Θα δίνατε 48.788 ευρώ για ένα μπουκάλι νερό;

Θα δίνατε 48.788 ευρώ για ένα μπουκάλι νερό;

Δείτε τη λίστα με τα πιο ακριβά φαγώσιμα και ποτά στον κόσμο -Πολλά από αυτά είναι φτιαγμένα από βρώσιμα φύλλα χρυσού

Θα δίνατε 48.788 ευρώ για ένα μπουκάλι νερό;
Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο κοστίζει το πιο ακριβό cupcake του κόσμου ή πόσο ακριβό μπορεί να γίνει ένα... παρακμιακό μαρτίνι. Η online εταιρεία Lottoland έχει συντάξει έναν κατάλογο με τα πιο υπερτιμημένα φαγητά και ποτά σε όλο τον κόσμο.

Στη λίστα της περιλαμβάνεται το πιο ακριβό μπουκάλι με νερό -το Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani-, η τιμή του οποίου φτάνει τα 48.788 ευρώ. Η αξία του είναι τόσο μεγάλη χάρη στο χειροποίητο 24 καρατίων μπουκάλι του, εμπνευσμένο από το έργο του Ιταλού καλλιτέχνη Amedeo Clemente Modigliani.

Το πιο ακριβό μπέργκερ του κόσμου κοστίζει κάτι παραπάνω από 4.000 ευρώ και όποιος μπορεί να τα διαθέσει θα το βρει στο Λας Βέγκας. Ονομάζεται «Fleurburger» και δημιουργήθηκε από τον σεφ Hubert Keller. Εκτός από το εκλεκτό ψωμί έχει Wagyu βοείου κρέατος, φουά γκρα, μαύρη τρούφα, σάλτσα τρούφας - και η τιμή του ξεπερνά και ένα μπουκάλι Chateau Petrus, το οποίο συνήθως πωλείται περί τις 2.000 ευρώ.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την Telegraph και την ειδικό σε θέματα φαγητού και ποτών Xanthe Clay το ξεπερασμένο Martini στο Algonquin Hotel Martini κοστίζει 8.130 ευρώ και μπορεί άνετα να συνδυαστεί με μια ρομαντική πρόταση γάμου και ένα πανάκριβο διαμαντένιο δαχτυλίδι.
Για τους λάτρεις της σοκολάτας το Lindeth Howe Hotel προσφέρει στα 28.463 ευρώ ένα σοκολατένιο αυτό το οποίο έχει μέσα του ένα 2.62 καρατίων διαμαντένιο σοκολατένιο δαχτυλίδι σε ροζ χρυσό.

Η λίστα με τα πιο ακριβά εδέσματα στον κόσμο περιλαμβάνει: Wagyu, χαβιάρι, φύλλα χρυσού, τρούφες, φουά γκρα και άλλα απλησίαστα φαγώσιμα για τους κοινούς θνητούς.

Τα όσα πωλούνται online θα μπορούσαν να συγκριθούν με τις χρυσές βρύσες στο παλάτι του Σαντάμ Χουσεΐν ή με μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων γεμάτη με την πιο ακριβή σαμπάνια του κόσμου. 

Στο ξενοδοχείο Westin ένα κουλούρι ζυμωμένο με λευκή τρούφα, τυρί κρέμα, Riesling ζελέ, μούρα goji και φύλλα χρυσού κοστίζει κοντά στα 800 ευρώ. 

Επίσης αν τύχει και βρεθείτε στη Μάλτα κατά τη διάρκεια της σεζόν τρούφας και είχατε να δώσετε 2.000 ευρώ θα μπορούσατε να δοκιμάσετε τη λευκή τρούφα και τη χρυσή πίτσα.

Η πίτσα είναι διαθέσιμη μόνο από τον Οκτώβριο έως το Μάιο και είναι κατασκευασμένη από οργανική βουβαλίσια μοτσαρέλα, 24-καρατίων βρώσιμα φύλλα χρυσού και άσπρες τρούφες. Η περιγραφή του μενού έχει ως εξής: «Αυτό δεν είναι απλά μια πίτσα, αυτό είναι ένα σημάδι από το Θεό για να μας λέει πόσο μεγάλη είναι. Ή ίσως απλά μας λέει ότι ένας ανόητος και τα χρήματά του εύκολα χώρισαν».

Η λίστα με τα πιο ακριβά φαγώσιμα και ποτά


1. Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani: Το πιο ακριβό μπουκάλι με νερό κοστίζει 48. 788 ευρώ



2. Chocolate Egg Dessert: Αυτό το σοκολατένιο αυγό κοστίζει 28.463 ευρώ. Είναι όλο φτιαγμένο από βρώσιμα φύλλα χρυσού. 


3. Almas Caviar: Ένας σπάνιος τύπος Ιρανικού ψαριού Beluga από το οποίο βγαίνει χαβιάρι που κοστίζει 27. 649 ευρώ


4. Fortress Stilt Fisherman Indulgence Dessert: Επιδόρπιο αξίας 11. 791 ευρώ φτιαγμένο από ιταλική κασάτα, φύλλα χρυσού, ιρλανδική κρέμα, μάνγκο και ρόδι σε κομπόστα και σαμπάνια Dom Perignon


5. Algonquin Hotel Martini: Αυτό το κοκτέιλ είναι επίσης γνωστό ως η «Δέσμευση του Martini», δεδομένου ότι έρχεται με ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων και το κόστος του είναι 8.130 ευρώ 


6. Legacy Salvatore: Το πιο ακριβό ακριβό κοκτέιλ που έγινε ποτέ μπήκε στο βιβλίο Γκίνες και κοστίζει 7.046 ευρώ. Δημιουργήθηκε από τον θρυλικό μπάρμαν Salvatore Calabrese και περιείχε Clos de Griffier Vieux Cognac του 1778, είδος ηδύποτου Λικέρ του 1770, Dubb Orange Curacao του 1860 και ανγκοστούρα του 1900.



7. Fleurburger: Αυτό το burger είναι κατασκευασμένο από Wagyu βοείου κρέατος και φουά γκρα και έρχεται με ένα μπουκάλι vintage Chateau Petrus. Κοστίζει κάτι παραπάνω από 4.000 ευρώ.


8. Samundari Khazana Curry: Αυτό το πιάτο αξίας 2.602 ευρώ περιέχει ένα μείγμα από χαβιάρι, σαλιγκάρια της θάλασσας, ένας ολόκληρο αστακό και βρώσιμα φύλλα χρυσού και δημιουργήθηκε στο Bombay Brasserie του Λονδίνου


9. White Truffle & Gold Pizza: Λευκή Τρούφα και Χρυσή Πίτσα αξίας 1.970 ευρώ. Είναι φτιαγμένη από βιολογική βουβαλίσια μοτσαρέλα, 24-καρατίων βρώσιμα φύλλα χρυσού και άσπρες τρούφες


10. 230 Fifth Dog: Ενα hot dog από Wagyu βοείου κρέατος και άσπρες τρούφες. κοστίζει 1790 ευρώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης