Κοιμηθείτε γυμνοί- κάνει καλό, συμβουλεύουν Αμερικανοί επιστήμονες

Αν αφεθούμε στα χέρια του... Μορφέα πετώντας όλα μας τα ρούχα, εξασφαλίζουμε περισσότερες πιθανότητες να κοιμηθούμε καλύτερα και προστατευόμαστε από δερματικές παθήσεις, λένε 

Κοιμηθείτε όπως σας γέννησε η μητέρα Φύση για να έχετε έναν ποιοτικό ύπνο αλλά και να προστατεύσετε τον οργανισμό σας από δερματικές παθήσεις, υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες.

Στις ΗΠΑ, το 1/3 των ενηλίκων πετούν τις πυτζάμες τους για να απολαύσουν τον ύπνο τους αλλά και τρυφερές στιγμές με τον ή την σύντροφό τους.

Όπως επισημαίνει η γυναικολόγος Σάρα Μπριούερ, όταν αφεθούμε στα χέρια του... Μορφέα πετώντας όλα μας τα ρούχα, εξασφαλίζουμε περισσότερες πιθανότητες να απολαύσουμε έναν βαθύ ύπνο αλλά και να προστατευτούμε από δερματικές παθήσεις. 

Αυτό ισχύει και για δύο φύλα. Η ίδια εξηγεί πως, η θερμοκρασία του σώματος παίζει καταλυτικό ρόλο σε ότι αφορά την ποιότητα του ύπνου κι όταν μειώνουμε την θερμοκρασία του σώματός μας ,τότε έχουμε περισσότερες πιθανότητες για έναν ευχάριστο, αδιατάραχτο και βαθύτερο ύπνο.

Επιπλέον, όταν το σώμα μας απελευθερώνεται από τα ρούχα και καθίσταται δροσερό, τότε ελέγχονται καλύτερα τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης δηλαδή που σχετίζεται με το στρες. Όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι υψηλά, τότε ανεβαίνει η πίεση του αίματος και η χοληστερόλη.

Η καθηγήτρια Μπριούερ επισημαίνει επίσης πως, όσοι κοιμούνται γυμνοί, άντρες και γυναίκες,  προστατεύουν το σώμα τους από δερματοπάθειες. "Η υψηλή θερμοκρασία του δέρματος στην διάρκεια του ύπνου μπορεί να φρενάρει την απελευθέρωση των αυξητικών ορμονών οι οποίες είναι υπεύθυνες για την υγιή λειτουργία του σώματος αλλά και την καλή κατάσταση του δέρματος. Οι γυναίκες που κοιμούνται χωρίς ρούχα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο κολπικών λοιμώξεων ενώ οι άντρες διατηρούν την τεστοστερόνη σε καλά επίπεδα", επισημαίνει η Αμερικανίδα καθηγήτρια.

"Χωρίς ρούχα στον ύπνο δίνεται η δυνατότητα στο σώμα να παραμένει δροσερό κατά την διάρκεια της νύχτας αποτρέποντας την ανάπτυξη και την διάδοση των μικροβίων,  τα οποία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλή", διευκρινίζει η Μπιούερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr