Αdele Exarchopoulos:Ερχεται η Αντέλ με τα λεσβιακά φιλιά της

Αdele Exarchopoulos:Ερχεται η Αντέλ με τα λεσβιακά φιλιά της

Δυο-τρία πράγματα που πρέπει να ξέρει κανείς για την 20χρονη Γαλλιδούλα, ελληνικής καταγωγής, Αντέλ Εξαρχόπουλος, μιας και ουδείς κοινός θνητός θα κατορθώσει να χορτάσει την πορνογραφική λαιμαργία του, αφού η πολυαναμενόμενη «Ζωή της Αντέλ» θα προβληθεί την επόμενη Κυριακή, μα μόνο με προσκλήσεις. Οι λοιποί, υπομονή μέχρι τέλος Οκτωβρίου!

Καθημερινά είναι πλέον τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη
Αdele Exarchopoulos:Ερχεται η Αντέλ με τα λεσβιακά φιλιά της
Ε-ε-έρχεται! Ποια; Μα φυσικά η Adele Exarchopoulos. Η μόλις 20 ετών Γαλλίδα και μισοελληνίδα που με τις φλογερές λεσβιακές ανησυχίες της μετέτρεψε το Festival De Cannes σε οφθαλμόλουτρο μοναδικό. Πότε καταφτάνει; Νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Μετά βαΐων και κλάδων.

Το πρόγραμμα, ανάλογο με τη θριαμβευτική επίσκεψη του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. Τότε. Για να επισημοποιηθεί η είσοδος της Ψωροκώσταινας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δηλαδή πλήθος δημοσιογράφων, πλήθος φωτογράφων, πλήθος καναλιών, πλήθος λουλουδιών, πλήθος συμποσίων και πλήθος ξεροσταλιασμένων θεατών.
Ομως, προσοχή! Ουδείς κοινός θνητός θα κατορθώσει να ικανοποιήσει την περιέργειά του και να χορτάσει την πορνογραφική λαιμαργία του. Διότι η εν λόγω ταινία, «Η ζωή της Αντέλ» («La Vie D’ Adele»), μήκους τριών ωρών -έπος κανονικό-, θα προβληθεί Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στο «Παλλάς» μόνο για ειδικό κοινό. Με προσκλήσεις δηλαδή!
Κλείσιμο



ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟ...

Κι εμείς; Οι πληβείοι; Θα περιμένουμε τα πόδια στο τσιγκέλι. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Τότε που η Αντέλ μετά της Λεά Σεϊντού θα καταλήξουν σε πλήθος αιθουσών προς αγαλλίαση πλήθους θεατών. Κυρίως αρσενικών. Μέχρι τότε πολλά ερωτήματα θα καλλιεργούν φαντασιώσεις ερεθίζοντας το στερητικό μας σύνδρομο. Αραγε ο φακός σκοπεύει εκ του σύνεγγυς τα δύο αιδοία; Και της Αντέλ και της Λεά Σεϊντού; Η οποία παρεμπιπτόντως και προσφάτως εφόρμησε αχαλίνωτα θεοτσίτσιδη στον φωτογραφικό φακό. Αραγε η Αντέλ το αγόρι και η Λεά το κορίτσι; Αραγε ποια εκ τις δύο επιδίδεται στο σπορ της αιδοιολειχίας; Μπας και το κάνουν και οι δύο; Αραγε τι άλλο κάνουν; Ακόμα και μπατσάκια στα τρυφερά τους κωλαράκια; Και άραγε τι ακριβώς είναι αυτή η ταινία; Τέχνη ή σκληρή πορνογραφία;Η απάντηση από Γάλλο θεωρητικό του σινεμά: «Γιατί δηλαδή το επεξηγηματικό σεξ μεταξύ άντρα - γυναίκας αλλά και γυναίκας με γυναίκα και άντρα με άντρα να θεωρείται απαγορευμένη καλλιτεχνική περιοχή; Ποιος το λέει αυτό; Το γυμνό σώμα είναι ανθρώπινο, άρα σεβαστό.



