποφάσισέ το. Ελα”. Το ’χω πάρει λίγο πατριωτικά, όμως, και διστάζω να φύγω. Από την άλλη, δεν μπορώ και να το αγνοήσω. Θα μου δώσω μερικούς μήνες εδώ διορία, να βρω μια εταιρεία που να μοιράζεται τα όνειρά μου. Αν δεν κάνω τα βήματα που θέλω, θα πάω να το προσπαθήσω και στη Νέα Υόρκη. Θα πρέπει να βρω το θάρρος και τη δύναμη να φύγω. Μου τη σπάει η υποκρισία που επικρατεί εδώ. Δεν σου λένε ξεκάθαρα “μας κάνεις, δεν μας κάνεις, ταιριάζεις στο concept, δεν ταιριάζεις”. Σου λένε πάντα “είσαι τέλειος” και δεν σε παίρνουν ποτέ», καταλήγει: «Είναι κάποιες περίοδοι στη ζωή που πρέπει να αφοσιώνεσαι στη δουλειά και όχι στη σύντροφό σου. Νομίζω ότι είμαι σε αυτή τη φάση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κοπέλες μου συνήθως με χωρίζουν γιατί δεν έχουμε χρόνο μαζί», παραδέχεται και προσθέτει: «Πραγματικά τους ζητώ συγγνώμη», μουρμουρίζει ενώ τελειώνουμε τον καφέ μας. Και φαίνεται να το εννοεί.



Το ραβασάκι που του άφησαν οι ένοικοι του πάνω ορόφου, Χριστιάννα και Δανάη



Με την Αννα Βίσση




Ως καμπούρης γελωτοποιός στους «Δαίμονες»



Μάικλ Τζάκσον




Μπιγιονσέ




Δάκης

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης