
Όταν η ευεξία γίνεται παγίδα: 4 wellness trends που βλάπτουν τον εγκέφαλο
Πώς κάποιες σύγχρονες τάσεις ευεξίας μπορούν να επιβαρύνουν τον εγκέφαλο, φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα; Ένας παθολόγος σημειώνει 4 λάθη που μπορούμε να αποφύγουμε

Στην προσπάθειά μας για βέλτιστη υγεία, είναι εύκολο να πιστέψουμε σε τάσεις ευεξίας που υπόσχονται γρήγορα κέρδη και απλές λύσεις. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις υγιεινές συνήθειες μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ, υπονομεύοντας αθόρυβα αυτά που ισχυρίζονται ότι θα μας προσφέρουν. Εάν, μάλιστα, εστιάσουμε στην υγεία του εγκεφάλου, ορισμένες από αυτές τις τάσεις κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δρ. Austin Perlmutter, M.D., πιστοποιημένος παθολόγος, σε άρθρο του στο Psychology Today, όπου καταγράφει τέσσερις από αυτές:
Οι συσκευασμένες μπάρες δημητριακών ή πρωτεΐνης ή τα γιαούρτια με γεύσεις μπορεί να παρουσιάζονται ως μια καλύτερη επιλογή συγκριτικά με μια σοκολάτα για παράδειγμα, σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο, περιέχουν ίση ή και περισσότερη ζάχαρη. Η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης έχει συνδεθεί με την επιτάχυνση της γνωστικής εξασθένησης και τον κίνδυνο άνοιας. Με την πάροδο του χρόνου, οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα προάγουν τη φλεγμονή, το οξειδωτικό στρες και την αντίσταση στην ινσουλίνη στο σώμα και τον εγκέφαλο, παράγοντες που οδηγούν στη μείωση της συναπτικής πλαστικότητας και του σχηματισμού μνήμης. Γι’ αυτό, η πρόσληψή της θα πρέπει να περιοριστεί, γι’ αυτό να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες με τα συστατικά των προϊόντων, ώστε να επιλέγετε αυτά που είναι πραγματικά υγιεινά.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr