Έχετε γάτα; Μπορεί να πάθετε σχιζοφρένεια!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως το να έχεις γάτα και να νοσήσεις με ψυχικές ασθένειες σχετίζονται - Ένα παράσιτο που εντοπίστηκε στα συμπαθή αιλουροειδή θεωρείται υπεύθυνο

Ταράζει τα νερά η νέα επιστημονική ανακάλυψη, που φαίνεται πως αποδεικνύει σχέση μεταξύ της γάτας και της εκδήλωσης σχιζοφρένειας στον ιδιοκτήτη της.

Για την ακρίβεια, μπορεί να εκδηλωθούν διάφορες ψυχικές ασθένειες σε ανθρώπους που ζουν με γάτες, συμπεριλαμβανομένης και της πολύ σοβαρής αυτής νόσου. 

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση 'Schizophrenia Research', και μεταξύ άλλων καταλήγει στο συμπέρασμα πως είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν την ασθένεια άνθρωποι που έχουν γάτες. Για την ακρίβεια, η επανεξέταση δεδομένων μιας έρευνας του 1982, έδειξε πως στο 50,2% των περιπτώσεων που εκδήλωσαν κάποια ψυχική ασθένεια, ο ασθενής ήταν ιδιοκτήτης γάτας κατά την παιδική του ηλικία. 

Τα αποτελέσματα αυτά μάλιστα, έρχονται να επιβεβαιώσουν δύο τουλάιχστον αντίστοιχες μελέτες που διεξήχθησαν τη δεκαετία του 1990. 

Για το γεγονός οι επιστήμονες «κατηγορούν» το παράσιτο τοξόπλασμα που φέρουν κάποιες γάτες. «Το τοξόπλασμα εισχωρεί στο ανθρώπινο μυαλό, δημιουργεί κύστες, οι οποίες κάποια στιγμή ενεργοποιούνται και προκαλούν την ασθένεια» εξηγεί ένας από τους μελετητές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr