Θόδωρος Αγγελόπουλος: Στο πηδάλιο βρίσκει τον εαυτό του

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Στο πηδάλιο βρίσκει τον εαυτό του

Λάτρης της θάλασσας, ο γνωστός επιχειρηματίας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο τιμόνι του ιστιοπλοϊκού
«Aquarius Alfa», χαράσσοντας διαδρομές μακριά από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς του

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Στο πηδάλιο βρίσκει τον εαυτό του
Στο πηδάλιο ο τιμονιέρης έδειχνε έμπειρος, άνετος, αλλά και σταθερός. Είχε φέρει τον άνεμο στην πρύμνη, ενώ το πλήρωμα λάσκαρε σταδιακά τη μαΐστρα. Με ραφινάτες μανούβρες οδήγησε με ασφάλεια το σκάφος στον μόλο, όπου και έδεσε με την πρύμνη.

Λίγα λεπτά αργότερα, ντυμένος με λευκό λινό πουκάμισο και τζιν βερμούδα, φορώντας γυαλιά ηλίου και μπλε καπέλο τζόκεϊ που έφερε το όνομα του σκάφους, ο καπετάνιος του εντυπωσιακού σκαριού με την ελληνική σημαία χαλάρωσε πάνω στο ντεκ, καθήμενος στους αναπαυτικούς ριγέ καναπέδες, διαβάζοντας εφημερίδα. Στο φόντο τα σκιερά πεύκα καθρεφτίζονταν στα σμαραγδένια νερά των Σποράδων, την ώρα που τα τζιτζίκια αποθέωναν τον ήλιο που ανέβαινε ολόλαμπρος στον ουρανό. Ηταν η στιγμή που ο επιχειρηματίας κ. Θόδωρος Αγγελόπουλος απολάμβανε τη μοναδική αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού που του πρόσφερε η απόδραση στο κύμα με το ιστιοφόρο του.

Κλείσιμο

Το «Aquarius Alfa» σαλπάρει, πάντα με τον κ. Θόδωρο Αγγελόπουλο στο τιμόνι για να χαράξει άλλες διαδρομές στο Αιγαίο

Την ώρα που καταγράφεται η ολική επαναφορά της συζύγου του κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου στα δημόσια πράγματα της χώρας, ο κ. Αγγελόπουλος οργώνει το Αιγαίο με το σκάφος του. Προφανώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχουν συνδεθεί και με το βιβλίο της «Γιάννα» δεν της επέτρεψαν να τον συνοδεύσει από τώρα σε διαδρομές που ανέκαθεν οργάνωναν από κοινού. Ωστόσο ως λάτρης της θάλασσας αλλά και των έντονων συγκινήσεων που προσφέρει η ιστιοπλοΐα, ο γνωστός επιχειρηματίας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο τιμόνι του διακριτικού, και εντυπωσιακού μόνο για τους γνώστες, ιστιοπλοϊκού «Aquarius Alfa», χαράσσοντας διαδρομές πάνω στη θάλασσα, μακριά από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς του. Τελευταίος του σταθμός, το μαγευτικό νησί της Σκιάθου, όπου σε ρόλο σκίπερ εκμεταλλεύτηκε τις δυνατότητες που προσφέρει ένα ιστιοφόρο τέτοιας κλάσης. Το 30 μέτρων σκάφος Swan, αν και δεν ανήκει στο κλαμπ των γιγαντιαίων υπερπολυτελών θαλαμηγών, αφήνει τη δική του σφραγίδα κομψότητας και δυναμικής υπεροχής από όπου και αν περάσει.

Αφού έδεσε το ιστιοφόρο, ο κ. Θόδωρος Αγγελόπουλος με λευκό λινό πουκάμισο και τζιν βερμούδα ετοιμάζεται να κατέβει για μια βόλτα στη Σκιάθο

Η οικογένεια Αγγελόπουλου διατηρεί στενό συναισθηματικό δεσμό με το συγκεκριμένο σκαρί και το προτιμά για τις αποδράσεις της στα ελληνικά νησιά μετά και την πώληση του θηριώδους «Alfa Nero». Η υπερπολυτελής αυτή θαλαμηγός, ένα πλωτό αριστούργημα 82 μέτρων, που «χτίστηκε» το 2007 στα ολλανδικά ναυπηγεία Oceanco, κύριος μέτοχος των οποίων είναι το ζεύγος Αγγελόπουλου, και κόστισε πάνω από 100 εκατ. δολάρια, υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν περισσότερο σύμβολο κύρους παρά επίδειξης της οικονομικής ισχύος της οικογένειας. Το επιβλητικό σκάφος που φιλοξένησε την οικογένεια Αγγελόπουλου και τους φίλους της σε πάρα πολλά ταξίδια, έχει ήδη μεταβιβαστεί από τα τέλη του 2011 στην εταιρεία Flying Dutchman Overseas Ltd με έδρα τα νησιά Κέιμαν αντί ποσού που αγγίζει τα 130 εκατ. δολάρια. Φημολογείτο τότε ότι το «Alfa Nero», το οποίο είχε ανατεθεί προς πώληση στο κορυφαίο παγκοσμίως γραφείο ειδικευμένης μεσιτείας πολυτελών σκαφών, Edmiston & Co, αγοράστηκε από τον 48χρονο Ιταλοελβετό κροίσο Ερνέστο Μπερταρέλι. Μεγιστάνας της βιοτεχνολογίας και των επενδυτικών funds, φιλάνθρωπος και φανατικός ιστιοπλόος ο κ. Μπερταρέλι λέγεται ότι μαγνητίστηκε από την εντυπωσιακή σχεδίαση και την υψηλή αισθητική αυτής της πλωτής έπαυλης ώστε την απέκτησε για να παρακολουθεί από αυτή με άνεση την ιστιοπλοϊκή του ομάδα Alinghi στους αγώνες που συμμετέχει, όπως το America's Cup και το Louis Vuitton Trophy, στις θάλασσες όλου του πλανήτη. Αλλοι, βέβαια, ισχυρίζονται ότι το σκάφος αγοράστηκε από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Πίτερ Μπρέντον, που ειδικεύεται στις πωλήσεις ακινήτων και συγκεκριμένα ολόκληρων ουρανοξυστών. Ανεξάρτητα από το ποιος τελικά απέκτησε το συγκεκριμένο σκάφος, η αγάπη του Ελληνα επιχειρηματία για τα mega yachts είχε πάρει επιχειρηματικές διαστάσεις από το 2002, όταν πέρασε στον έλεγχό του η ολλανδική εταιρεία ναυπήγησης θαλαμηγών, Oceanco με ναυπηγεία στο Ρότερνταμ και σχεδιαστικό γραφείο στο Μονακό.


Με επιδέξιες μανούβρες οδηγεί με ασφάλεια το σκάφος για να δέσει στον μόλο

Η παρουσία του κ. Αγγελόπουλου, μέχρι τον Μάρτιο του 2010, στο τιμόνι του οίκου -με ηγετική θέση στον χώρο των κορυφαίων σκαφών αναψυχής του κόσμου- σηματοδότησε τον επανακαθορισμό της στρατηγικής του ομίλου, με αιχμή τη ναυπήγηση σκαφών μήκους μεγαλύτερου των 80 μέτρων. Αλλά ο προσωπικός έρωτας του Ελληνα δισεκατομμυριούχου με τη θάλασσα δεν έχει να κάνει με τον τύπο του σκάφους και το είδος των ανέσεων που αυτό προσφέρει. Δέλεάρ του η θαλασσινή αύρα που χαλαρώνει τις αισθήσεις και προσφέρει ουσιαστική διέξοδο από τις σκοτούρες της έντονης επιχειρηματικής ενασχόλησης και τις φουρτούνες της αστικής καθημερινότητας. Αλλωστε, οι επιδέξιες κινήσεις του κ. Αγγελόπουλου πάνω στο ιστιοφόρο καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του «Aquarius Alfa» στα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού του Παπαδιαμάντη πρόδιδαν τη μεταξύ τους ναυτική χημεία, αφού είναι πολύ έμπειρος ιστιοπλόος. Πρόκειται για ένα σκάφος-κόσμημα, 30 περίπου μέτρων, υπό ελληνική σημαία, τόσο στην πλώρη όσο και στην πρύμνη, με δυνατότητα φιλοξενίας 6 ατόμων και 4μελές πλήρωμα. Κατασκευάστηκε το 2006 από τη φημισμένη φινλανδική εταιρεία Nautor’s Swan, μια φίρμα συνώνυμη με τα ιστιοφόρα, αφού έχει παραδώσει περισσότερα από 2.000 σκάφη από το 1966 όταν και ιδρύθηκε. Εδώ και 50 χρόνια η σταθερή ναυπηγική οπτική της εταιρείας είναι ότι οι νέες τεχνολογίες και τα υλικά μπορεί να προσδίδουν ταχύτητα στα σκάφη, ωστόσο δεν πρέπει να γίνεται κανένας συμβιβασμός, πόσο μάλλον εκπτώσεις, σε ζητήματα ποιότητας, πολυτέλειας και άνεσης.

Ο «καπετάνιος» χαλαρώνει στο ντεκ με τους ριγέ καναπέδες

Τα συστήματα ελέγχου και πλοήγησης που διαθέτει το σκάφος , θεωρούνται από τα τελειότερα στον κόσμο χωρίς όμως οι ιδιοκτήτες του να στερούνται τη χαρά της ιστιοπλοΐας. Τη ναυτική αρχιτεκτονική και την εξωτερική σχεδίαση του ιστιοφόρου του κ. Αγγελόπουλου έχει επιμεληθεί ο γνωστός οίκος German Frers. Την υπογραφή των τριών γενιών της αργεντίνικης οικογένειας σχεδιαστών Frers φέρουν, εκτός του «Aquarius Alfa», μερικά από τα πολυτελέστερα αγωνιστικά ιστιοφόρα του κόσμου, τα οποία έχουν κερδίσει αρκετές από τις σημαντικότερες ιστιοδρομίες  παγκοσμίως. Στο εσωτερικό του το σκάφος φέρει την ιταλική σφραγίδα του οίκου Nauta Yachts, ενώ αναπτύσσει ταχύτητα ταξιδιού 11 κόμβων, καθώς η μετακίνησή του υποβοηθείται από ντιζελοκινητήρα Perkins 265 ίππων.  Οταν το συγκεκριμένο σκαρί δεν οργώνει τις ελληνικές θάλασσες, βρίσκεται δεμένο στην μαρίνα του Φλοίσβου. Την προηγούμενη φορά που το σκάφος απαθανατίστηκε σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια ήταν προ τριετίας περίπου όταν, στις αρχές Οκτωβρίου του 2010 , με επιβαίνοντες το ζεύγος Αγγελόπουλου το ιστιοπλοϊκό προσέγγισε την τοποθεσία Δρεπάνι, απέναντι από τον Πόρο, όπου η «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 απόλαυσε το θαλάσσιο σκι, και εξασκήθηκε με πρόγραμμα σουηδικής γυμναστικής στην πλώρη του. Εκτοτε, μετά από εκείνο το χαλαρωτικό γουικέντ απόδρασης, φαίνεται ότι το σκάφος δεν πολυχρησιμοποιήθηκε από το ζεύγος, δεδομένης της παραμονής της κυρίας Αγγελοπούλου επί μακρόν στο εξωτερικό και της συνακόλουθης αποχής από την εγχώρια δημόσια ζωή. Αντίθετα, το σκάφος το χάρηκαν τα παιδιά τους που επίσης δηλώνουν λάτρεις της θάλασσας και σε κάθε ευκαιρία το αποδεικνύουν. Αλλωστε τόσο ο Θόδωρος όσο και η Γιάννα Αγγελοπούλου φρόντισαν επιμελώς ώστε να μεταδώσουν στους δυο γιους τους, τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη, την αγάπη που τρέφουν για το υγρό στοιχείο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης