Το Άμστερνταμ «στρώνει» τους τουρίστες του στη δουλειά για... πιο καθαρά κανάλια

amsterdam-canal

Καινούργιο και πολύ ενδιαφέρον «what to do» για όσους πρόκειται να επισκεφθούν την πόλη

Καινούργιο και πολύ ενδιαφέρον «what to do» για όσους πρόκειται να επισκεφθούν το Άμστερνταμ: μια ολλανδική εταιρεία προσφέρει στους τουρίστες τη δυνατότητα να βγουν για δίωρο ψάρεμα στα κανάλια της πόλης. Ψάρεμα πλαστικών απορριμμάτων!

Η «Plastic Whale», η πρώτη επαγγελματική εταιρεία στον πλανήτη αλίευσης πλαστικών, δημιουργήθηκε πριν εφτά χρόνια με στόχο να ναυπηγήσει μια βάρκα από πλαστικά απορρίμματα. Σήμερα, διαθέτει «αλιευτικό» στόλο από δέκα τέτοιες βάρκες.

Η «Πλαστική Φάλαινα» συνοψίζει την αποστολή της στην παρακάτω φράση: «Επιθυμούμε να κάνουμε τα νερά του πλανήτη να είναι χωρίς πλαστικό και να δημιουργήσουμε αξία από τα πλαστικά απορρίμματα». Γι' αυτόν τον σκοπό, οργανώνει, σε συνεργασία με γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών, βόλτες στις οποίες οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δουν από το νερό το ιστορικό κέντρο της ολλανδικής πρωτεύουσας και να περισυλλέξουν με ειδικές απόχες πλαστικό από τα κανάλια. Με αυτό το υλικό, θα ναυπηγήσουν και άλλες βάρκες για «ψάρεμα». Επιπλέον, συνεργαζόμενη με την εταιρεία επίπλων, οι άνθρωποι της «Πλαστικής Φάλαινας» παρουσίασαν προσφάτως μια σειρά επίπλων γραφείου (όλα κατασκευασμένα από πλαστικά απορρίμματα που αλιεύτηκαν από τα κανάλια του Άμστερνταμ).

Μέρος των εσόδων θα διατίθεται για την ενίσχυση πρωτοβουλιών που θέλουν να αντιμετωπίσουν το οικολογικό πρόβλημα με το πλαστικό στη Γη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (6)

61,2%

Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσοι Έλληνες πετάνε σκουπίδια και λερώνουν την πατρίδα μας. Η άγνοια, η ανοησία και η αμορφωσιά πηγαίνουν χέρι χέρι. Ο λόγος που έχουμε κρίση είναι ο ίδιος που έχουμε βρώμικες παραλίες

Babylino

Όλοι οι γονείς έχουν σακούλες , γιατί ούτως ή άλλως έχουν μαζί πολλά μπαγκάζια . Μόνο οι σκυλόφρονες τα αμολάνε να αφοδεύουν ελεύθερα και σε βρίζουν χυδαία αν το επισημάνεις .

Gt

Γατάκια Ολλανδοί. Ε.Σ: Γόπινγκ >> Πόσα χρόνια μπροστά . Ας το φέρουμε και στον τουρισμό μας για αστραφτερές αμμουδιές στις παραλίες :) :) :)

ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ

Θέλουν να διατηρούν καθαρή την χώρα τους, όταν όμως έρθουν διακοπές στην Ελλάδα θάβουν κάτω από την άμμο τα χεσμένα μπεϊμπιλίνο των παιδιών τους. Αυτό δεν είναι πολιτισμός αλλά υποκρισία

@

Αυτό το κάνουν 9 στους 10 Έλληνες και 9 στους 1000 Ολλανδούς.

έτσι

Έτσι πρέπει. Συγχαρητήρι. Γι αυτό η Ευρώπη πηγαίνει μπροστά. Πήγαινε ένα Σάββατο απόγευμα σε μια ελληνική παραλία αφού έχει φύγει η πλέμπα και θα νομίζεις οτι είσαι μέσα σε χωματερή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190320172708_eating

Ο κοινωνικός κύκλος ίσως να είναι ο λόγος που κάποιοι άνθρωποι γίνονται υπέρβαροι, σύμφωνα με νέα μελέτη