Βήχας: Γιατί είναι τόσο επίμονος εφέτος – Πότε πρέπει να πάμε στο γιατρό

Βήχας: Γιατί είναι τόσο επίμονος εφέτος – Πότε πρέπει να πάμε στο γιατρό

Ο βήχας ως εμμένον σύμπτωμα, έπειτα από λοίμωξη του αναπνευστικού, αξιολογείται ως ένα σύνηθες φαινόμενο από τους γιατρούς. Εφέτος, όμως, ολοένα περισσότεροι ασθενείς περιγράφουν τον βήχα ως πολύ συχνό πρόβλημα, μετά από ίωση ή λοίμωξη, αλλά και πιο… επίμονο από ποτέ

coughing_1121997539
Βοήθεια για να τους… κοπεί ο βήχας, κυριολεκτικά όμως και όχι μεταφορικά, ζητούν πλέον από τον γιατρό τους πολλοί πολίτες κατά τις επισκέψεις τους. Παιδίατροι, παθολόγοι και πνευμονολόγοι βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστημα, δεχόμενοι συνεχώς αιτήματα για συμβουλές αναφορικά με την αντιμετώπιση του επίμονου βήχα που ταλαιπωρεί πολλούς, αλλά ιδίως παιδιά.

Ο βήχας ως εμμένον σύμπτωμα, έπειτα από λοίμωξη του αναπνευστικού, αξιολογείται ως ένα σύνηθες φαινόμενο από τον ιατρικό κόσμο. Εφέτος, όμως, ολοένα περισσότεροι ασθενείς περιγράφουν τον βήχα ως πολύ συχνό πρόβλημα, μετά από ίωση ή λοίμωξη, αλλά και πιο… επίμονο από ποτέ, με διάρκεια έως και πέντε εβδομάδες, κι ενώ όλα τα άλλα συμπτώματά της έχουν υποχωρήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης