ΕΣΥ: Ανοίγουν τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

ΕΣΥ: Ανοίγουν τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

Η μείωση των χρόνων αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις στο ΕΣΥ έχει ξεκινήσει. Έχει πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εκκαθάριση των επιμέρους καταλόγων που τηρεί κάθε νοσοκομείο και αναμένεται η εφαρμογή της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων

surgical-team_2223701269

Μια σειρά από «ανοιχτές» μεταρρυθμίσεις και σχέδια για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας έχει να χειριστεί ο νέος Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της αυξημένης επίπτωσης από τις λοιμώξεις (κυρίως κορωνοϊού και γρίπης) είναι αέναη. Αποτέλεσε, άλλωστε, το αντικείμενο της πρώτης Συνέντευξης Τύπου του νέου Υπουργού την περασμένη εβδομάδα. Παράλληλα, όμως, τρέχουν αλλαγές που έχουν στο επίκεντρό τους την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ και ειδικά των νοσοκομείων.

Στο πλαίσιο αυτό, στην ατζέντα του κ. Γεωργιάδη επανέρχεται η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία. Πρόκειται για μια δυνατότητα που θεσμοθετήθηκε το 2022 και αποτέλεσε πολιτική βούληση και του πρώην Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, όμως, δεν πρόλαβε να διευθετήσει τις σχετικές λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης