Λοιμώξεις – ΕΣΥ: Τα 10 νοσοκομεία που μείωσαν τα ανθεκτικά μικρόβια

Λοιμώξεις – ΕΣΥ: Τα 10 νοσοκομεία που μείωσαν τα ανθεκτικά μικρόβια

Παρουσιάζοντας τα δεδομένα προόδου του προγράμματος «GRIPP - SNF» για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών λοιμώξεων και της Μικροβιακής αντοχής, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Stavros Niarchos Foundation, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι σημειώνεται σημαντική μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και αύξηση άνω του 10% της υγιεινής στα νοσοκομειακά τμήματα

428623721_10232653945151990_2993426920093224941_n
Τα βήματα προόδου των ελληνικών νοσοκομείων στη μείωση των ανθεκτικών μικροβίων και των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων παρουσίασε, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα του Facebook ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο υφυπουργός παρουσίασε τα δέκα νοσοκομεία που έχουν κατορθώσει να παρουσιάσουν σημαντική πρόοδο, αλλά και τους επόμενους στόχους της δράσης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Θεμιστοκλέους:

«Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις αποτελούν πρόβλημα που μαστίζει σε όλα τα εθνικά συστήματα υγείας. Τα αποτελέσματα για τη μείωση τους στη χώρας μας είναι πλέον μετρήσιμα και η μάχη έχει αρχίσει να κερδίζεται. Έχουμε δουλειά ακόμα, όμως, και έχουμε και καλά νέα:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης