Τερηδόνα – Παιδιά: Μελέτη βρήκε χαμηλού κόστους εναλλακτική στο σφράγισμα

Τερηδόνα – Παιδιά: Μελέτη βρήκε χαμηλού κόστους εναλλακτική στο σφράγισμα

Ένα οικονομικό και εύκολα εφαρμόσιμο υγρό διάλυμα φαίνεται να αποτελεί την ιδανική εναλλακτική λύση στην παρεμβατική τεχνική του σφραγίσματος - Διαβάστε τα ενδιαφέροντα ευρήματα για την πρόληψη της τερηδόνας

763420693_kid_teeth_oral_health-768x432
Ένα υγρό διάλυμα χαμηλού κόστους έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει την τερηδόνα στα παιδιά. Αυτό ήταν το συμπέρασμα ομάδας ερευνητών από το Κολέγιο Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που ανακάλυψε συγκεκριμένα ότι το φθοριούχο αργυρούχο διαμίνιο (SDF), ένα οικονομικό υγρό για την καταπολέμηση της τερηδόνας, είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα παραδοσιακά σφραγίσματα στην πρόληψη της νόσου σε νεαρούς μαθητές. Η ανακάλυψη αυτή ενδεχομένως δρομολογεί τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του SDF στα σχολικά οδοντιατρικά προγράμματα, γεγονός που θα μπορούσε να βελτιώσει την πρόσβαση στην οδοντιατρική περίθαλψη, μειώνοντας παράλληλα το κόστος. Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο JAMA Pediatrics.

Η τερηδόνα αποτελεί την πιο κοινή χρόνια ασθένεια στα παιδιά, προκαλώντας πόνο και οδηγώντας σε σχολικές απουσίες και κακές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Θέτοντας ως στόχο την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) τάσσονται υπέρ των σχολικών προγραμμάτων σφραγισμάτων, όπου οι οδοντίατροι εφαρμόζουν μια προστατευτική επίστρωση στα δόντια των παιδιών για την αποτροπή της τερηδόνας. Το SDF προσφέρει μια εναλλακτική προσέγγιση, καθώς εφαρμόζεται απευθείας στα δόντια, καταστρέφει τα βακτήρια και βοηθά στην επαναμεταλλοποίηση των δοντιών, αποτρέποντας την περαιτέρω τερηδόνα. Το εν λόγω υλικό χρησιμοποιήθηκε αρχικά για τη θεραπεία της ευαισθησίας των δοντιών, ωστόσο πλέον απολαμβάνει αναγνώρισης για τις ικανότητές του στην πρόληψη της τερηδόνας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης