Κινητές Ιατρικές Μονάδες: 10 χρόνια δίνουν πνοή υγείας στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας

Κινητές Ιατρικές Μονάδες: 10 χρόνια δίνουν πνοή υγείας στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας

Η πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αναγέννηση και Πρόοδος» γιόρτασε τα 10 χρόνια προσφοράς στην Υγεία στο νησί της Αμοργού - Το ygeiamou ακολούθησε την ιατρική αποστολή των Κινητών Μονάδων το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου και κατέγραψε το τεράστιο έργο τους 

P1010697
Ήχος φουγάρου. Το πλοίο είναι έτοιμο για αναχώρηση. Κάποιοι γνωρίζουν καλά αυτόν τον ήχο. Το καράβι έχει γίνει κάτι σαν… δεύτερο σπίτι τους. Στο κατάστρωμα στήνεται γλέντι. Δεν έχει σημασία που είναι χειμώνας. Η ζεστασιά της παρέας είναι αρκετή για να «σπάσει» την παγωνιά. Αναρωτιέσαι γιατί μια παρέα διάλεξε να ταξιδέψει τον χειμώνα στη νησιωτική Ελλάδα. Δεν πρόκειται, όμως, για μια οποιαδήποτε παρέα, αλλά για την ομάδα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ), που εδώ και 10 χρόνια «οργώνει» την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, προσφέροντας στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία.

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από την πρώτη φορά που η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αναγέννηση και Πρόοδος» δημιούργησε τις ΚΙΜ. Πενήντα οκτώ προορισμούς, 161 αποστολές και 88.365 κλινικές εξετάσεις αργότερα, οι ΚΙΜ έκαναν, αυτή τη φορά, ένα ταξίδι διαφορετικό απ’ τα άλλα.

Μια ομάδα περίπου 100 ανθρώπων αφήνει για λίγο σπίτι και δουλειά για να ταξιδέψει στην μακρινή Αμοργό. Η κούραση της ημέρας δε σβήνει τα χαμόγελα από το πρόσωπο των ταξιδιωτών. Για τους περισσότερους, αυτή είναι άλλη μια διαδρομή που κάνουν μαζί. Δέκα χρόνια τώρα, αυτή είναι η ζωή τους. Γιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό ταξιδεύουν στα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, για να προσφέρουν στους ανθρώπους το αυτονόητο: Πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Αυτονόητο μεν, καθόλου δεδομένο δε. Γιατί, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, η χώρα «αιμορραγεί» από την έλλειψη υποδομών και ιατρικού προσωπικού, που μπορούν να διασφαλίσουν ότι όλοι οι πολίτες της Ελλάδας έχουν την ιατροφαρμακευτική φροντίδα που τους αξίζει.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης