Πόσα και ποια εμβόλια περιλαμβάνει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού

Πόσα και ποια εμβόλια περιλαμβάνει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού

Σήμερα, οι εμβολιασμοί στην ενήλικο ζωή θεωρούνται εξίσου σημαντικοί με τους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων διευκρινίζει ο κύριος Αθανάσιος Σκουτέλης Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής Β΄Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ

emvolio_iStock-1370880932
Η ανακάλυψη των εμβολίων αποτελεί αναμφίβολα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ιατρικής διαχρονικά. Σώζουν εκατομμύρια ζωές σε όλον τον κόσμο, προλαβαίνουν αναπηρίες, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και έχουν εξαφανίσει από τον παγκόσμιο υγειονομικό χάρτη πολλές αρρώστιες-μάστιγες για την ανθρωπότητα. Ένα θέμα που απασχολεί την επιστήμη αναφορικά με την πρόληψη των λοιμώξεων είναι και η μη ορθολογική εφαρμογή των προγραμμάτων εμβολιασμού. Αποτελεί πραγματικά ένα οξύμωρο φαινόμενο (εν μέσω πληθώρας σύγχρονων εμβολίων) που έχει σαν αποτέλεσμα την επανεμφάνιση λοιμώξεων που είχαν εξαφανιστεί, ακριβώς λόγω της χαλάρωσης στα προγράμματα εμβολιασμού.

Αυτό, βέβαια, δεν οφείλεται στην αναποτελεσματικότητα των εμβολίων αλλά στη μη ορθολογική εφαρμογή των σύγχρονων εμβολιαστικών πρακτικών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης