Θα απαλλαγώ ποτέ από την κατάθλιψη;

apelpisia-andras

Βάση ερευνών τα μείζονα καταθλιπτικά επεισόδια μπορούν να θεραπευτούν στην πλειονότητα των περιπτώσεων

Βάση ερευνών τα μείζονα καταθλιπτικά επεισόδια μπορούν να θεραπευτούν στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Αυτό έχει να κάνει αρχικά με τους λόγους για τους οποίους «εμφανίστηκε» η κατάθλιψη.

Πιο συγκεκριμένα, εάν η κατάθλιψη είναι αποτέλεσμα σωματικής νόσου, είτε οφείλεται σε κάποιο «ψυχοπιεστικό γεγονός» η οποία την πυροδότησε, είτε οφείλεται σε κάποια άλλη ψυχική κατάσταση. Είναι σημαντικό επομένως, να γνωρίζουμε την αιτία.

Επιπλέον, είναι σημαντικό ο άνθρωπος που βιώνει τα καταθλιπτικά συμπτώματα, εντοπίζοντάς τα, να απευθυνθεί σε ειδικό ψυχικής υγείας, προκειμένου να λάβει την κατάλληλη για τον ίδιο βοήθεια.

Τέλος, στην κατάθλιψη εμφανίζονται δυσλειτουργικές πεποιθήσεις, οι οποίες αφορούν την άποψη του ατόμου που πάσχει από κατάθλιψη για τον ίδιο, τον κοινωνικό του περιβάλλον αλλά και το μέλλον του.

Διάβασε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190820104238_mom_daughter-1280x720

Σύμφωνα με έρευνες, το να αναλάβει ένα παιδί να κάνει δουλειές του σπιτιού ενισχύει τις δεξιότητες του, την αίσθηση ευθύνης και την αυτοπεποίθησή του, βασικά χαρακτηριστικά τα οποία αποτελούν προϋποθέσεις για μία καλή και ευτυχισμένη ζωή

190521155611_woman_depression

Η ατμοσφαιρική ρύπανση θεωρείται ένοχη για την αύξηση των νευροψυχιατρικών διαταραχών, όπως η διπολική διαταραχή, η μείζονα κατάθλιψη και οι διαταραχές της προσωπικότητας, σύμφωνα με μεγάλη αμερικανική μελέτη

full_health

Γυναίκα, σύντροφος, μητέρα, τροφός, νοικοκυρά, εργαζόμενη. Το άλλο μισό του ουρανού προσπαθεί να εξισορροπήσει καθημερινά ανάμεσα σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Όταν τα καταφέρνει όλοι είναι ευχαριστημένοι και όλα πηγαίνουν ρολόι για αυτό και χρειάζεται την ουσιαστική μας στήριξη. Ένα στοχευμένο πρόγραμμα ασφάλισης, μπορεί να κάνει τη διαφορά.