Το πασίγνωστο μεταλλικό στοιχείο που μπορεί να δώσει λύση στη θεραπεία της κολπίτιδας

Το πασίγνωστο μεταλλικό στοιχείο που μπορεί να δώσει λύση στη θεραπεία της κολπίτιδας

Η χρήση ενός πασίγνωστου μετάλλου στα φαρμακευτικά προϊόντα για την κολπίτιδα φαίνεται πως είναι το κλειδί για πιο αποτελεσματικές θεραπείες κατά της πάθησης που ταλαιπωρεί τακτικά εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο - Διαβάστε τα ενδιαφέροντα ευρήματα των ειδικών

1150901036_woman_pain_kolpitida
Είναι δυσάρεστη, ενοχλητική και ταλαιπωρεί συχνά πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο, οι οποίες όμως αντιμετωπίζουν δυσκολία να μιλήσουν ανοιχτά γι’ αυτό. Ο λόγος για την κολπίτιδα, μια κοινή λοίμωξη του κόλπου, με δυσάρεστα συμπτώματα, όπως ο κνησμός και το αίσθημα καύσου. Το φαινόμενο της κολπίτιδας είναι τόσο κοινό, που, σύμφωνα με τους αριθμούς, περίπου το 75% όλων των γυναικών έχει έρθει αντιμέτωπο με την κολπίτιδα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του, ενώ περισσότερες από 140 εκατομμύρια γυναίκες υποφέρουν από επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις. Για το λόγο αυτό, το αίτημα για νέες, βελτιωμένες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες γίνεται όλο και πιο επιτακτικό.

Στο πλαίσιο αυτό, ερευνητές από το MRC Centre for Medical Mycology του Πανεπιστημίου του Exeter εξέτασαν διεξοδικά τη φύση του Candida albicans, του ζυμομύκητα που «κρύβεται» συχνότερα πίσω από την πάθηση, για να βρουν χρήσιμες απαντήσεις, ανακαλύπτοντας έναν νέο, σημαντικό σύμμαχο: Τον ψευδάργυρο. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Science Translational Medicine.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης