Έχω κατάθλιψη: Πόσο καιρό πρέπει να κάνω ψυχανάλυση;

depressed-girl

Δεν υπάρχει μία προτυποποιημένη θεραπεία, ένα είδος υποδείγματος – πασπαρτού που να ανοίγει όλες τις πόρτες

Δεν υπάρχει μία προτυποποιημένη θεραπεία, ένα είδος υποδείγματος – πασπαρτού που να ανοίγει όλες τις πόρτες

Όποιος εισέρχεται σε μία θεραπευτική διαδικασία θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει μία προτυποποιημένη θεραπεία, ένα είδος υποδείγματος – πασπαρτού που να ανοίγει όλες τις πόρτες.

Θα πρέπει επίσης να ξέρει ότι η διάρκεια της θεραπείας δεν είναι προκαθορισμένη, δεν υπακούει δηλαδή σε ένα σύνολο a priori κριτηρίων καθολικά εφαρμόσιμων. Απεναντίας, πρόκειται πάντα για μια διαδικασία που ακολουθεί το ιδιαίτερο και μοναδικό πρότυπο μίας ρητής ή άρρητης συμφωνίας που έχει κάνει το άτομο με τον εαυτό του.

Θα μπορούσε ωστόσο να υποστηριχθεί ότι ένα θεραπευτικό διάστημα (οχτώ έως δώδεκα μηνών) μπορεί να θεωρηθεί ικανό για την αντιμετώπιση των πιο επίμονων έστω συμπτωμάτων της κατάθλιψης.


Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Ασθενής

§. Συναισθηματικα: έλλειψη ελπίδας. Όλα είναι μοιραία. Δεν υπάρχει λόγος για να ζήσεις. Μαύρα γυαλιά. Στενοχώρια --> θλίψη --> κατάθλιψη. §. Βιολογικά: καταστροφή ορμόνης που βρίσκεται μεταξύ στέρνου - άνω κοιλιακών μυών. Εξάλειψη ορμόνης - σπέρμα, πρώτα από γενετική περιοχή, μετά κοιλιά, μετά εγκέφαλο. Συμπέρασμα: ο πάσχων έχει «χάσει» την ψυχή του, έχει «φύγει» από το σώμα του!!!

Blind Guardian

εφ όσον κανεις τετοιες ερωτησεις ή δεν πασχεις απο καταθλιψη ή όσες συνεδριες και να κανεις θα μεινεις αθεραπευτη απο αυτο που νομιζεις οτι πασχεις

spiros

οσες συνεδριες εχει αναγκη ο γιατρος...

Μην χαλατε

τα λεφτά σας σε ψυχοθεραπείες ούτε τον χρόνο σας σε μπλα μπλα και αναλύσεις του λοκου. Η κατάθλιψη, όπως και οι άλλες ψυχικές νόσοι, έχουν κυρίως βιολογικό υπόβαθρο και αντιμετωπίζεται από ικανοποιητικά έως άριστα με την κατάλληλη φαρμακοθεραπεία. Μην φοβάστε την φαρμακοθεραπεια και μην ακουτε τους επιτήδειους για δήθεν ψυχοφάρμακα που σε κάνουν ζόμπι, δημιουργούν εθισμό, κτλ. Το κάνουν για ιδιοτελείς σκοπούς. Εμπιστευθείτε ένα άξιο και καλό ψυχίατρο και συμμορφωθειτε με την αγωγή που θα σας δώσει.

Ετσι.

Ολοσωστος!

Κωνσταντίνος

Μπορεί η κατάθλιψη να έχει βιολογικό υπόβαθρο, αλλά μία είναι η αλήθεια: κανείς δεν γνωρίζει ποια ακριβώς είναι τα βιολογικά αίτια της κατάθλιψης, ούτε της σχιζοφρένειας, ούτε καν των πιο κοινών σωματικών νοσημάτων, όπως η υπέρταση. Αν ήταν έτσι θα υπήρχαν θεραπείες για αυτά τα νοσήματα, που σημαίνει εντοπισμός του αιτιολογικού παράγοντα, εξάλειψη αυτού και μόνιμη ύφεση του νοσήματος, χωρίς ανάγκη περαιτέρω θεραπείας.

Πόλα

Σωστός! Μόνο έτσι αντιμετωπίζεται, αρκεί να βρεις τι σκευασμα σου ταιριάζει.

Δρ Ελένη

Ο καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας, Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ (Stanford University) Ιωάννης Ιωαννίδης, ένας Έλληνας επιστήμονας με περισσότερες από 150 χιλιάδες επιστημονικές αναφορές παγκόσμια, που τον κατατάσσει στους 5 σημαντικότερους σύγχρονους επιστήμονες διεθνώς, πάντα σε περιοδικά με υψηλότατο impact factor, αποκαλύπτει σε γνωστό βίντεο στο youtube-βρείτε το-ότι τα αντικαταθλιπτικά χάπια έχουν μέτρια αποτελεσματικότητα και στο 90% των ασθενών δε χρειάζονται! Επίσης, οτι η Ψυχανάλυση είναι παντελώς αναποτελεσματική, κι οτι οι λοιπές ψυχοθεραπείες CBT έχουν χαμηλότατη αποτελεσματικότητα! Καλύτερα CBT ή Συμπεριφορική Ενεργοποίηση για 4-6 εβδομάδες. Μην πετάτε χρήματα σε ψυχαναλυτές!

Ένας πραγματικος Δρ

Είναι λυπηρό όταν άνθρωποι που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον πόνο της κατάθλιψης και των άλλων ψυχικών διαταραχών λένε ότι μπούρδα του κατέβει. Είσαι θλιβερή (και επικίνδυνη)

Δρ Ελένη

Εγώ γράφω παραθέτοντας αξιόπιστες υποστηρικτικές αναφορές των λεγομένων μου, εσύ όχι. Συνάδελφε, μπας και φοβάσαι μη χάσεις τις μίζες από τις υπερσυνταγογραφήσεις ψυχοφαρμάκων που κάνεις;

πρώτες βοήθειες

Αν έχεις κατάθλιψη υπάρχει η δραστική και η μη δραστική λύση Στη δραστική τα πράγματα είναι απλά. Αποδέχεσαι χωρίς μα μου και τσιριτσάντζουλες ότι έχεις κατάθλιψη, την αγαπάς ως κομμάτι σου και κοιτάς να περνάς καλά μαζί της. Αν αρχίσεις τα δε σε θέλω, θέλω κάτι άλλο είναι σα να απορρίπτεις το παιδί μέσα σου που νοσεί. Θα το πονέσεις έτσι και θα σε πονέσει μετά περισσότερο. Αποδοχή, αγάπη και καινούργιες παντοφλίτσες και η βελτίωση θα είναι θεαματική. Στη μη δραστική λύση απλά δίνεις χρόνο να δυναμώσεις πρώτα το αδύναμο σώμα σου. -Πολύς ύπνος, όποτε τον θέλεις, χωρίς κανόνες. -Πλήρης έκφραση ΟΛΩΝ των συναισθημάτων. - Πολύ καλή εισπνοή και ακόμη καλύτερη εκπνοή, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ -Πολύ καλό φαγητό που κυρίως θα είναι σούπες με όλα τους τα λιπαρά, πολύ λεμόνι, αλάτι κανονικό και οπωσδήποτε τον συνδυασμό: τζίντζερ, μαύρο πιπέρι και κουκουρμά. -Κάθε βράδυ βράζεις νερό και ρίχνεις σε αυτό κρόκο κοζάνης. Το πρωί το πίνεις. -Βάζεις το βούτυρο (το αληθινό, όχι τις χαζομαργαρίνες) και το μέλι στη ζωή σου και όλα τα φαγητά μαγειρεύονται με ελαιόλαδο. Αν βρεις αληθινό γάλα με όλα του τα λιπαρά, τσάκισε το, μην το λυπάσαι. -Πετάς τα γυαλιά ηλίου, κάνεις οπωσδήποτε ηλιοθεραπεία (όχι τις επικίνδυνες μεσημεριανές ώρες-μυαλό θέλει;) δε φοράς χημικά αντιηλιακά και μετά την ηλιοθεραπεία δεν κάνεις αμέσως μπάνιο και ειδικά τρίβοντας το δέρμα, εκτός και έχεις κάνει μπάνιο στη θάλασσα, οπότε ξεβγάζεσαι από το αλάτι απλώς. -Αν είσαι εξοχή περπατάς στον καθαρό αέρα και όταν βρέχει δεν κρατάς ομπρέλα. Αν είσαι στην πόλη κανείς δεν υπογράφει για τον αέρα που αναπνέεις αλλά εσύ συνέχισε να περπατάς και όταν βρέχει ομπρέλα να κρατάς. Μη σωθείς από την κατάθλιψη και πας από τους ρύπους. - Κάψε και πιες φασκόμηλο. Και τα δύο βοηθάνε όσο καθαρίζει το σώμα. - Αν θες να ακούσεις μουσική που σίγουρα δε θες, φρόντισε να είναι μόνον κλασσική,βυζαντινή ή ήχοι της φύσης. Επίσης αν το μπορείς τραγούδα ή ακόμα καλύτερα ψάλε. -Αν υπάρχει περίπτωση να θες να χορέψεις κάνε το. Όλη μέρα. Βοηθά πολύ. Ομαδικά παιχνίδια βοηθούν επίσης αλλά λογικά δε θα θέλεις να δεις ούτε τους φίλους ή και να τους θέλεις δε θα θέλουν αυτοί λόγω της δικής τους κατάθλιψης. -Γίνε εξπέρ στις ασκήσεις του ται τσι. Πού εννοείται δε θα γίνεις αλλά να χαμε να λέγαμε. Και αφού δυναμώσει το σώμα τότε προσπάθησε την δραστική λύση: αποδέχομαι και αγαπώ αυτό είμαι, αυτό που έχω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skylos

Μπορεί ύστερα από μια κουραστική μέρα η περιπλάνηση στο διαδίκτυο να μας ξεκουράζει, όμως ο χρόνος που αφιερώνουμε στον σκύλο μας θα πρέπει να είναι ουσιαστικός

vitamines

Ακόμη και ήπιες διατροφικές ελλείψεις μπορούν να επηρεάσουν την προσοχή και την κρίση μας. Ανακαλύψτε ποιες είναι οι βιταμίνες που θωρακίζουν τον νου

nurse-hospital

Η έξαρση της γρίπης δοκιμάζει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας - Οι ελάχιστες κλίνες και οι υπερπλήρεις ΜΕΘ κοστίζουν ζωές - Ανεμβολίαστο μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού