Alena Buffon: Η σύζυγος του θρυλικού τερματοφύλακα της Εθνικής Ιταλίας τρέχει στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Alena Buffon: Η σύζυγος του θρυλικού τερματοφύλακα της Εθνικής Ιταλίας τρέχει στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Top model από την Τσεχία και ηθοποιός, η Alena Seredova, 35, είναι παντρεμένη με τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Gianluigi Buffon.

Alena Buffon: Η σύζυγος του θρυλικού τερματοφύλακα της Εθνικής Ιταλίας τρέχει στο Μαραθώνιο της Αθήνας
Φέτος, η Alena Buffon έρχεται στην Ελλάδα για να τρέξει μαζί με τη Wind Running Team, η οποία θα στηρίξει το έργο της ΕΛΕΠΑΠ για τα παιδιά με αναπηρία, αλλά και της ΦΛΟΓΑΣ για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Η Alena Buffon, μιλώντας στο People, δήλωσε: «Θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα με τα παιδιά μου. Να γνωρίσουν κι εκείνα τη μεγαλειώδη ιστορία αυτής της χώρας. Περιμένω απλώς να μεγαλώσουν λίγο, ώστε να εκτιμήσουν σωστά κάθε πλευρά του πολιτισμού, αλλά και των ελληνικών τοπίων.

Κλείσιμο


Σε ό,τι αφορά το Μαραθώνιο, γνωρίζω ότι πηγαίνει πίσω στο 490 π.Χ., στη μάχη του Μαραθώνα ανάμεσα στους Αθηναίους και τους Πέρσες. Ο Φειδιππίδης ήταν ο αγγελιοφόρος που μετέφερε τα μηνύματα από τη μια πλευρά της Ελλάδας στην άλλη». Η Alena Buffon εργάζεται για τα Παιδικά Χωριά SOS στην Ιταλία και περιγράφει στο People την εμπειρία της. «Εδώ και πολλά χρόνια βρίσκομαι κοντά στα Παιδικά Χωριά. Είναι η μεγαλύτερη οργάνωση στον κόσμο, η οποία ασχολείται με τα παιδιά που δεν χαίρουν οικογενειακής φροντίδας.

Έχω στηρίξει πολλά προγράμματα και έχω υιοθετήσει εξ αποστάσεως ένα εκπληκτικό κοριτσάκι. Πάντα, όταν κάνεις καλό, νιώθεις κι εσύ καλύτερα. Γνωρίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά μωρά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Προσωπικά, γνωρίζω ότι οι Έλληνες είναι λαός προικισμένος με δύναμη και αξιοπρέπεια. Δεν πρέπει να χάσουν την ελπίδα τους. Εμείς, στην Ιταλία, δεν χάσαμε την ελπίδα, ακόμη κι όταν ζήσαμε υπό του δικτατορικού καθεστώτος».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης