Καρκίνος μαστού: Οι στοχευμένες θεραπείες το κλειδί για την καλύτερη αντιμετώπιση της πιο επιθετικής μορφής της νόσου

Καρκίνος μαστού: Οι στοχευμένες θεραπείες το κλειδί για την καλύτερη αντιμετώπιση της πιο επιθετικής μορφής της νόσου

Πλεονεκτεί η στοχεύσουσα θεραπεία έναντι της καθιερωμένης χημειοθεραπείας σε περιπτώσεις τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού σύμφωνα με νεότερα δεδομένα που δημοσιεύονται στο Lancet Oncology

breast_cancer_patient_1687058254__1_
Ο τριπλά αρνητικός καρκίνος μαστού αποτελεί την περισσότερο επιθετική μορφή της νόσου και αυτή που εμφανίζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο για υποτροπή και ανάπτυξη μεταστάσεων. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αναγνώριση της μοριακής παθογένεσης της νόσου και την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών επιλογών, ωστόσο η πρόγνωση των ασθενών που εμφανίζουν μεταστατική νόσο παραμένει πτωχή. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία να θεραπεύουμε τους ασθενείς με βάση τα μοριακά χαρακτηριστικά της νόσου.

Όπως αναφέρουν οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής, Μιχάλης Λιόντος (Επίκουρος Καθηγητής Θεραπευτικής Ογκολογίας), δρ. Μαρία Καπαρέλου (Ογκολόγος – Παθολόγος) και ο Θάνος Δημόπουλος (τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Ογκολογίας – Αιματολογίας και Διευθυντής της Θεραπευτικής Κλινικής) υπάρχουν διάφορες μοριακές ταξινομήσεις για τον τριπλά αρνητικό καρκίνο μαστού ανάλογα με το είδος των μοριακών αναλύσεων που έχουν χρησιμοποιηθεί. Όλες, όμως, συγκλίνουν στο ότι, σε επίπεδο αλλαγών του γονιδιώματος τους όγκου, υπάρχουν τέσσερις κύριοι τύποι:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης