Μπαρμπαρίγου, Κόχυλα και Λόη μαγείρεψαν για το Αμερικανικό Κογκρέσο

Μπαρμπαρίγου, Κόχυλα και Λόη μαγείρεψαν για το Αμερικανικό Κογκρέσο

Τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα γεύτηκαν οι επισκέπτες του Κογκρέσου σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνική διατροφή

Μπαρμπαρίγου, Κόχυλα και Λόη μαγείρεψαν για το Αμερικανικό Κογκρέσο
Τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα γεύτηκαν οι επισκέπτες του Κογκρέσου σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνική διατροφή, όπου διάσημες σεφ, όπως η Μαρία Λόη, η Νταϊάνα Κόχυλα και η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, μαζί με δεκάδες Έλληνες επιχειρηματίες και σεφ απο ελληνικά και ελληνοαμερικάνικα εστιατόρια της Ουάσινγκτον και της Νέας Υόρκης, μαγείρεψαν για το κοινό.

Συγγραφείς που αναφέρονται στην ελληνική διατροφή, όπως η Δρ. Άρτεμις Σιμοπούλου, συγγραφέας του βιβλίου “Η Δίαιτα Ωμέγα”, αλλά και η Ελληνοαμερικανή Cat Cora από το τηλεοπτικό σόου Iron Chef του Food Network, έφεραν στις 4 Δεκεμβρίου μια ομάδα σεφ που μαγείρεψε ελληνικές συνταγές, αποκαλύπτωντας τις τρομερές ιδιότητες της ελληνικής διατροφής.

Συμβουλές, δεκάδες πιάτα και πληροφορίες υπήρχαν για τους επισκέπτες στο Rayburn House Office Building από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.

Κλείσιμο


Και το κτίριο της Αμερικανικής Γερουσίας γέμισε με επισκέπτες που ήθελαν να μάθουν κι άλλα για την ελληνική διατροφή.



Η Ελληνική Πρεσβεία στη Washington σε συνεργασία με το Κογκρέσο και τον οργανισμό Hellenic Caucus, παρουσίασαν ένα εξαιρετικό event.



Ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος, στην ομιλία του ανέφερε οτι «οι αρχαίοι Έλληνες, και ειδικά οι Ολυμπιονίκες, βασίζονταν πολύ στη διατροφή για να έχουν καλή υγεία. Η σοφία τους έχεις διασωθεί στους αιώνες και σε αυτή τη βραδιά, μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα, θα ανακαλύψετε όλα αυτά τα καλά που προσφέρει η ελληνική διατροφή”.



Ανάμεσα στους ανθρώπους που δημιούργησαν πιάτα και συμμετείχαν στη βραδιά ήταν η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο Michael Costa του ελληνοαμερικάνικου εστιατορίου Zaytinia, οι Mike Isabella και George Pagonis του ελληνοαμερικάνικου εστιατορίου Kapnos και η Κατερίνα Στάη, ειδική σε ελληνικές συνταγές για παιδιά.



Η celebrity chef Cat Cora, μαγείρεψε επίσης πολλά πιάτα, όπως και η Νταϊάνα Κόχυλα. Είδαμε και πάρα πολλά stands με ελληνικά προιόντα που εξάγονται σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Τα βασικά ελληνικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, η σαλάτα, τα λαχανικά, τα φρούτα και γαλακτομικά πρωταγωνίστησαν στη βραδιά.



Στο event σημειώθηκε οτι η ελληνική διατροφή έχει καταχωρήθεί στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, όχι μόνο ως κομμάτι της Μεσογειακής Διατροφής, αλλά και ως “μια σημαντική συνεισφορά στον κόσμο όσον αφορά την υγεία, την ποιότητα ζωής και την ευεξία”. 


















v



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης