Ο σεΐχης στο Αιγαίο, ο εμίρης στο Ιόνιο

Ο σεΐχης στο Αιγαίο, ο εμίρης στο Ιόνιο

Οι διακοπές του πρωθυπουργού του Κατάρ στη Σκιάθο. Η θαλαμηγός «Al Mirqab», 133 μέτρων και αξίας 300 εκατ. δολαρίων, τα τέντερ-λιμουζίνες του 1 εκατ., οι Ράμπο της ασφάλειας που χτένιζαν τις παραλίες και το χρυσό ρολόι με τα 20 διαμάντια που δόθηκε δώρο στον ξενοδόχο.

Ο σεΐχης στο Αιγαίο, ο εμίρης στο Ιόνιο
Ανοίγοντας την πόρτα στο γραφείο του ιδιοκτήτη του «Σκιάθος Παλλάς», το μάτι του επισκέπτη πέφτει πλέον πάνω στο ολόχρυσο επιτραπέζιο ρολόι με τα 20 διαμάντια. Είναι το δώρο που του έκανε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, για να τον ευχαριστήσει για την όμορφη βραδιά που πέρασε με την οικογένειά του στους χώρους του ξενοδοχείου.

Ο σεΐχης βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο νησί του Παπαδιαμάντη για ολιγοήμερες διακοπές με τις δύο γυναίκες του και τα τέσσερα από τα δεκαπέντε παιδιά του. Η παρουσία του έγινε αμέσως αντιληπτή από τους κατοίκους του νησιού και τους τουρίστες, καθώς έφτασε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ με την υπερπολυτελή θαλαμηγό του «Al Mirqab» των 300 εκατ. δολαρίων, η οποία έχει μήκος 133 μέτρων, διαθέτει δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, 12 σουίτες, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα κινηματογράφου, και βρίσκεται στην 6η θέση των μεγαλύτερων θαλαμηγών του κόσμου. Το μέγεθος του σκάφους δεν του επέτρεψε να αγκυροβολήσει στο λιμάνι και οι λιμενικές αρχές ζήτησαν από τον Ελληνα καπετάνιο να το αγκυροβολήσει ανοικτά της παραλίας μεταξύ Κουκουναριών και Μάραθα.
Ο σεΐχης απόλαυσε τον ήλιο και τη θάλασσα χρησιμοποιώντας ένα από τα δέκα τζετ σκι της θαλαμηγού, βουτώντας από την τεράστια νεροτσουλήθρα που στήθηκε από το κατάστρωμα του σκάφους του, ενώ έπαιξε και βόλεϊ με τα παιδιά του και την παρέα του στο ειδικό πλωτό γήπεδο που διαθέτει.

Κλείσιμο


Το τέντερ του 1 εκατ. δολαρίων μεταφέρει από τη θαλαμηγό στην ακτή τον πρωθυπουργό
του Κατάρ και την οικογένειά του



Η πλωτή πλαζ του «Al Mirqab» περιμένει τον ιδιοκτήτη της για να απολαύσει τη θάλασσα και τον ήλιο. Η άσπρη ομπρέλα, οι ξαπλώστρες, οι παγοθήκες με τις σαμπάνιες Cristal, αλλά και τα σωσίβια γιλέκα για παιχνίδια με θαλάσσια σπορ είναι έτοιμα

Τις τρεις ημέρες που έμεινε στη Σκιάθο οι τουρίστες του νησιού είδαν πώς περνά τις διακοπές του ένας σεΐχης. Σάββατο πρωί και το πλήρωμα του «Al Mirqab» ετοιμάζει το κατάστρωμα για τον σεΐχη και την οικογένειά του. Ασπρες ομπρέλες και ξαπλώστρες τοποθετούνται στη θέση τους για την απαραίτητη ηλιοθεραπεία, ενώ τα τζετ σκι, το γήπεδο του βόλεϊ και η νεροτσουλήθρα στήνονται για τα θαλάσσια παιχνίδια των παιδιών της βασιλικής οικογένειας, αλλά και του ίδιου του σεΐχη.

Οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι, οι οποίοι είναι Βρετανοί πεζοναύτες, άριστα εκπαιδευμένοι, μαζί με μέλη του πληρώματος μεταβαίνουν με ένα από τα πέντε τέντερ -αξίας μέχρι 1 εκατ. δολαρίων!- που διαθέτει η θαλαμηγός στην παραλία Μάραθα για να την ελέγξουν εξονυχιστικά. Μαζί τους μεταφέρουν και το γήπεδο βόλεϊ, το οποίο προστατεύεται από μεγάλα φουσκωτά μπαλόνια που οριοθετούν τον χώρο στον οποίο λίγες ώρες αργότερα ο πρωθυπουργός του Κατάρ και η παρέα του θα παίξουν.

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στο κατάστρωμα του «Al Mirqab» κάνουν την εμφάνισή τους η σύζυγος του πρωθυπουργού, η μικρή του κόρη και ο ίδιος. Αργά το απόγευμα ο σεΐχης αφήνει τη θάλασσα και προχωρά προς τη σουίτα του για να αλλάξει ώστε να πάει για φαγητό στο εστιατόριο του «Σκιάθος Παλλάς», όπου απόλαυσε αρνί στη σούβλα και άλλα ελληνικά και μεσογειακά πιάτα. Κυριακή πρωί και η παρουσία της ασφάλειας του σεΐχη, όσο διακριτική και αν είναι, δεν μπορεί να μη γίνει αντιληπτή από τους λουόμενους της παραλίας. Δύο άνδρες βγαίνουν με το τέντερ στο λιμανάκι για να ελέγξουν την περιοχή. Μαζί τους έχουν ποδήλατα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη μετακίνησή τους. Την ίδια ώρα μια γυναίκα της ασφάλειας ελέγχει την παραλία και μεταφέρει τον εξοπλισμό του windsurfing, που θα χρησιμοποιήσουν αργότερα οι καλεσμένοι του πρωθυπουργού του Κατάρ. Εκείνο το βράδυ αστακοί, γαρίδες και διάφοροι θαλασσινοί μεζέδες έχουν μεταφερθεί στη θαλαμηγό για το δείπνο. 





Τζαμπερ αλ Θάνι
Ποιος είναι ο πρωθυπουργός του Κατάρ

Ο Χαμάντ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ και πρωθυπουργός από το 2007. Γεννήθηκε το 1959 και είναι επίσης υπουργός Εξωτερικών της χώρας από το 1992. Είναι ξάδερφος του σημερινού εμίρη Χαμάντ μπιν Χαλιφά Αλ Θάνι και διορίστηκε πρωθυπουργός στις 3 Απριλίου του 2007, μετά την παραίτηση του Αμπντουλάχ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι. Το 2012 συμπεριλήφθηκε στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό «TIME» για τα «Πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως». Ο πρωθυπουργός του Κατάρ έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει 15 παιδιά, αγαπά τη χώρα μας και αυτό φαίνεται και απ’ όσα μαρτυρά άνθρωπος από την πρεσβεία του κρατιδίου στην Ελλάδα: «Ολα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ αγαπούν την Ελλάδα και κάθε χρόνο έρχονται για διακοπές έστω και για λίγες ημέρες». Η προσωπική του περιουσία αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια. Τον περασμένο Αύγουστο το όνομά του γράφτηκε στις σελίδες οικονομικών και lifestyle διεθνών περιοδικών γιατί απέκτησε αντί 47 εκατ. δολαρίων ένα από τα ακριβότερα διαμερίσματα στο Μανχάταν, στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Επίσης, είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Four Seasons» στην Ντόχα του Κατάρ, ενώ είναι και μέτοχος σε όλες τις εταιρείες της βασιλικής οικογένειας.











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης