Η Γκουίνεθ Πάλτροου «προτείνει» να χαρίσετε τα Χριστούγεννα στους αγαπημένους σας ένα... ισπανικό χωριό

Η Γκουίνεθ Πάλτροου «προτείνει» να χαρίσετε τα Χριστούγεννα στους αγαπημένους σας ένα... ισπανικό χωριό

Ο προορισμός στην Ιβηρική Χερσόνησο εμφανίζεται στη λίστα του Goop με τα πιο ευφάνταστα και εξωφρενικά δώρα για τις φετινές γιορτές ωστόσο έχει ήδη προσελκύσει ενδιαφέρον

paltrow
Το αμφιλεγόμενο site της Γκουίνεθ Πάλτροου, με την ονομασία Goop, μας έχει μάθει να περιμένουμε κυριολεκτικά τα πάντα.

Ο ιστότοπος που περιέχει τις ιδέες της διάσημης σταρ για ευεξία και μια ισορροπημένη ζωή έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς διάφορες αμφιλεγόμενες καταχωρίσεις, όπως τα... αβγά απο νεφρίτη που οι γυναίκες ενθαρρύνονταν να βάλουν στο αιδοίο τους για να ενισχύσουν τη λίμπιντό τους, και smoothies 200 δολαρίων.

Μπορεί τα παραπάνω αντικείμενα προς πώληση να χαρακτηρίζονται από κάποιους ως εκκεντρικά (ή στα όρια του τσαρλατανισμού) όμως η φετινή λίστα με τις προτάσεις για χριστουγεννιάτικα δώρα της σταρ άνετα τα επισκιάζει. Κι αυτό γιατί περιέχει τα πιο παράξενα, εξωφρενικά και πανάκριβα δώρα που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε παρόμοιους καταλόγους.

Μια σανίδα του σερφ με το λογότυπο Hermes, ένα γιοτ μηδενικών εκπομπών άνθρακα για οικολόγους εκατομμυριουχους, μια πανάκριβη λάμπα σε σχήμα μπανάνας και μια συλλεκτική Άστον Μάρτιν περιλαμβάνονται ανάμεσα στα προτεινόμενα δώρα για τα φετινά Χριστούγεννα.

Η καταχώριση όμως που προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση είναι μακράν εκείνη ενός... εγκαταλελειμμένου ισπανικού χωριού.

Aldeasabandonadas.com
Κλείσιμο


Όπως αναφέρει το άρθρο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν ένα έρημο χωριό κοντά στο Λούγο της Γαλικίας, καταβάλλοντας μόλις 152.000 ευρώ, και να δημιουργήσουν τον δικό τους παράδεισο σε αυτήν την ακατοίκητη αλλά γοητευτική γωνίτσα του κόσμου. Το χωριό περιλαμβάνει ένα ανακαινισμένο και κατοικίσιμο αρχοντικό 360 τ.μ. με καινούργια σκεπή, νερό και ηλεκτρισμό, αλλά και διάφορα άλλα παραδοσιακά κτίρια, όπως έναν φούρνο, μια αποθήκη, ένα αχυρώνα κ.λπ.

Η εφημερίδα Guardian επικοινώνησε με την κτηματομεσιτική εταιρεία που διαχειρίζεται αυτά τα εγκαταλελειμμένα χωριά της Γαλικίας, η οποία επιβεβαίωσε την τιμή του συγκεκριμένου χωριού και αποκάλυψε ότι διατίθενται και πολλά άλλα προς πώληση, με τιμές που κυμαίνονται από 85.000 ευρώ μέχρι αρκετά εκατομμύρια. Μάλιστα, κάθε χρόνο που περνά το ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα χωριά από το εξωτερικό αυξάνεται, με τους περισσότερους υποψήφιους αγοράστές να κατάγονται από τη Σουηδία και την Ολλανδία. Η καταχώριση στο Goop απλά ενίσχυσε αυτήν την τάση.

Πώς αντιμετωπίζουν όμως οι ντόπιοι κάτοικοι της Γαλικίας αυτήν την επέλαση των ξένων στην περιοχή τους και το ενδιαφέρον που δείχνουν για εγκαταλελειμμένα χωριά; Σύμφωνα πάντα με τον Guardian, αρκετοί από αυτούς πιστεύουν ότι η άφιξη των πλούσιων νεοφερμένων είναι μια θετική εξέλιξη, που μπορεί να κάνει μια «αναζωογονητική ένεση» στην περιοχή.

«Δεδομένου ότι οι νέοι φεύγουν από τα χωριά της Γαλικίας για να πάνε στις πόλεις, και πλέον ζουν εκεί μόνο ηλικιωμένοι, το μέλλον μπορεί να βρίσκεται στα χέρια αυτών των πλούσιων ξένων που θέλουν να ζήσουν ξανά όπως στον Μεσαίωνα. Για να είμαι ειλικρινής, η Γαλικία δεν άφησε ποτέ πίσω της αυτήν την εποχή», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής στη βρετανική εφημερίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης