Σεξ, βία και βότκα: Τα πιο σουρεάλ μουσικά video clip είναι φυσικά... ρωσικά!

Σεξ, βία και βότκα: Τα πιο σουρεάλ μουσικά video clip είναι φυσικά... ρωσικά!

Προσοχή, αυστηρά NSFW υλικό...

nsfw_main01
Τα βίντεο κλιπ με σκληρές σκηνές σεξ ή ακόμα και βίας δεν είναι κάτι ασυνήθιστο ούτε πρωτόγνωρο, αφού υπάρχουν ολόκληρα μουσικά είδη που βασίζουν την «γοητεία» τους σε αυτήν ακριβώς την αίσθηση του σοκ που πολλοί άνθρωποι αποζητούν.

Από το black metal και το gothic μέχρι την aggrotech και άλλα «επιθετικά» είδη ηλεκτρονικής μουσικής, πολλά συγκροτήματα και μουσικοί επιλέγουν να γυρίσουν βίντεο κλιπ για τα κομμάτια τους που «ισορροπούν» ανάμεσα σε ταινία τρόμου και σοφτ πορνό.

Φυσικά αυτή η τάση είναι αρκετά πιο περιορισμένη στα mainstream είδη μουσικής, όπως η ποπ και η ροκ, όπου οι ακρότητες αποφεύγονται, κυρίως για να διασφαλιστεί η προβολή των συγκεκριμένων κλιπ σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκυα.

Υπάρχει όμως μία χώρα που όλα τα παραπάνω είναι «ψιλά γράμματα». Μια χώρα όπου, παρά την σκληρή λογοκρισία της κρατικής τηλεόρασης, ακόμα και mainstream μπάντες με χρυσούς δίσκους, απίστευτες πωλήσεις και sold out συναυλίες γυρίζουν μικρά «διαμαντάκια» σουρεαλισμού, που αφήνουν τον θεατή με ανοιχτό το στόμα - και δεκάδες αναπάντητα ερωτηματικά!

Κλείσιμο
Αυτή η χώρα είναι φυσικά η Ρωσία, της οποίας η μουσική σκηνή - για όσους δεν το γνωρίζουν - είναι άκρως ενδιαφέρουσα και μπορεί να καυχιέται ότι διαθέτει ορισμένα από τα πιο αλλόκοτα, NSFW αλλά και... WTF βίντεο κλιπ που έχουν γυριστεί ποτέ.

Αρκούδες, βότκα, σοβιετικά κειμήλια, γυμνόστηθες καλλονές και ωμή βία πρωταγωνιστούν σε αυτά τα απίστευτα κλιπ από διάσημες μπάντες στη Ρωσία, τα οποία έχουν χιλιάδες προβολές στο YouTube και φαν απο κάθε άκρη της Γης, παρά τον αρκετά περιθωριακό τους χαρακτήρα.

Δείτε παρακάτω πέντε από τα πιο σουρεάλ βίντεο κλιπ της ρωσικής μουσικής σκηνής που θα σας αφήσουν με ανοιχτό το στόμα

1. Leningrad - Kolshik (2017)

Μακράν το πιο εντυπωσιακό και καλογυρισμένο από τα πέντε βίντεο κλιπ, το «Kolshik» (tattoo artist) των Leningrad, της διάσημης ροκ μπάντας από την Αγία Πετρούπολη, τα έχει όλα: Σεξ, βία, περιπέτεια, ίντριγκες και κατάμαυρο χιούμορ.

Και όλα αυτά μάλιστα από την... ανάποδη, αφού το βίντεο κλιπ ξεκινάει από το τέλος, με ένα τσούρμο πανικόβλητων, ματωμένων και φλεγόμενων θεατών να πετάγονται έξω από ένα τσίρκο, ενώ σιγά σιγά αποκαλύπτεται η εφιαλτική (ή αστεία, εξαρτάται πώς θα το δει κανείς) αλληλουχία των γεγονότων που μετέτρεψαν ένα χαρούμενο οικογενειακό θέαμα στην κόλαση του Δάντη.

Για όσους δεν καταφέρουν να αποκωδικοποιήσουν το τι ακριβώς συνέβη, λόγω της αντίστροφης ροής της ιστορίας, υπάρχει και μια πιο νορμάλ εκδοχή του βίντεο κλιπ στο YouTube, όπου τα γεγονότα παρουσιάζονται με την κανονική τους σειρά.

Ленинград — Кольщик


2. Mumiy Troll - Medveditsa (2003)

Αγγούρια τεραστίων διαστάσεων τριγυρνούν στην πόλη και παρενοχλούν σεξουαλικά αρσενικές και θηλυκές αρκούδες-στρίπερ, την ώρα που γυμνόστηθα μοντέλα χορεύουν αισθησιακά και ένας σύγχρονος Πινόκιο μιλάει ακατάληπτα στο τηλέφωνο. Αυτή, με λίγα λόγια, είναι η πλοκή του βίντεο κλιπ του κομματιού «Medveditsa» των Mumiy Troll, ενός από τα πιο επιτυχημένα ρωσικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με το site της μπάντας από το Βλαδιβοστόκ, που έχει δυναμική παρουσία στη ροκ σκηνή της χώρας από το 1983, το βίντεο κλιπ δεν προβλήθηκε ποτέ στην κρατική τηλεόραση αφού κόπηκε από τη λογοκρισία. Όπως επισημαίνεται, το «Medveditsa» γυρίστηκε επίτηδες με αισθητική φτηνό πορνό που προκαλει το γέλιο, με στόχο να στηλιτεύσει ακριβώς αυτήν την υποκρισία των κρατικών καναλιών.

Αν κάποιος καταφέρει πάντως να ξεπεράσει για λίγο την παραξενιά του κλιπ και προσέξει το κομμάτι, πιθανόν να το απολαύσει, αφού οι Mumiy Troll υπήρξαν πρωτοπόροι στη ρωσική μουσική σκηνή και έχουν αφήσει ανεξίτηλα την σφραγίδα τους σε αυτή.

Mumiy Troll — Medveditsa


3. Potap y Nastya - V Nature (2009)

Στην τρίτη θέση της λίστας μας βρίσκουμε ένα hip-hop και R&B ντουέτο που κατάγεται από την Ουκρανία, έχει όμως έχει χτίσει μια μεγάλη καριέρα τραγουδώντας στα ρώσικα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα τεράστιο κοινό στη χώρα. Ο λόγος για τον Potap και την Nastya Kamenskih, που κάθε τους δίσκος γίνεται χρυσός και συνεχίζουν μετά από πολλά χρόνια να γεμίζουν στάδια στις συναυλίες τους.

Οι δύο μουσικοί, εκτός από ταλέντο στη σύνθεση και το τραγούδι, διαθέτουν και ισχυρό ένστικτο όσον αφορά το σόου που προσφέρουν στο κοινό τους. Κάθε τους βίντεο κλιπ είναι εξαιρετικά προσεγμένο, ενώ πάντα φροντίζουν να δίνουν έμφαση στο χιούμορ και τις εκπλήξεις, για να μη βαριούνται οι φαν τους.

Στο βίντεο κλιπ του «V Nature» συναντάμε χυμώδεις γυμνόστηθες καλλονές με όπλα, συμμορίες που ξεπλένουν βρώμικο χρήμα, παπάδες που ραπάρουν και «πινελιές» από την ρωσική παράδοση και το σοβιετικό παρελθόν. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα βίντεο κλιπ; Απολαύστε το.

Потап и Настя - Внатуре


4. Little Big - Big Dick (2016)

Οι Little Big, μια ρωσική rave μπάντα που συζητιέται πολύ τα τελευταία χρόνια, ιδρύθηκε το 2013 στην Αγία Πετρούπολη και έχει ήδη κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ.

Το επίθετο «αντισυμβατικοί» είναι λίγο για να περιγράψει αυτό το γκρουπ μουσικών, που θεωρούνται η ρωσική απάντηση στους νοτιοαφρικανούς Die Antwoord, ως προς το αλλόκοτο στιλ της μουσικής τους και την ακραία τους αισθητική.

Το κλιπ του «Big dick» (εδώ δεν χρειάζονται μεταφράσεις, ο τίτλος τα λέει όλα) βγήκε πρώτο στην κατηγορία «Most Trashy» των γερμανικών μουσικών βραβείων του Βερολίνου και έχει πάνω από 30 εκατομμύρια views στο YouTube.

Η μπάντα αυτοχαρακτηρίζεται ως «κολεκτίβα σατιρικής τέχνης» και σχεδόν κάθε της κομμάτι κοροϊδεύει τα κυρίαρχα εθνικά στερεότυπα για τους Ρώσους.

LITTLE BIG - BIG DICK



5. Eduard Anatolyevich Khil - Υa ochen rad, ved ya, nakonets, vozvrashchajus domoy (1976)

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ο Ρώσος βασιλιάς του σουρεαλισμού, ο Eduard Anatolyevich Khil, γνωστός και ως «κύριος Trololo» από το πιο διάσημό του κομμάτι.

Ο παράξενος αυτός τύπος που έγινε meme το 2010, ήταν ένας Σοβιετικός βαρύτονος που το 1976 είχε ηχογραφήσει ένα κομμάτι με τίτλο «Χαίρομαι πάρα πολύ, επιτέλους γυρίζω σπίτι μου». Το τραγούδι αυτό, που δεν περιείχε ούτε μία πραγματική λέξη αλλά μία σειρά από εκστατικά «τραλαλά», συνοδευόταν από ένα άκρως creepy βίντεο κλιπ, όπου ο Khil εμφανιζόταν να τραγουδά σε πορτοκαλί φόντο, με ένα παγωμένο χαμόγελο serial killer στα χείλη του.

Αν και συγκριτικά με τα προηγούμενα βίντεο το «Trololo» έχει σαφώς λιγότερα εφέ και υστερεί σημαντικά σε καστ, πλοκή και κουστούμια, το παρακάτω κλιπ αποδεικνύει περίτρανα ότι τελικά ο σουρεαλισμός είναι... ταλέντο, και αρκεί ένας αλλόκοτος τύπος σαν τον Khil για να φτιάξει κάτι τόσο αξιομνημόνευτο και trashy που ο κόσμος θα το θυμάται δεκαετίες αργότερα!

Mr. Trololo original upload
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης