«Πετάξτε τα μαρούλια από το πιάτο σας» προειδοποιούν οι ειδικοί τους Αμερικανούς

«Πετάξτε τα μαρούλια από το πιάτο σας» προειδοποιούν οι ειδικοί τους Αμερικανούς

Τα λαχανικά μπορεί να έχουν μολυνθεί από το βακτήριο E.Coli  μετά την επιδημία  που έχει ξεσπάσει από τις αρχές Οκτωβρίου

lett
«Μην τρώτε μαρούλια», προειδοποιούν τους Αμερικανούς οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων στις ΗΠΑ επισημαίνοντας ότι τα λαχανικά μπορεί να έχουν μολυνθεί με το βακτήριο «Εstecherichia coli».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC),αυτή είναι η σοβαρότερη μόλυνση στις ΗΠΑ από το 2006. Τότε περισσότεροι από 200 άνθρωποι αρρώστησαν τρώγοντας σπανάκι με παρόμοιο στέλεχος του βακτηρίου Ε.Coli (Escherichia coli) που ανιχνεύτηκε τώρα στα ρωμαικά μαρούλια.

Λίγες ώρες πριν από την «Ημέρα των Ευχαριστιών», οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές συνιστούν προσοχή στους καταναλωτές και τους συμβουλεύουν να βγάλουν από το πιάτο τους το ρωμαικό μαρούλι (ή μαρούλι Ρωμάνα) μετά την επιδημία E.coli που έχει ξεσπάσει από τις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές,μέσα σ΄ένα μήνα 32 άτομα έχουν μολυνθεί με τα κρούσματα να έχουν εντοπιστεί σε έντεκα πολιτείες.

«Aν δεν ξέρετε τι ποικιλία μαρουλιού έχετε στο σπίτι σας, πετάξτε το», συμβουλεύουν οι ειδικοί καλώντας τους να πλύνουν πολύ καλά τον χώρο αποθήκευσης των λαχανικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης