Στοιχεία σοκ από την Eurostat: Μείωση 10% των γεννήσεων στην Ελλάδα

Στοιχεία σοκ από την Eurostat: Μείωση 10% των γεννήσεων στην Ελλάδα

Οι Ελληνίδες γεννούν λιγότερα παιδιά και σε μεγαλύτερη ηλικία σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ - Μετά τα 30 σκέφτονται να γίνουν μητέρες - Αύξηση 20% σε Τσεχία και Σουηδία

Οι Ελληνίδες γεννάνε λίγα παιδιά και σε μεγάλη ηλικία σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το χειρότερο στοιχείο, είναι πως στη χώρα μας έχουν μειωθεί κατά 10,2% οι γεννήσεις, κατά την περίοδο 2001-2015, όταν στο σύνολο των Ευρωπαϊκών κρατών, καταγράφεται αύξηση. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται από μία έρευνα της Eurostat για τη γονιμότητα στην ΕΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.Ειδικότερα, ο λεγόμενος δείκτης γονιμότητας ήταν το 2015 στην Ελλάδα
1,33 έναντι 1,25 που ήταν το 2001. Στην ΕΕ ήταν 1,58 και 1,46 αντιστοίχως. Το 2015 οι υψηλότεροι δείκτες ήταν στη Γαλλία (1,96) και Ιρλανδία (1,92), ενώ οι χαμηλότεροι ήταν στην Πορτογαλία, στην Κύπρο, την Πολωνία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία.

Σε ό,τι αφορά τη μέση ηλικία στην οποία μία γυναίκα αποκτά παιδί, στην Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, την Ιταλία και την Ισπανία είναι τα περίπου 30 χρόνια. Στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Πολωνία, η αντίστοιχη ηλικία είναι μεταξύ 26 και 27 ετών. Τέλος, μεταξύ 2001 και 2015 οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά περίπου 10%, ενώ στη Σουηδία και την Τσεχία σημείωσαν αύξηση της τάξης του 20%.Πιο συγκεκριμένα, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2015, γεννήθηκαν περίπου 5.103.000 παιδιά. Σε σχέση με το 2001, καταγράφηκε μία αύξηση σχεδόν 40.000 γεννήσεων. Ανάμεσα στις χώρες που φαίνονται να έχουν επενδύσει στην ανανέωση του πληθυσμού τους και που ακολουθούν μία συγκεκριμένη πολιτική, προσφέροντας κίνητρα στα νέα ζευγάρια να παντρεύονται και να τεκνοποιούν, είναι η Γαλλία, η οποία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη σχετική λίστα, με 799.500 γεννήσεις το 2015. Ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, με 776.700 γεννήσεις, η Γερμανία με 737.600, η Ιταλία με 485.800, η Ισπανία με 418.400 και η Πολωνία με 369.300. Στην Ελλάδα γεννήθηκαν 91.847 παιδιά, όταν το 2001 είχαν γεννηθεί 102.282 παιδιά. Καταγράφηκε λοιπόν μία μείωση άνω των 10.000 παιδιών σε πραγματικά νούμερα, η οποία σε ποσοστά αποτυπώνεται στο 10,2%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα ποσοστά γεννήσεων καταγράφηκαν στη Σουηδία (25,6%), στην Τσεχία (22,1%), στη Σλοβενία (18,1%) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (16,1%). Στον αντίποδα, οι χώρες με τη μεγαλύτερη μείωση είναι η Πορτογαλία (-24,2%), η Ολλανδία (-15,8%), η Δανία (-11,1%), η Ρουμανία (-10,4%) και η Ελλάδα (-10,2%).

Όσον αφορά στο μέσο όρο ηλικίας που επιλέγουν οι γυναίκες στην Ευρώπη να γεννήσουν, είναι στα 29 τους χρόνια, όταν στην Ελλάδα οι γυναίκες αρχίζουν να το σκέφτονται μετά τα 30. Ο μικρότερος μέσος όρος είναι στη Βουλγαρία και ο μεγαλύτερος στην Ιταλία.


ΣΧΟΛΙΑ (9)

Ε καλα χαιρω πολυ

Αυτο θελουν να μην γενναμε πλεον οι Ελληνιδες Ελληνοπουλα αλλα οι ανθελληνες του τσυριζα που κουβαλησαν ολα τα συρια σκουροχρωμα λαθροπιθηκια και οι κουνελες τους να γεννανε δεκα δεκα τα μαιμουδακια.ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΑ.

vag

θα εισαγουμε προσφυγοπουλα και το θεμα εληξε

Chris

Όταν στην ημέρα της γυναίκας προβάλλετε όλο τα πρότυπα της γυναίκας καριερίστας και το να είναι κάποια μητέρα είναι οπισθοδρομικό, τότε είναι λογικό να μην γεννάει ο κόσμος. Στη Σουηδία να αναφέρετε επίσης τα ποσοστά των μουσουλμάνων, ξεχωριστά από των γηγενών Σουηδών. Εκεί θα καταλάβετε τι παίζει. Ο δυτικός πολιτισμός θα αυτο-καταστραφεί λόγω βλακείας.

@Chris

Τι λες ρε άνθρωπε; Τελικά ούτε μια δικιά τους ημέρα δεν μπορούν να έχουν οι γυναίκες; Πρέπει σώνει και καλά να είναι μόνο καριερίστριες ή μόνο μανάδες; Η φτώχεια δεν σου λέει τίποτα στο θέμα της υπογεννητικότητας; 'Η θέλεις να σου κάνει η άλλη 10 παιδιά και μετά να παραπονιέσαι πως δεν δουλεύει για να τα συντηρήσει; Κούνα λίγο το κεφάλι σου, κλούβιανες! Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι άντρες σαν και εσένα, τους δίνεις πολύ κακό όνομα..

Aris

Όλα παιζουν τον ρολο τους. Η αληθεια είναι στη μεση. Φυσικα και η κριση εχει επηρεασει τους παντες αλλα επιπλέον αυτου προβάλλονται προτυπα πολύ διαφορετικα από παλιοτερα. Και για αντρες και για γυναικες. Οι ρολοι των φυλων εχει αλλαξει δραματικα.

Πολλαπλά τα προβλήματα.

Για μένα 3 παράγοντες είναι υπεύθυνοι για αυτό. 1. Η φτώχεια. Οταν δεν μπορείς να εξασφαλίσεις ούτε τα βασικά, τότε απλά δεν κάνεις παιδί. 2. Οι εκτρώσεις. Σαν χώρα έχουμε ετησίως γύρω στις 150.000 εκτρώσεις εκ των οποίων οι 40.000 είναι από έφηβα κορίτσια. Αυτό σημαίνει ότι χάνονται και μελλοντικά παιδιά μιας και πολλές από αυτές τις γυναίκες πιθανότατα να μην μπορέσουν να τεκνοποιήσουν ξανά. 3. Η νοοτροπία πολλών γυναικών, να επιδιώκουν να κάνουν καριέρα παραμερίζοντας το κομμάτι της μητρότητας. Και όταν το πάρουν απόφαση να κάνουν ένα παιδί, να είναι πια αργά. Γενικά πάντως, το ότι πάνε να μας φορέσουν κολάρο όλους τους έποικους που μας έρχονται από την ανατολή, δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Αλληλέγγυος και Αριστερός και Φελλός

Η μόνη λύση είναι η μετανάστευση. Πρέπει να προσελκύσουμε νέους άνδρες και νέες γυναίκες από χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Τα παιδιά τους θα αποτελέσουν τους νέους Έλληνες. Όπως είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, οι φυλές είναι κοινωνικό κατασκεύασμα. Ο Σύριζα ακολουθεί ορθότατα την πολιτική των ανοικτών συνόρων, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια.

THANOS

ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.10/00 ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

??

Γάμος?..σπίτι?..παιδί?..εδώ??χαχαχα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoxooi

Η φράση που ακούμε πιο συχνά σε κάθε ξεκίνημα μιας χρονιάς είναι «Νέα χρονιά, νέοι στόχοι!». Κατά πόσο όμως οι στόχοι αυτοί γίνονται πράξη; Φέτος, ας δεσμευτούμε σε υποσχέσεις που μπορούμε να τηρήσουμε και ας θέσουμε στόχους τους οποίους θα δούμε να πραγματοποιούνται!

nosokomeio

Επικίνδυνες συνθήκες επικρατούν σε δημόσια νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ και των ράντζων που πλημμυρίζουν τους διαδρόμους αλλά και βασικά ιατρικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας

fit

Τις ημέρες που δεν συμβαίνει τίποτα έκτακτο και τίποτα περίεργο είναι εύκολο να μην παραλείπεις τους fitness στόχους σου και να πηγαίνεις μέχρι το γυμναστήριο για την προπόνηση της ημέρας.

dog-friend2-550x309

Τρόποι διαχείρισης της συμπεριφοράς του σκύλου σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση ενός καβγά σε πάρκο για σκύλους