Νόσος Πάρκινσον: Δε φτάνουν τα λεφτά των νοσοκομείων για τα εμφυτεύματα των ασθενών

Νόσος Πάρκινσον: Δε φτάνουν τα λεφτά των νοσοκομείων για τα εμφυτεύματα των ασθενών

Σε λίστα αναμονής στο νοσοκομείο «Αττικόν» είναι 45 ασθενείς με Νόσο Πάρκινσον που περιμένουν να υποβληθούν σε επέμβαση νευροδιέγερσης

Parkinson-patient_2251432933
Εμπόδια συναντούν οι ασθενείς με Νόσο Πάρκινσον στη χώρα μας λόγω των πενιχρών κονδυλίων στα δημόσια νοσοκομεία που δε φτάνουν για την κάλυψη «επαναστατικών» μεθόδων βελτίωσης της ζωής τους.

Όπως αποκάλυψαν Καθηγητές Νευρολογίας σε χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος ασθενών και φροντιστών ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου του Πάρκινσον (11 Απριλίου), στο νοσοκομείο «Αττικόν» είναι σε πολύμηνη αναμονή 45 ασθενείς που περιμένουν επέμβαση για DBS.

Πρόκειται για την Εν τω βάθει Εγκεφαλική Διέγερση, την τοποθέτηση, δηλαδή, ενός νευροδιεγέρτη (συσκευή σαν βηματοδότης) που βελτιώνει κατά 70% την καθημερινότητα των ασθενών με τη νόσο. Σύμφωνα με όσα ανέλυσε ο Καθηγητής Νευρολογίας στο Αιγινήτειο, Λεωνίδας Στεφανής, παρότι η εμφύτευση του νευροδιεγέρτη στους ασθενείς αυτούς έχει εγκριθεί σε επιστημονικό επίπεδο από το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας (ΑΥΣ), η έλλειψη των πόρων και η κατανομή του προϋπολογισμού στερεί προς το παρόν αυτή τη δυνατότητα από τους ασθενείς με Νόσο Πάρκινσον.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης