Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: «Εχω φάει πολλές σφαλιάρες από τα μίντια»

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: «Εχω φάει πολλές σφαλιάρες από τα μίντια»

Η δημοφιλής τηλεσέφ παραδέχεται ότι έχει βρει στο πρόσωπο της Φαίης και του Γιώργου την ιδανική τηλεοπτική παρέα, αναφέρεται στον πόλεμο που έχει δεχθεί από τα μίντια, ξεφυλλίζει μαζί μας το νέο της βιβλίο και αποκαλύπτει το δείπνο που ετοιμάζει για τους γερουσιαστές των ΗΠΑ...

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: «Εχω φάει πολλές σφαλιάρες από τα μίντια»
Μας υποδέχεται ευδιάθετη και χαμογελαστή στο δεύτερο σπίτι της, το εστιατόριο «Παπαδάκης», που διατηρεί εδώ και χρόνια στην περιοχή του Κολωνακίου. Στο πλάι της βρίσκονται η κόρη της Κωνσταντίνα και ο σύζυγός της Μανώλης, τα πρόσωπα που τη γεμίζουν με δύναμη και δημιουργικότητα. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλή, αυθεντική και αποφασισμένη να κινείται χιλιόμετρα μακριά από τη δίνη της δημοσιότητας...

- Φέτος, στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 δίνεις την αίσθηση ότι έχεις βρει την ιδανική παρέα...
Κλείσιμο
Είμαι πολύ χαρούμενη και αισθάνομαι ιδιαίτερα χαλαρή. Η Φαίη και ο Γιώργος είναι ακομπλεξάριστοι, γι’ αυτό περνάμε τέλεια. Δεν καταπιέζομαι, λέω αυτό που σκέφτομαι. Στην τηλεόραση κερδίζει το αυθεντικό. Με τον Θέμη Γεωργαντά κάναμε παρέα ενώ τη Σάσα τη γνώριζα από πριν και έχουμε δέσει ως ομάδα.

- Δηλαδή στο παρελθόν καταπιεζόσουν; Δεν κοιτάω ποτέ πίσω, μόνο μπροστά.

- Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας σε «κυνηγούσαν» για να σε έχουν στην ομάδα τους αρκετό καιρό τώρα... Είχαν εκδηλώσει την πρόθεση για συνεργασία, αλλά κι εγώ το ήθελα. Με πίστευαν πολύ, όπως κι εγώ, αλλά οι συγκυρίες δεν το είχαν επιτρέψει στο παρελθόν. Οταν με πήραν το καλοκαίρι και μου είπαν ότι έρχονται στον ΑΝΤ1 τρελάθηκα από τη χαρά μου.

- Ποιες είναι οι σχέσεις σας; Η εκτίμηση κερδίζεται, δεν χαρίζεται. Αν και δεν είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν, γνωριζόμασταν χρόνια. Κάναμε παρέα, οικογενειακές διακοπές και έχουμε μοιραστεί υπέροχες στιγμές. Η στενή μας φιλία επισφραγίστηκε και με τη συνεργασία μας, κάτι για το οποίο χαίρομαι πολύ.



- Είσαι από τις λίγες μαγείρισσες που έχουν αρνηθεί να συμμετάσχουν σε επιτυχημένες εκπομπές επειδή δεν τους άρεσε η σύνθεση της ομάδας. Υπάρχει κόστος γι’ αυτή τη στάση; Οταν εργάζομαι κάπου με ενδιαφέρει, πάνω απ’ όλα, να αισθάνομαι μέρος της ομάδας. Αν και γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να ταιριάζεις με όλους, δυστυχώς δεν μπορώ να λειτουργήσω διαφορετικά. Για να μπορώ να αποδώσω πρέπει  η ψυχή μου να νιώθει καλά.

- Ποια ήταν η πιο αμήχανη τηλεοπτική στιγμή σου;  Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν με τον Χρήστο Φερεντίνο και τη Σίσσυ Χρηστίδου, όταν «έσφαξα» το χέρι μου στην εκπομπή. Είχα χάσει πολύ αίμα, τους έκανα νόημα, αλλά δεν το κατάλαβαν. Τελικά είπα on air ότι έχω κοπεί πολύ και ότι πρέπει να πάω στο νοσοκομείο για ράμματα.

- Αρχικά με τον Φερεντίνο και τη Σίσσυ φαινόσουν καλά, αλλά στην πορεία κάτι χάλασε. Μια χαρά ήμασταν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν δέσαμε ως ομάδα. Ο Χρήστος και η Σίσσυ είναι μια χαρά παιδιά, αλλά δεν είχαμε αυτή τη ζεστασιά, δεν γίναμε παρέα, κι αυτό έβγαινε στον αέρα. Οταν ο άλλος κάνει χιούμορ κι εσύ δεν το καταλαβαίνεις, είναι λογικό να μην ταιριάζεις μαζί του...

- Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου συνεργάτες μέχρι στιγμής; Αυτοί με τους οποίους συνεργάζομαι σήμερα. Τα παιδιά είναι αλλιώς. Είμαι χαρούμενη από την «καλημέρα» που μου λένε το πρωί μέχρι τις στιγμές όπου η Φαίη έρχεται, μου τρίβεται και μου λέει διάφορα, όπως «Αργυρούλα μου, ξενύχτησα χτες το βράδυ. Το παιδί ήταν άρρωστο». Η σχέση μας είναι από εκείνες που σπανίζουν.

- Να φανταστώ ότι σε κάποιες εκπομπές του παρελθόντος δεν πέρναγες καλά και δεν σέβονταν τη δουλειά σου; Εβλεπα αν η πρόθεση ήταν καλή, έκανα υπομονή και αφοσιωνόμουν στη δουλειά μου. Αν η πρόθεση ήταν κακή, στράβωνα λίγο. Η τηλεοπτική μου εμπειρία με ωρίμασε  και δεν είμαι τόσο ευαίσθητη όσο στις αρχές .

- Παλιά σε στενοχωρούσαν όλα αυτά; Πολύ, αλλά δόξα τω Θεώ τα δύσκολα έχουν περάσει.
 
- Εχεις δεχθεί πόλεμο από τα μίντια; Εχω φάει πολλές σφαλιάρες από τα μίντια. Στην αρχή έκλαιγα πολύ με όσα λέγονταν και γράφονταν, αλλά με το πέρασμα των χρόνων έμαθα να μη δίνω σημασία. Για μια περίοδο είχα κλειστεί στο σπίτι μου και δεν ήθελα να βλέπω άνθρωπο. Σιγά-σιγά έμαθα να διαχειρίζομαι τα πράγματα. Με έπαιρναν τηλέφωνο φίλοι και γνωστοί, μου έλεγαν τι λένε για μένα και στενοχωριόμουν. Σήμερα, δεν με νοιάζει. Ας λένε ό,τι θέλουν.
- Σου έχει στοιχίσει που είσαι τόσο ειλικρινής; Η αλήθεια στοιχίζει, αλλά στο τέλος κερδίζει. Ετσι, όμως,  κοιμάμαι ήρεμη τα βράδια.



- Πώς σου φαίνονται ο Πέτρος και η Τζένη στο πρωινό του ΜEGA; Αυτό που έχω δει αποσπασματικά μου αρέσει, έχει πλάκα. Χαίρομαι που υπάρχει ξανά η πρωινή ζώνη. Ολοι χωράμε στην τηλεόραση και είναι καλό να ανοίγουν θέσεις εργασίας.

- Μίλησέ μας για το βιβλίο που ετοιμάζεις. Θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Ουρανός. Εχει άρωμα Ελλάδας, με συνταγές απ’ όλη τη χώρα, και είναι χωρισμένο σε ενότητες έτσι όπως εγώ ορίζω την ελληνική κουζίνα. Υπάρχουν οι συνταγές του καλοκαιριού και των γιορτών, αυτές που κληροδοτούνται από μάνα σε κόρη, εκείνες που πρέπει να δοκιμάσει ένας επισκέπτης από το εξωτερικό και πολλά άλλα. Στην αρχή του βιβλίου κάνω μια αναδρομή στην ελληνική κουζίνα από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, με αναφορές στα ελληνικά προϊόντα που τόσο αγαπώ και τα οποία προωθώ όσο μπορώ στο εξωτερικό.

- Τι καινούριο θα κάνεις στην Αμερική; Στις 4 Δεκεμβρίου, έπειτα από πρόταση της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, θα παρουσιάσουμε την ελληνική μαγειρική μέσα στο Κογκρέσο. Θα αναφερθούμε στην υπεροχή της ελληνικής διατροφής - δίαιτας με επιχειρήματα Ελλήνων ερευνητών, γιατρών, διατροφολόγων και καθηγητών πανεπιστημίου που εργάζονται στις ΗΠΑ, ενώ θα μαγειρέψω και για τους γερουσιαστές.

- Ενα δημοσίευμα στους «Financial Times» ανέφερε ότι σε προτιμά και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς... Συναντηθήκαμε στην εκδήλωση Investing in the Future of Greece - Featuring President Bill Clinton, ένα δείπνο που διοργανώνεται από τη Ηellenic Initiative στη Νέα Υόρκη. Ο Αντώνης Σαμαράς εκτίμησε την κουζίνα μου, μου είπε ότι οι γεύσεις μας ήταν εξαιρετικές και ότι βγάλαμε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα στην Αμερική.

- Ποιος επώνυμος υπήρξε μέχρι σήμερα ο πιο δύσκολος πελάτης σου; Η Κάρλα Μπρούνι, η οποία επί σειρά ετών έτρωγε μόνο ψάρι και χόρτα. Στη συνέχεια, όμως, λάτρεψε την τούρτα με κολοκύθι και έμαθε να πίνει τσικουδιά.  Ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ, ενώ στην αρχή ήταν δύσπιστος σε σχέση με τις προτάσεις μου, έμαθε να τρώει όλα τα θαλασσινά. Ενας ακόμα που ξεχωρίζω είναι ο Πιρς Μπρόσναν, που ήταν απλός, αντιμετώπισε θετικά τα πάντα και λάτρεψε την ελληνική κουζίνα.



- Πίσω από την Αργυρώ υπάρχει ένας δυνατός άντρας; Ναι, ο άντρας μου ο Μανώλης, ο οποίος με έχει στηρίξει πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη...

- Πόσο δύσκολη είναι η ισορροπία μεταξύ οικογένειας και δουλειάς; Πολύ δύσκολη. Τα πρώτα χρόνια, όταν ανοίξαμε το μαγαζί της Πάρου, το 1997, και συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά επαγγελματικά, δυσκολευτήκαμε. Ημασταν ένα ζευγάρι που ενώ δεν είχε ανταλλάξει ποτέ άσχημες κουβέντες, τσακωνόταν από την ένταση της δουλειάς. Ωστόσο, γρήγορα βρήκαμε την ισορροπία μας και από τότε γίναμε ένα δυνατό δίδυμο.

- Πώς αισθάνθηκες όταν η κόρη σου, η Κωνσταντίνα, σου ανακοίνωσε ότι θέλει να ασχοληθεί με τη μαγειρική; Πολύ χαρούμενη. Η Κωνσταντίνα ξέρει τα πάντα για την κουζίνα γιατί από μικρή δούλευε τα καλοκαίρια στο μαγαζί και έβγαζε το χαρτζιλίκι της. Η κόρη μου έχει αναλάβει το μαγαζί το βράδυ. Είμαι ήσυχη όταν φεύγω γιατί μένει ο «κέρβερος» πίσω. Χαίρομαι γιατί δείχνει ευτυχισμένη και επειδή ακούω πολύ καλά σχόλια από τους πελάτες μας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης