Στρεπτόκοκκος: Ανησυχία γεννούν τα θανατηφόρα περιστατικά – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Στρεπτόκοκκος: Ανησυχία γεννούν τα θανατηφόρα περιστατικά – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Αυξάνεται η ανησυχία για τον στρεπτόκοκκο. Η εποχή που η επίπτωσή του είναι μεγαλύτερη έρχεται στις αρχές της άνοιξης, ενώ προτιμά ένα ευάλωτο ανοσοποιητικό σύστημα

 

strep-test_child_672717076
Συνεχίζεται η αγωνία, κυρίως των γονέων μικρών παιδιών, για τα θανατηφόρα περιστατικά στρεπτόκοκκου. Τους δύο πρώτους μήνες του 2024 έχουν γίνει γνωστοί δύο θάνατοι, ενός παιδιού και ενός ενήλικα. Και οι δύο ήταν θετικοί σε στρεπτόκοκκο. Στον δεύτερο, μάλιστα, ταυτοποιήθηκε ένα εξαιρετικά σπάνιο στέλεχος, το άκουσμα του οποίου πρόσθεσε επιπλέον ανησυχία και προβληματισμό.

Ο 28χρονος κατέληξε την 1η Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. «Ο ασθενής διακομίσθηκε στις 31.01.24, ώρα 16:20, από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, με τη διάγνωση ανθεκτική καρδιακή ανεπάρκεια σε έδαφος, επιπλεγμένης ενδοκαρδίτιδος της αορτικής, της μιτροειδούς και της τριγλώχινος βαλβίδος, με θετική αιμοκαλλιέργεια σε Granulicatella adiacens», ανέφερε ανακοίνωση της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος. Την 1η Φεβρουαρίου υποβλήθηκε σε επείγουσα καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση, αλλά, δυστυχώς απεβίωσε την ίδια ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης