Κάθε παιδί πρέπει να έχει την ευκαιρία να ζήσει

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μεταφέρει το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Καρκίνου, ενώ με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών ενημερώνει για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης κατά την εμβρυική και την βρεφική ζωή

PIS-Logo
Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών σήμερα και ο ΠΙΣ ενημερώνει για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης κατά την εμβρυική και την βρεφική ζωή.

Ως συγγενείς καρδιοπάθειες (εκ γενετής δηλαδή καρδιοπάθειες) ορίζονται οι δομικές ανωμαλίες της καρδιάς ή/και των αγγείων κατά τη γέννηση και είναι οι συχνότερες συγγενείς ανωμαλίες.

Η αιτιολογία των συγγενών καρδιοπαθειών μπορεί να είναι γενετική, περιβαλλοντική ή και τα δύο. Με την εξέλιξη που έχει συντελεστεί σε διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο, σήμερα οι 35 περίπου παθήσεις που εμπεριέχονται στον όρο «συγγενείς καρδιοπάθειες» αφορούν και πολλούς ενήλικες καθώς αυξήθηκε σημαντικά το προσδόκιμο ζωής των ασθενών αυτών. Υπολογίζεται δε ότι με συγγενή καρδιοπάθεια γεννιούνται περίπου 10 στα 1000 παιδιά στις αναπτυγμένες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης