Έχω αρθρίτιδα γόνατος… Τι πρέπει να κάνω;

Έχω αρθρίτιδα γόνατος… Τι πρέπει να κάνω;

Οι δυο βασικές μορφές αρθρίτιδας που προσβάλουν το γόνατο

running_competitor
Οι δυο βασικές μορφές αρθρίτιδας που προσβάλουν το γόνατο είναι η Οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ) κι η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (ΡΑ).

Η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (ΡΑ) είναι μια πάθηση άγνωστου αιτιολογίας κατά την οποία η μεμβράνη που καλύπτει τις αρθρώσεις (αρθρικός υμένας), φλεγμαίνει. Ακολουθεί η βλάβη στις επιφάνειες των αρθρώσεων, η οποία καταλήγει στην καταστροφή του χόνδρου με αποτέλεσμα η άρθρωση να γίνει επώδυνη και αρθριτική.

(Πολλές είναι οι αρθρώσεις που μπορεί να προσβληθούν από ρευματοειδή αρθρίτιδα, ιδίως αυτές των χεριών και των ποδιών, αλλά και οι μεγαλύτερες αρθρώσεις, όπως το ισχίο και το γόνατο συχνά προσβάλλονται.)

Η Οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ) είναι μακράν η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας. Υπολογίζεται ότι το 25% των γυναικών και το 16% των ανδρών άνω των 60 ετών, παρουσιάζουν συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας. Πάνω από το 95% των αρθροπλαστικών ισχίου που πραγματοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο οφείλονται στην οστεοαρθρίτιδα.

(Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική πάθηση κατά την οποία υπάρχει προοδευτική απώλεια αρθρικού χόνδρου, η οποία συνοδεύεται από σχηματισμό νέου οστού και ίνωση του αρθρικού θύλακα (σκλήρυνση). H οστεοαρθρίτιδα μπορεί να προσβάλει μια ή και πολλές αρθρώσεις μαζί.)

Διαβάστε περισσότερα στο
www.kontasou.com 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης