Κοκκύτης σε έξαρση: Σε 60.000 ανέρχονται τα κρούσματα στην Ευρώπη – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Κοκκύτης σε έξαρση: Σε 60.000 ανέρχονται τα κρούσματα στην Ευρώπη – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Τα βρέφη κάτω των έξι μηνών που είναι ανεμβολίαστα ή ατελώς εμβολιασμένα αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών από τη νόσο, σύμφωνα με έκθεση του ECDC

ntibiotics_1673950675__1_
Υπερ-δεκαπλάσια αύξηση σε σύγκριση με το 2022 και το 2021 παρουσιάζει ο κοκκύτης στην Ευρώπη, όπως αναφέρει έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). Κατά τη διάρκεια του 2023 και μέχρι τον Απρίλιο του 2024, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης/Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ανέφεραν σχεδόν 60.000 περιστατικά κοκκύτη.

Το ECDC αναφέρει ότι ο κοκκύτης, μια ενδημική ασθένεια στην ΕΕ/ΕΟΧ και παγκοσμίως που προκαλεί μεγαλύτερες επιδημίες κάθε τρία έως πέντε χρόνια, ακόμη και σε χώρες με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, παραμένει μια σημαντική πρόκληση για τη δημόσια υγεία.

Τα βρέφη κάτω των έξι μηνών που είναι ανεμβολίαστα ή ατελώς εμβολιασμένα αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών από τη νόσο, με την πλειονότητα των νοσηλειών και θανάτων που σχετίζονται με τον κοκκύτη να συμβαίνουν σε αυτή την ευάλωτη ηλικιακή ομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης