Το αντιοξειδωτικό υπερτρόφιμο που μειώνει τη χοληστερόλη και ρίχνει το σάκχαρο

Το γνωρίζουμε και ως «υγρό χρυσάφι» της διατροφής. Το βέβαιο είναι ότι αποτελεί αναμφισβήτητα πολύτιμο σύμμαχο όχι μόνο της διατροφής αλλά και της υγείας

Σύμμαχος για τη μείωση της χοληστερόλης και του σακχάρου αναδεικνύεται το ελαιόλαδο.

Μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση φυτικών στερολών και στανολών έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των συγκεντρώσεων ολικής και «κακής» χοληστερόλης στο αίμα. Επιπλέον, μία δίαιτα που περιλαμβάνει την κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιολάδου (4 κουταλιές της σούπας) και περίπου 30 γραμμαρίων ξηρών καρπών ημερησίως, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου και καρδιαγγειακών προβλημάτων κατά 30% σε ομάδες ατόμων υψηλού κινδύνου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr