Υπνική άπνοια: H στοματική συσκευή που την καταπολεμά

Υπνική άπνοια: H στοματική συσκευή που την καταπολεμά

Μια νέα στοματική συσκευή που ανέπτυξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Hiroshima ανοίγει το δρόμο για την εξατομικευμένη αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας

190417192036_man_snoring2bngh
Μία νέα μελέτη με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Sleep Disorders. Σύμφωνα με τη μελέτη, ερευνητές δημιούργησαν μία νέα συσκευή που διευρύνει τη δίοδο του αέρα στο πίσω μέρος του στόματος μειώνοντας στο ήμισυ τα επεισόδια άπνοιας σε ασθενείς με ήπια ή μέτρια υπνική άπνοια.

Η έρευνα είναι η πρώτη που εξέτασε τους ασθενείς σε οριζόντια στάση, προσομοιώνοντας απόλυτα τις συνθήκες ύπνου, με την ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Hiroshima να διαπιστώνει ότι με τη χρήση της συσκευής η χωρητικότητα των αεραγωγών αυξήθηκε, επιδρώντας θετικά στην κατάσταση των 13 ασθενών που συμμετείχαν στη μελέτη. Δια του λόγου το αληθές, οι ασθενείς που φορούσαν τη στοματική αυτή συσκευή παρουσίασαν μειωμένο έως και κατά 50% αριθμό επεισοδίων άπνοιας ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ διευρύνθηκαν και οι αεραγωγοί τους επιτρέποντας την ευκολότερη αναπνοή.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης