Θα απαλλαγώ ποτέ από την κατάθλιψη;

apelpisia-andras

Βάση ερευνών τα μείζονα καταθλιπτικά επεισόδια μπορούν να θεραπευτούν στην πλειονότητα των περιπτώσεων

Βάση ερευνών τα μείζονα καταθλιπτικά επεισόδια μπορούν να θεραπευτούν στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Αυτό έχει να κάνει αρχικά με τους λόγους για τους οποίους «εμφανίστηκε» η κατάθλιψη.

Πιο συγκεκριμένα, εάν η κατάθλιψη είναι αποτέλεσμα σωματικής νόσου, είτε οφείλεται σε κάποιο «ψυχοπιεστικό γεγονός» η οποία την πυροδότησε, είτε οφείλεται σε κάποια άλλη ψυχική κατάσταση. Είναι σημαντικό επομένως, να γνωρίζουμε την αιτία.

Επιπλέον, είναι σημαντικό ο άνθρωπος που βιώνει τα καταθλιπτικά συμπτώματα, εντοπίζοντάς τα, να απευθυνθεί σε ειδικό ψυχικής υγείας, προκειμένου να λάβει την κατάλληλη για τον ίδιο βοήθεια.

Τέλος, στην κατάθλιψη εμφανίζονται δυσλειτουργικές πεποιθήσεις, οι οποίες αφορούν την άποψη του ατόμου που πάσχει από κατάθλιψη για τον ίδιο, τον κοινωνικό του περιβάλλον αλλά και το μέλλον του.

Διάβασε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stress_stress

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους τα άτομα εκείνα που χρησιμοποιούν το κεφάλι για να ελέγχουν τις καταστάσεις και να νιώθουν ασφαλή και όχι την καρδιά, παθαίνουν πολύ συχνά πονοκεφάλους

xeiroyrgiki

Οι ερευνητές δημιούργησαν με τη βοήθεια γενετικής τροποποίησης ένα νέο είδος «τούρμπο» ανοσοποιητικού κυττάρου, το CAR19-iNKT, το οποίο θα μπορούσε μελλοντικά να παραχθεί μαζικά και να χρησιμοποιηθεί σε καρκινοπαθείς

1