Θα απαλλαγώ ποτέ από την κατάθλιψη;

apelpisia-andras

Βάση ερευνών τα μείζονα καταθλιπτικά επεισόδια μπορούν να θεραπευτούν στην πλειονότητα των περιπτώσεων

Βάση ερευνών τα μείζονα καταθλιπτικά επεισόδια μπορούν να θεραπευτούν στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Αυτό έχει να κάνει αρχικά με τους λόγους για τους οποίους «εμφανίστηκε» η κατάθλιψη.

Πιο συγκεκριμένα, εάν η κατάθλιψη είναι αποτέλεσμα σωματικής νόσου, είτε οφείλεται σε κάποιο «ψυχοπιεστικό γεγονός» η οποία την πυροδότησε, είτε οφείλεται σε κάποια άλλη ψυχική κατάσταση. Είναι σημαντικό επομένως, να γνωρίζουμε την αιτία.

Επιπλέον, είναι σημαντικό ο άνθρωπος που βιώνει τα καταθλιπτικά συμπτώματα, εντοπίζοντάς τα, να απευθυνθεί σε ειδικό ψυχικής υγείας, προκειμένου να λάβει την κατάλληλη για τον ίδιο βοήθεια.

Τέλος, στην κατάθλιψη εμφανίζονται δυσλειτουργικές πεποιθήσεις, οι οποίες αφορούν την άποψη του ατόμου που πάσχει από κατάθλιψη για τον ίδιο, τον κοινωνικό του περιβάλλον αλλά και το μέλλον του.

Διάβασε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

misty-copeland-under-armour-607x360-sl

Οι αθλητικές κακώσεις συμβαίνουν κατά την ενασχόληση με αθλήματα σε κλειστούς ή ανοικτούς χώρους ή κατά την διάρκεια άσκησης. Είναι το αποτέλεσμα ατυχημάτων, αναποτελεσματικής προπόνησης, κακής χρήσης των ειδικών προστατευτικών συσκευών ή ανεπαρκούς διάτασης και προθέρμανσης.

meningitis-sl-NEW-SL

Στην παιδική ηλικία, πιο συχνά μας απασχολεί το ροχαλητό, η άπνοια, η ελάττωση της ακοής, συμπτώματα τα οποία κυρίως οφείλονται στα μεγάλα κρεατάκια, στις συχνές φλεγμονές των αμυγδαλών και στην παρουσία υγρού στα αυτιά, γνωστή ως εκκριτική ωτίτιδα

ipa98

Σχεδόν το 45% των ενηλίκων που ερωτήθηκαν από ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ δήλωσε ότι ένας γονέας, σύντροφος, παιδί, αδελφός ή αδελφή φυλακίστηκε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, περνώντας τουλάχιστον μια νύχτα στη φυλακή

adult-aerobics-backlit-248139

Από τα τρόφιμα μέχρι τα καλλυντικά, σήμερα οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο προϊόντα με ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες και αποφεύγουν αυτά που τους προκαλούν μια αβεβαιότητα σχετικά με την προέλευση των συστατικών τους