Το σεξ με όλες τις παραλλαγές και τις στάσεις του, επίσης ανθρώπινη ανάγκη και ανθρώπινη απόλαυση. Η αγάπη δεν τελειώνει με το φλερτ και τα φιλιά. Το πάθος είναι η κορυφαία στιγμή κάθε αληθινά ερωτευμένου ζευγαριού. Επομένως το σινεμά στην εποχή μας πρέπει να τα δείχνει όλα και να εγκαταλείψει τις προκαταλήψεις και τη σεμνοτυφία. Είναι ανήκουστο να επιτρέπεται η βία με όλες τις παραλλαγές τεμαχισμένων πτωμάτων και ακέφαλων σωμάτων και να απαγορεύεται ή να θεωρείται πορνογραφία η σεξουαλική ηδονή δύο πλασμάτων». Μεθερμηνευόμενο αυτό καταλήγει στο πασίγνωστο νεοελληνικό σύνθημα: αφήστε τα μίση και πιάστε το... (αυτοσχεδιάστε, παρακαλώ).



Τρίο λεσβιακό
: Χίλαρι Σουάνκ, Ανέτ Μπένινγκ, Τζούλιαν Μουρ
Θα σας το πω διαφορετικά. Η ομοφυλοφιλία, το «θέμα» που τα τελευταία χρόνια πουλάει τρελά.
Και ταυτόχρονα κερδίζει βραβεία πολλά. Και που επίσης πριμοδοτείται ως ιδεολογικό ατού απελευθέρωσης και αναγνώρισης ατομικών δικαιωμάτων. Το κορμί μου είναι δικό μου.
Εσένα δεν σου πέφτει λόγος. Είτε straight είτε gay, άνθρωπος κι εγώ. Με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Οσο αμαρτωλός εσύ τόσο κι εγώ. Αντε χάσου από δω!

■ Παράδειγμα αμερικανικό; Η λεσβιακή σχέση Τζούλιαν Μουρ - Ανέτ Μπένινγκ. Σαν κανονικό, παντρεμένο ζευγάρι. Σε μια ιστορία με τίτλο «Τα παιδιά είναι εντάξει» («The Kids Are All Right»). Οπου, αν δεν με προδίδει το μνημονικό μου, η (τότε) 52χρονη Τζούλιαν Μουρ, κουκουλωμένη και σκεπασμένη από το πανωσέντονο, κατρακυλάει με κατεύθυνση το «εργαλείο» της 55χρονης Ανέτ Μπένινγκ. Και φυσικά με τα χείλη της αρχίζει να εξερευνά τα κάτω χείλη της συζύγου της.

■  Παράδειγμα επίσης αμερικανικό. Οι καταπιεσμένες λεσβιακές επιθυμίες της Χίλαρι Σουάνκ σε μια δραματική κομεντί με τίτλο «Boys Don’t Cry». Η ερμηνεία της δαφνοστεφανώθηκε το 2000 με Οσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου. Και φανταστείτε ήταν μόλις 25 ετών.

Καθόλου συμπτωματικό που αμφότερες οι λεσβιακές «διεκδικήσεις» σκηνοθετήθηκαν από δύο γυναίκες. Η πρώτη από τη Λάιζα Τσολοντένκο, η δεύτερη από την Κίμπερλι Πιρς. Σαν να λένε «αγόρια, εμείς είμαστε λεσβίες και αισθανόμαστε υπερήφανες γι’ αυτό».

■  Τρίτο παράδειγμα. Επίσης αμερικανικό. «Το μυστικό του Brokeback Mountain». Με τρία Οσκαρ, παρακαλώ: σκηνοθεσίας, σεναρίου και μουσικής. Οταν πριν από οκτώ χρόνια δύο νεαροί τσοπάνηδες, την ώρα που τα γελάδια τους καταβρόχθιζαν αγνό παρθένο χορτάρι, την έβρισκαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Σαν να βλέπεις τη διαφήμιση του Marlboro σε απαγορευμένη εκδοχή αποκλειστικά για gay. Ο μακαρίτης Χιθ Λέτζερ ερωτευμένος μέχρι θανάτου με τον Τζέικ Γκίλενχααλ. Παρακαλώ, γυναίκες, μην κλαίτε. Οσοι περισσότεροι gay τόσο καλύτερα για τους straight!






