Εισαγωγή παιδιών στα νοσοκομεία με εντολή εισαγγελέα – Ένα πρόβλημα που παραμένει χωρίς λύση

Εισαγωγή παιδιών στα νοσοκομεία με εντολή εισαγγελέα – Ένα πρόβλημα που παραμένει χωρίς λύση

Στοιχεία για τις υποθέσεις που χειρίστηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών σε σχέση με τις ακούσιες νοσηλείες έδωσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος

613422266_mom_child
Μια χρόνια ελληνική «πληγή» είναι το φαινόμενο των νοσηλευόμενων παιδιών και εφήβων σε παιδιατρικά νοσοκομεία, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Η ανεπάρκεια προνοιακών δομών κρατά αρκετά παιδιά εντός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, απλά για λόγους φιλοξενίας, χωρίς να συντρέχουν απαραίτητα ιατρικοί λόγοι.

Το θέμα βρέθηκε στη Βουλή, με τον Υφυπουργό Υγείας, υπεύθυνο για θέματα Ψυχικής Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, να δίνει στοιχεία για ακούσιες νοσηλείες, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, που προέρχονται από αρχειακή έρευνα, στο πλαίσιο διπλωματικής εργασίας του ΕΚΠΑ, από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούλιο του 2022, η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών χειρίστηκε 663 υποθέσεις σχετιζόμενες με τη διαδικασία ακούσιας νοσηλείας, οι οποίες αφορούσαν συνολικά 459 εφήβους. Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός, παρότι στις 614 από τις 663 υποθέσεις δόθηκε εισαγγελική εντολή για ακούσια εξέταση (ή απευθείας για νοσηλεία), μόνο σε 254 κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης