Βράζετε από θυμό; Η κίνηση που θα εκτονώσει τα νεύρα σας αμέσως

Βράζετε από θυμό; Η κίνηση που θα εκτονώσει τα νεύρα σας αμέσως

Ξεχάστε τις ασκήσεις ηρεμίας, τις βαθιές ανάσες ή ακόμα και τη γιόγκα και πιάστε ένα στιλό και μια κόλλα χαρτί για να αποτινάξετε το θυμό! 

angry_paper_2335201685
Μια διαδρομή με το αυτοκίνητο ή με το λεωφορείο -ειδικά σε ώρες αιχμής- θα σας πείσει για τα επίπεδα του θυμού συνολικά, που είναι στα ύψη. Μια μικρή αφορμή αρκεί για να πυροδοτήσει ασήμαντους καυγάδες που περισσότερη ενέργεια καταναλώνουν χωρίς κάποιο προφανές όφελος. Εάν, όμως, μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα χαρτί και ένα μολύβι ή ένα στυλό, σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές, μπορείτε να μειώσετε το αίσθημα του θυμού και να καταφέρετε παράλληλα να μην εκτονώσετε τα νεύρα σας σε άτομα που δε φταίνε.

Όπως αποκάλυψε η μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports, εάν καταγράψετε την αντίδρασή σας μετά από ένα αρνητικό περιστατικό σε ένα χαρτί και μετά το πετάξετε ή το καταστρέψετε, μειώνεται καταλυτικά το αίσθημα του θυμού. «Περιμέναμε ότι η μέθοδός μας θα κατέστειλε σε κάποιο βαθμό το θυμό, δεν περιμέναμε όμως ότι ο θυμός θα εξαφανιζόταν σχεδόν εξ ολοκλήρου» ανέφερε σχετικά ο Δρ Nobuyuki Kawai, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης