Έρευνα: Το Google μας κάνει... υποχόνδριους

Έρευνα: Το Google μας κάνει... υποχόνδριους

Από το 2015 έως το 2018 οι αναζητήσεις στο Ίντερνετ για ιατρικά θέματα έχουν αυξηθεί κατά 9.000%, με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους ότι το Google ενισχύει τις εμμονές για φανταστικές ασθένειες

googles
Ψάχνοντας ανά πάσα στιγμή στο Google πληροφορίες για ιατρικές παθήσεις - σοβαρές ή μη - γινόμαστε υποχόνδριοι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα «Mirror» με βάση τα στοιχεία της Google.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, από το 2015 έως το 2018 οι αναζητήσεις στο Ίντερνετ για ιατρικά θέματα έχουν αυξηθεί κατά 9.000% με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους ότι το Google ενισχύει την υποχονδρίαση: τις εμμονές δηλαδή του ατόμου ότι πάσχει από μια σοβαρή ή απειλητική ασθένεια που ακόμα δεν έχει διαγνωστεί.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Mirror», η αναζήτηση στο Ίντερνετ «πώς να καταλάβεις αν οι πόνοι στο στήθος είναι σοβαροί» αυξήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια κατά 8.781%, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων της Google.

Οι αναζητήσεις για λέξεις-κλειδιά αναφορικά με την υγεία όπως η «ισχιαλγία» και «ακμή» υπολογίζονται σε 100.000 κάθε χρόνο από το 2015.

Ο «πόνος στο στομάχι» και τα «πονεμένα πόδια» βρέθηκαν επίσης στις κορυφαίες αναζητήσεις για ιατρικά θέματα. Το 2015 ήταν 115.800 ενώ το 2018 έφθασαν τις 151.075.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης