Έκθεση: 91 καινοτόμα θεραπευτικά και προληπτικά εμβόλια σε εξέλιξη στην Ευρώπη

Νέα έκθεση της Vaccines Europe καταγράφει το σύνολο των ερευνητικών προγραμμάτων των ευρωπαϊκών εταιρειών - Από εμβόλια mRNA μέχρι μονοκλωνικά αντισώματα απέναντι σε γνωστές και αναδυόμενες λοιμώξεις

Την τέταρτη ετήσια Έκθεση Pipeline Review, η οποία αποτυπώνει την πρόοδο στην ανάπτυξη καινοτόμων προληπτικών και θεραπευτικών εμβολίων στην Ευρώπη, καθώς και μονοκλωνικών αντισωμάτων με προληπτική χρήση κατά λοιμωδών νοσημάτων δημοσίευσε η Vaccines Europe, ο ευρωπαϊκός φορέας εκπροσώπησης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εμβολίων.

Η έκθεση αφορά στα ερευνητικά προγράμματα των εταιρειών-μελών της Vaccines Europe που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κλινική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 41% των υποψήφιων σκευασμάτων αφορά παθογόνους μικροοργανισμούς ή ασθένειες για τις οποίες σήμερα δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια ή προληπτικά μονοκλωνικά αντισώματα, όπως είναι η ακμή, η νόσος του Lyme, η λοίμωξη από τον ιό Epstein-Barr και ο HIV.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr