Μήπως έχετε οστεοαρθρίτιδα γόνατος;

laskariiss

Οι συχνότερα προσβαλλόμενες – από οστεοαρθρίτιδα – αρθρώσεις είναι το γόνατο και το ισχίο

Η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος μπορεί να είναι πρωτοπαθής ή δευτεροπαθής όταν σχετίζεται με άλλα υποκείμενα νοσήματα ή προδιαθεσικούς παράγοντες, όπως η διαταραχή του μηχανικού άξονα φόρτισης του σκέλους, το αυξημένο σωματικό βάρος, προηγούμενα κατάγματα – εξαρθρήματα της άρθρωσης κλπ.

Οι συχνότερα προσβαλλόμενες – από οστεοαρθρίτιδα – αρθρώσεις είναι το γόνατο και το ισχίο. Τα κλινικά συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος πρέπει να διαχωρίζονται από μικρά επεισόδια έξαρσης του πόνου που υποχωρούν με απλά αναλγητικά. Είναι πρωταρχικής σημασίας η ακτινολογική επιβεβαίωση της διάγνωσης, ο αποκλεισμός άλλων πιθανών διαγνώσεων, καθώς και η αναζήτηση επιπλέον παθολογίας που συνεισφέρει στην κλινική εικόνα του ασθενή, όπως παθολογία από το ισχίο ή την σπονδυλική στήλη, έτσι ώστε να είναι αναμενόμενη και η ανάλογη βελτίωση μετά την επέμβαση στο γόνατο.

“Οι συχνότερα προσβαλλόμενες από οστεοαρθρίτιδα αρθρώσεις είναι το γόνατο και το ισχίο…”

Η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος είναι μια – μη αντιστρεπτή νόσος – της οποίας η αντιμετώπιση είναι χειρουργική. Δεν υπάρχουν φαρμακευτικά σκευάσματα χορηγούμενα από του στόματος ή άμεσα εγχεόμενα στην άρθρωση που να σχετίζονται με την υποστροφή ή τη διακοπή της εξέλιξης της νόσου, παρά μόνο με την προσωρινή συμπτωματική αγωγή, δηλ. την ανακούφιση από τον πόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο Kontasou 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

haris brussels

Καλημερα, οταν λεει ο κ. Λαφαζανης ανεβηκαμε στην σκαλα. ποσοι ανεβηκαν? και ολοι μαζι? ο "αγωνιστικος" πληθυντικος της αριστερας μας ξεπερναει.... καλημερα σας και παλι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

women

Έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν 25% λιγότερες πιθανότητες να προταθούν για μια θέση εργασίας με υψηλό IQ ακόμη κι αν έχουν τις ίδιες πνευματικές ικανότητες – Την ίδια ώρα, άνδρες και γυναίκες θεωρούν ότι η ευφυΐα και η υψηλή νοημοσύνη είναι ανδρικά χαρακτηριστικά 

4
utugw

Μπορεί το μήλο να έχει στιγματίσει το ανθρώπινο είδος με βάση το προπατορικό αμάρτημα, αλλά από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και βέβαια έχει αποκαταστήσει πλήρως την αξία του.

1