Αλεξάνδρα Κούμπα:Μια Ελληνίδα στο Fashion Week της Νέας Υόρκης

Αλεξάνδρα Κούμπα:Μια Ελληνίδα στο Fashion Week της Νέας Υόρκης

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων έκανε το ντεμπούτο της στην Εβδομάδα Μόδας της αμερικανικής μητρόπολης μαζί με τη σχεδιάστρια ρούχων Tia Cibani και έκλεψε τις εντυπώσεις    

Έψαχναν για τα 72 πτώματα και τους σκότωσαν!
Αλεξάνδρα Κούμπα:Μια Ελληνίδα στο Fashion Week της Νέας Υόρκης
Η Αλεξάνδρα Κούμπα, η σχεδιάστρια των κοσμημάτων με την επωνυμία «Myi4d», έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον χώρο του κοσμήματος το 2009, κατακτώντας με τα έργα της σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την εκτίμηση της φιλότεχνης αθηναϊκής αφρόκρεμας. Η ταλαντούχα δημιουργός αποφοίτησε από το Boston University με πτυχίο BSC στην Επιχειρησιακή Επικοινωνία, έκανε μεταπτυχιακά στο Parsons The New School for Design στη Νέα Υόρκη επάνω στο Interior Design, για να λάβει στη συνέχεια το ΜΒΑ της από το Bocconi School of Management στο Μιλάνο. Τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα έγιναν στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης, για να παντρέψει στη συνέχεια με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο το κόσμημα με την τέχνη, κάνοντας τους λάτρεις του είδους να μιλούν για το μοναδικό ταλέντο της.

Το 2008 δημιούργησε την πρώτη Γκαλερί Διακοσμητικών Τεχνών 20ού αιώνα στην Ελλάδα, εν συνεχεία η έκθεσή της μεταφέρθηκε στη «Νewel» της Νέας Υόρκης, ενώ σήμερα προβάλλει έργα Ελλήνων σύγχρονων καλλιτεχνών με πελατεία της όλη την εγχώρια υψηλή κοινωνία, κάτι δεν την εμποδίζει να αφιερώνεται κατά καιρούς και σε δικές της δημιουργίες. Ηταν πριν από λίγες ημέρες όταν σε συνεργασία με την Καναδή σχεδιάστρια μόδας Tia Cibani κατάφερε να ανεβάσει τις δημιουργίες της στο catwalk της τελευταίας στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης για τη συλλογή Ανοιξη - Καλοκαίρι 2014.

Κλείσιμο
Τα μοντέλα φορούσαν κοσμήματα από επιχρυσωμένα κάρδαμα (σ.σ.: αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό) σε μαύρους, ασήμι και ρoζ χρωματικούς τόνους, άψογα συνδυασμένα με τους μονοχρωματικούς και έντονους χρωματικά τόνους των ρούχων της Tia, καθώς και δαντέλες σε βραχιόλια, δαχτυλίδια και μεγάλα περιβραχιόνια που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Η γνωριμία στο Παρίσι

Πώς όμως μια Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας επιλέχθηκε από τη διάσημη Καναδή συνάδελφό της; «Με την Tia γνωριστήκαμε τον Μάρτιο του 2012 στο Παρίσι όπου εκθέταμε σε ένα trade show και σχεδόν αμέσως καταλάβαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι μαζί. Οταν δύο μήνες αργότερα βρέθηκα στη Νέα Υόρκη, μου μίλησε για τη συλλογή που ετοίμαζε, αναφέροντας ότι ήταν εμπνευσμένη από τη ζωγράφο Φρίντα Κάλο. Τη στιγμή εκείνη έτυχε να κρατώ στα χέρια μου ένα σακουλάκι που εμπεριείχε επιχρυσωμένα κάρδαμα, της τα έδειξα και κάπως έτσι έκλεισε η συνεργασία μας». Ποια ήταν άραγε τα συναισθήματα που ακολούθησαν τη μεγάλη αυτή στιγμή; «Το ότι η Tia επέλεξε τις δημιουργίες μου για το fashion show ήταν για μένα πολύ τιμητικό. Επίσης, η εν λόγω συνεργασία μού άνοιξε τον δρόμο για νέες σημαντικές συνεργασίες καθώς σκοπεύω να ασχοληθώ με τον σχεδιασμό αξεσουάρ». Υπήρξε άραγε κάτι που την άγχωσε στο σόου; «Σε όλα τα Fashion Week οι μεγάλες σχεδιάστριες μόδας ζητάνε από κάποιους να τους φτιάξουν διάφορα αξεσουάρ. Ομως το αν θα παρουσιαστούν τελικά στο ευρύ κοινό δεν το γνωρίζει κανείς μέχρι την τελευταία στιγμή, διότι το οριστικό OK στο final cut το δίνει ολόκληρη η ομάδα - από τον στυλίστα μέχρι τον hairstylist.

Για παράδειγμα, σε κάποια συνεργάτιδα του fashion show “έκοψαν” τελευταία στιγμή κάποια κροσέ ζακετάκια τα οποία έφτιαχνε στο χέρι εδώ και έξι μήνες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το κλάμα της στα παρασκήνια...». Οταν συνομιλείς με μια δημιουργό είναι μάλλον αδύνατον να μην τη ρωτήσεις τι είναι αυτό που αποτελεί την πηγή της έμπνευσής της. Οσον αφορά στη συλλογή Ανοιξη - Καλοκαίρι 2014, όπως λέει, «έχω πολλές επιρροές από τη φύση, που πάντα με εμπνέει, όπως το φύλλωμα της φτέρης, το τζιτζίκι, τα μύδια, τα κάρδαμα, η αράχνη, και βέβαια τις αγαπημένες μου δαντέλες.

Στόχος μου είναι τα κοσμήματά μου να μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, να “μιλάνε” επάνω στις γυναίκες και εκείνες να λάμπουν μαζί τους». Την ερχόμενη Πέμπτη η Αλεξάνδρα Κούμπα επιστρέφει στην Ελλάδα γεμάτη όρεξη για νέες δουλειές που δεν μπαίνουν σε καλούπια και στεγανά: «Πιστεύω ότι στο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλες συνεργασίες. Σήμερα συζητάω για τη δημιουργία μιας σειράς αξεσουάρ, αλλά ακόμη δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο». Η αλήθεια είναι ότι για την Αλεξάνδρα καμιά δουλειά δεν είναι ανακοινώσιμη αν δεν λάβει πρώτα υπόσταση και μορφή. Ακόμη κι αν όλοι στοιχηματίζουν από πριν ότι θα είναι η καλύτερη...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης