Αλλεργίες: Το τρόφιμο που μειώνει κατά 40% το πρόβλημα στα παιδιά

Σύμφωνα με νέα νορβηγική μελέτη, η κατανάλωση ψαριών ήδη από την ηλικία των 12 μηνών μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης εκζέματος, άσθματος και συριγμού σε ηλικία έξι ετών

Τα παιδιά μπορεί να απεχθάνονται συνήθως τα ψάρια και να δυσανασχετούν όταν πρέπει να τα φάνε, ωστόσο μελέτη που δημοσιεύεται στο Nutrients δείχνει ότι τα παιδιά που τρώνε ψάρια ή ιχθυέλαιο από την ηλικία των 12 μηνών περίπου έχουν σημαντικά μειωμένη συχνότητα εκζέματος, συριγμού και άσθματος σε ηλικία έξι ετών.

Η μειωμένη συχνότητα κυμαινόταν από 28 έως 40%.

«Συγκρίναμε παιδιά που έτρωγαν ψάρια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μέχρι την ηλικία των δύο ετών, με παιδιά που έτρωγαν σπανίως ψάρια», εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής και κύριος συγγραφέας της μελέτης Torbjørn Øien από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Νοσηλευτικής του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr