Όραση: Οι καλύψεις του ασφαλιστηρίου για διαθλαστικές ανωμαλίες και οφθαλμοπάθειες

Όραση: Οι καλύψεις του ασφαλιστηρίου για διαθλαστικές ανωμαλίες και οφθαλμοπάθειες

Μυωπία, πρεσβυωπία, καταρράκτης, γλαύκωμα... Ποια προβλήματα και διαταραχές της όρασης καλύπτει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο; Ενημερωθείτε

exetasimatiwn_1069616450
Σύμφωνα με ένα ρητό «τα μάτια είναι παράθυρα στην ψυχή μας». Είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει τη βαθιά σύνδεση που νιώθει κανείς όταν κοιτάζει στα μάτια κάποιου άλλου. Ωστόσο, όπως και τα παράθυρα, τα μάτια λειτουργούν προς τις δύο κατευθύνσεις. Δεν είναι μόνο σημαντικά για να βλέπουμε στην ψυχή ενός συνανθρώπου μας, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την αντίληψη του κόσμου γύρω μας. Η όραση είναι ίσως η πιο θαυμαστή από τις αισθήσεις μας, επειδή χάρη σ’ αυτήν γίνεται άμεσα αντιληπτός ο κόσμος που μας περιβάλλει. Σημειώνουμε ότι περίπου το 30% του ανθρώπινου εγκεφάλου «ασχολείται» με την επεξεργασία των οπτικών ερεθισμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε παγκόσμιο επίπεδο, τουλάχιστον 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, ενώ σε τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο εξ αυτών, η διαταραχή της όρασης θα μπορούσε να είχε προληφθεί ή δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης