Φαίνεται ότι έχω κατάθλιψη;

depressed-girl-two

Μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με κατάθλιψη και άγχος μιλούν διαφορετικά από τους ανθρώπους που δεν έχουν ψυχικά προβλήματα

Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις των καταθλιπτικών ανθρώπων που μπορούν να κρύψουν το πρόβλημά τους, διότι η νόσος της κατάθλιψης σύμφωνα με τους επιστήμονες φαίνεται από τον τρόπο που μιλάμε, από τη στάση του σώματός μας, τις κινήσεις και το ντύσιμό μας. Είναι πολύ δύσκολο, λοιπόν, να κρυφτεί διότι σε κατατρώει και αυτό φαίνεται.

Η διάθεση μας μαρτυρά ότι έχουμε κατάθλιψη. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι καταθλιπτικοί κατακλύζονται από συναισθήματα:

Απαισιοδοξίας
Αρνητισμού
Θλίψης
Ενοχών
Έλλειψης αυτοεκτίμησης

Μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με κατάθλιψη και άγχος μιλούν διαφορετικά από τους ανθρώπους που δεν έχουν ψυχικά προβλήματα.

Οι μελέτες έγιναν σε γραπτά, δοκίμια ή ημερολόγια γνωστών προσωπικοτήτων που υπέφεραν από κατάθλιψη, αλλά και σε κείμενα από 63 forum στο ιντερνέτ με πάνω από 6.400 μέλη και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ορισμένες λέξεις ή φράσεις που προβλέπουν με ακρίβεια ότι κάποιος έχει κατάθλιψη.

Διάβασε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nosokomeio

Επικίνδυνες συνθήκες επικρατούν σε δημόσια νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ και των ράντζων που πλημμυρίζουν τους διαδρόμους αλλά και βασικά ιατρικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας

fit

Τις ημέρες που δεν συμβαίνει τίποτα έκτακτο και τίποτα περίεργο είναι εύκολο να μην παραλείπεις τους fitness στόχους σου και να πηγαίνεις μέχρι το γυμναστήριο για την προπόνηση της ημέρας.

dog-friend2-550x309

Τρόποι διαχείρισης της συμπεριφοράς του σκύλου σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση ενός καβγά σε πάρκο για σκύλους