Ονομα: Αdele Exarchopoulos

Γεννήθηκε:
22 Νοεμβρίου 1993 - θα πατήσει τα 20 μεταξύ Σκορπιού με Τοξότη

Πατέρας:
καθηγητής κιθάρας
Μητέρα:
νοικοκυρά

Ελληνίδα:
Από την πλευρά του πατέρα του πατέρα της

Αδέλφια:
Δύο μικρότερα

Ταινίες:
Από τα δώδεκα

Ερωτικές σχέσεις:
Αυτή τη στιγμή το κορίτσι του ηθοποιού Ζερόμ Λαέρτ (στην ταινία υποδύεται το αγόρι που στη συνέχεια το εγκαταλείπει για τα μπλε καυτά μαλλιά της Λεά Σεϊντού)
Λεσβία;
«Ποτέ δεν το δοκίμασα».

Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση:
«Boxes» («Κουτιά»)
της Τζέιν Μπίρκιν

Επόμενη ταινία:
«Qui Vive»

Μόδα:
Συμβόλαιο με τον οίκο Balmain








ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ
Ετσι, να τσιμπολογήστε λιγουλάκι από το ορντέβρ του χορταστικού «πιάτου» της Αντέλ. Εχουμε και λέμε:

Ναι
και στην οθόνη και από κοντά και ντυμένη και θεόγυμνη, είναι κουκλάρα. Οταν την είδα στις Κάννες ενδεδυμένη με μαύρο, κοντό, κολλητό φόρεμα, παραλίγο να μου φύγει το σαγόνι.

ΟΧΙ
ούτε το βλέμμα, ούτε από τα χείλη, ούτε από πουθενά διαφαίνεται ίχνος διαστροφής.
Ο ορισμός της απόλυτης αθωότητας. Ομως τα σιγανά ποτάμια να φοβάσαι.

Ναι

είναι ερωτευμένη. Με αγόρι. Με τον (αυθεντικό) Γάλλο Ζερόμ Λαέρτ. Που στην ίδια ταινία υποδύεται τον εγκαταλελειμμένο, από εκείνη, boyfriend του ίδιου λυκείου!

ΟΧΙ
δεν έχει δοκιμάσει. Ούτε από το μυαλό της έχει περάσει σαν ιδέα. Το τζιβιτζιλίκι εννοείται. Με κορίτσια jamais. Με αγόρια bien sûr!

Ναι
είναι αποφασισμένη και ικανή να διαπράξει τα πάντα. Για τις ανάγκες μιας ταινίας. Καλής και καλλιτεχνικής, εννοείται. Τα μεγαλύτερα «εγκλήματα» έχουν διαπραχθεί με τις καλύτερες προθέσεις.

ΟΧΙ

οι γονείς της δεν είναι συντηρητικοί. Καθόλου μάλιστα. Αντιθέτως. Οταν ήταν μόλις 12 Μαΐων την έσπρωξαν προς το σινεμά. Παιδί μου Αντέλ, κάνε το κέφι σου.
Be yourself!

Ναι

μέχρι να κερδίσει τον ρόλο από τον Γαλλοτυνήσιο σκηνοθέτη Αμπντελατίφ Κεσίς πέρασαν κάμποσοι μήνες. Αγωνίας και άγχους. Τα αγαθά κόποις κτώνται!

ΟΧΙ

η Αντέλ σ’ αυτή τη σχέση δεν υποδύεται το αγόρι αλλά το κορίτσι. Το «αγόρι» το παίζει η Λεά Σεϊντού, κατά οκτώ χρόνια μεγαλύτερη από εκείνη. Η γριά κότα έχει το ζουμί.

Ναι

θα τη δούμε και σε δεύτερη ταινία. Και μάλιστα συντόμως. Από την ερχόμενη Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Με τον τίτλο «Des Morceaux De Moi». Που ελευθέρως πάει να πει «Τα κομμάτια μου». Με παρτενέρ τον Τσεκί Καριό. Οποιος προλάβει τώρα
που η μπίλια γυρίζει.

ΟΧΙ

δεν αισθάνεται Ελληνίδα. Τώρα για πρώτη φορά θα επισκεφθεί την πατρίδα του παππού της, από την πλευρά του πατέρα της. Ούτε μιλάει ελληνικά. Παρά μόνο «τυρί φέτα».

και Ναι
η σχέση που κορυφώνεται χτυπώντας κόκκινο ανάμεσα στα δύο κορίτσια στην εν λόγω ταινία «είναι ακριβώς το ίδιο πάθος που προκύπτει ανάμεσα σε αγόρι με κορίτσι. Καμία διαφορά».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης