Σκολίωση: Αποτελεί εμπόδιο στην άθληση; Τι φταίει και πώς αντιμετωπίζεται

Σκολίωση: Αποτελεί εμπόδιο στην άθληση; Τι φταίει και πώς αντιμετωπίζεται

Πού οφείλεται η σκολίωση, γιατί γίνεται εντονότερη στην εφηβεία και πώς αντιμετωπίζεται; Τις απαντήσεις δινει ο κ. Μάριος Λυκίσσας Διευθυντής Ορθοπαιδικός Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης του Metropolitan Hospital, Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής και Senior Clinical Associate στο Πανεπιστήμιο Weill Cornell της Νέας Νόρκης ο οποίος διαλύει τους μύθους σχετικά με αυτή την παραμόρφωση της σπονδυλική στήλης

scoliosis_1431957281
Οι παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης είναι γνωστές στον άνθρωπο από τότε πού η όρθια στάση έγινε χαρακτηριστικό γνώρισμά του (Homo Erectus). Ο Ιπποκράτης γίνεται ο «νονός» αυτών των παθήσεων καθώς ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τους όρους «σκολίωσις», «κύφωσις», «λόρδωσις», για να περιγράψει τις παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης.

Η σκολίωση είναι η τρισδιάστατη παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης που είτε παρουσιάζεται ιδιοπαθώς και εξελίσσεται κατά την ανάπτυξη του παιδιού, είτε είναι δευτεροπαθής, μετά από κάποια βλάβη σπονδύλου που οδηγεί σε παραμόρφωσή. Οι περισσότερες σκολιώσεις, δεν έχουν καμία γνωστή αιτία και καλούνται ιδιοπαθείς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης