Νοσοκομείο «Αττικόν»: Γιατί γέμισε πάλι με ράντζα

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Γιατί γέμισε πάλι με ράντζα

Η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη πλέον, καθώς έχει ολοκληρωθεί η «ανακουφιστική» συνεργασία με ιδιωτικές δομές της περιοχής όπου απορροφούνταν περιστατικά που εισάγονταν στα ΤΕΠ του «Αττικόν»

hospital_patient_1124521940
Με περίπου 90 ράντζα και εκατοντάδες προσελεύσεις στα Επείγοντα «έκλεισε» η τελευταία εφημερία του νοσοκομείου «Αττικόν», αποτυπώνοντας με τον πιο σκληρό τρόπο την πίεση που δέχονται όλα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία λόγω του κύματος κορωνοϊού και γρίπης. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όμως, η επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη πλέον, καθώς έχει ολοκληρωθεί η «ανακουφιστική» συνεργασία με ιδιωτικές δομές της περιοχής όπου απορροφούνταν περιστατικά που εισάγονταν στα ΤΕΠ του «Αττικόν».

Σύμφωνα με την σημερινή καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «το νοσοκομείο πλημμύρισε από ράντζα, λόγω έλλειψης παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να καλύψουν τις ανάγκες τώρα με την έξαρση των ιώσεων. Φταίνε οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν την λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών. Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας. Χιλιάδες κλίνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Γι’ αυτό είναι αδύνατη η διαχείριση με ασφάλεια των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης