Οι πρωινοί τύποι δεν έχουν μόνο πλεονεκτήματα – Η διατροφική διαταραχή που τους απειλεί

Οι πρωινοί τύποι δεν έχουν μόνο πλεονεκτήματα – Η διατροφική διαταραχή που τους απειλεί

Αν και οι πρωινοί τύποι είναι πιο πιθανό να αδράξουν τη μέρα και να ολοκληρώσουν όλες τους τις υποχρεώσεις, κινδυνεύουν από μια συγκεκριμένη διαταραχή, σύμφωνα με νεότερη μελέτη

anorexia_2109595118-1

Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει εάν είμαστε πρωινοί ή βραδινοί τύποι στην εμφάνιση διατροφικών διαταραχών; Σύμφωνα με νεότερη μελέτη, μια απλή τέτοια «ρύθμιση» του οργανισμού θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το φαγητό και αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας.

Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα που πάσχουν από νευρική ανορεξία τείνουν να ξυπνούν νωρίς, σε αντίθεση με πολλές άλλες ψυχικές διαταραχές που συχνά συνδέονται με βραδινούς χρονοτύπους, όπως η κατάθλιψη και η σχιζοφρένεια. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open, διαπιστώνει επίσης μια σύνδεση μεταξύ της νευρικής ανορεξίας και του αυξημένου κινδύνου αϋπνίας.

Χρησιμοποιώντας γενετική ανάλυση, οι ερευνητές ανακάλυψαν μια αμφίδρομη συσχέτιση μεταξύ γονιδίων που σχετίζονται με τη νευρική ανορεξία και τον πρωινό χρονικό τύπο. Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν μια νέα προοπτική για τη νευρική ανορεξία και θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για θεραπείες με βάση τον κιρκάδιο ρυθμό για την πρόληψη και τη θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης