Άλλα 8 κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Άλλα 8 κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική εντολή στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Φουντώνει το φαινόμενο φιλοξενίας ανηλίκων σε νοσηλευτικά ιδρύματα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, λόγω έλλειψης προνοιακών δομών για τη μεταφορά τους

child_hospital_1891124596__1_
Οκτώ ανήλικα αδέλφια, ένα εκ των οποίων 7 μηνών εισήχθησαν χθες με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Την είδηση έδωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το πρόβλημα των φιλοξενούμενων σε νοσοκομεία παιδιών κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ελλείψει προνοιακών δομών.

«Κακοποιημένα παιδιά χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ελλείψει προνοιακών μονάδων οδηγούνται με εισαγγελική εντολή στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων και τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Παραμένουν επί μακρόν αναστατατώνοντας τη λειτουργία των παιδιατρικών κλινικών. Πώς θα εφημερεύσει σήμερα η παιδιατρική κλινικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με την έξαρση των ιώσεων στα παιδιά και τις αυξημένες εισαγωγές που γίνονται όταν όλοι οι νοσηλευτές στη κλινική είναι υποχρεωμένοι να ασχολούνται με αυτά τα οκτώ παραμελημένα παιδιά. Η οριακά στελεχωμένη κλινική αναγκάστηκε να κλητεύσει νοσηλευτικό προσωπικό από ρεπό. Οι νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Παπαγεωργίου καλούνται πλέον σήμερα σε ημέρα εφημερίας να φροντίσουν τους παλιούς και να υποδεχτούν τους νέους μικρούς ασθενείς, αλλά και να φροντίζουν 8 ανήλικα που δεν χρήζουν νοσηλείας, θύματα της ανυπαρξίας υποστηρικτικων προνοιακών δομών!», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης