Ανοσοδιατροφή: Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό και βελτιστοποιεί την ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών

Ανοσοδιατροφή: Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό και βελτιστοποιεί την ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών

Οι ειδικοί του τμήματος Γυναικολογικής Ογκολογίας του νοσοκομείου Αλεξάνδρα παρουσιάζουν τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της ανοσοδιατροφής στην ανάκαμψη των ασθενών με γυναικολογικό καρκίνο

cancerpatient_2336636255_2

*Το άρθρο συνυπογράφουν ο Δημήτρης Χαϊδόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (Υπεύθυνος του τμήματος Γυναικολογικής Ογκολογίας) και ο Βασίλης Περγιαλιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (Υπεύθυνος Πρωτοκόλλου Ανοσοδιατροφής)

Η σαρκοπενία αποτελεί μια παθολογική κατάσταση, όπου οι ασθενείς εμφανίζουν προοδευτικά απώλεια μυϊκής μάζας και δύναμης. Συγκεκριμένα, σε ασθενείς που νοσούν από γυναικολογικό καρκίνο, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Η αδυναμία εξασφάλισης της ελάχιστα απαιτούμενης θερμιδικής κάλυψης αποτελεί το κυριότερο αίτιο της σαρκοπενίας και προάγει εξελικτικά τη δημιουργία ενός φαύλου κύκλου, καθώς οδηγεί στη φυσική και λειτουργική επιβάρυνση της νόσου.

Η σαρκοπενία επέρχεται σταδιακά, μέσα από τη μειούμενη διατροφή, που αποτελεί απότοκο της εξελικτικής αύξησης του φορτίου της νόσου. Ωστόσο, επηρεάζεται δυσμενώς και μέσα από τις ιατρικές παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας, της ακτινοθεραπείας και του χειρουργείου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης