Φαίνεται ότι έχω κατάθλιψη;

depressed-girl-two

Μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με κατάθλιψη και άγχος μιλούν διαφορετικά από τους ανθρώπους που δεν έχουν ψυχικά προβλήματα

Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις των καταθλιπτικών ανθρώπων που μπορούν να κρύψουν το πρόβλημά τους, διότι η νόσος της κατάθλιψης σύμφωνα με τους επιστήμονες φαίνεται από τον τρόπο που μιλάμε, από τη στάση του σώματός μας, τις κινήσεις και το ντύσιμό μας. Είναι πολύ δύσκολο, λοιπόν, να κρυφτεί διότι σε κατατρώει και αυτό φαίνεται.

Η διάθεση μας μαρτυρά ότι έχουμε κατάθλιψη. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι καταθλιπτικοί κατακλύζονται από συναισθήματα:

Απαισιοδοξίας
Αρνητισμού
Θλίψης
Ενοχών
Έλλειψης αυτοεκτίμησης

Μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με κατάθλιψη και άγχος μιλούν διαφορετικά από τους ανθρώπους που δεν έχουν ψυχικά προβλήματα.

Οι μελέτες έγιναν σε γραπτά, δοκίμια ή ημερολόγια γνωστών προσωπικοτήτων που υπέφεραν από κατάθλιψη, αλλά και σε κείμενα από 63 forum στο ιντερνέτ με πάνω από 6.400 μέλη και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ορισμένες λέξεις ή φράσεις που προβλέπουν με ακρίβεια ότι κάποιος έχει κατάθλιψη.

Διάβασε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thelei-na-kanei-tatouz_b-sl

Σε έρευνα που έγινε σε γυναίκες από 18 έως 51 ετών, μόνο το 10 % των ερωτηθέντων γνώριζε πως η ορμόνη LH είναι χρήσιμη στη διάγνωση της περιόδου της ωορρηξίας, ενώ το 38,7 % δήλωσε ότι βασίζονται στις αλλαγές στο σώμα τους για να γνωρίζουν τη στιγμή της μέγιστης γονιμότητας.

KILO

Πώς θα αναθεωρηθεί ξανά το Διεθνές Σύστημα Μονάδων (SI)  αυτή την εβδομάδα στις Βερσαλλίες της Γαλλίας -  Η αναμενόμενη αναθεώρηση έχει ως στόχο να κάνει τις μονάδες μέτρησης πιο σταθερές και αξιόπιστες σε βάθος χρόνου

1